Ana içeriğe atla

MARS OĞLAKTA * TEMKİNLİ SAVAŞÇI




Selamlar arkadaşlar,


    2018 Mart ayında bir duraklama dönemi gibi maşallah.. Venüs,Merkür ve Mars burç değiştirirken bir yandan da (22 Martta-15 nisan) merkür gerilemesi mevcut ,8 martta ise Jüpiter gerilemesi mevcut ve 10 Temmuza kadar devam edecek..
Geri gidecek olan gezegenlerin hızlarını düşürerek ilerlemeye devam etmelerine biz geri harekette olma durumu diyoruz. Dolayısıyla artık bu gezegenlerin hayatımızda temsil ettiği konularda bir yavaşlama  ve engellenme hissetmemiz doğaldır.

   Jüpiter'in  hayatımızda temsil ettiği konular nelerdir? 
Öncelikle iyicil bir gezegen olduğundan tabi ki iyimserlik,din,adalet,yayılma,eğitim,finans hukuk,başarı gibi güzel konuları temsil eder fakat diğer yandan abartma, fanatizm ,savurganlık ,katı prensipler uygulama gibi gölge yönleri de mevcuttur.
    Eee doğal olarak gezegen geri giderken yani hareketi yavaşladığında daha çok engelleyici taraflarıyla karşılaşırız.
  Eğer hukuksal bir süreç içindeyseniz daha dikkatli olmanız gereken bir zamandır, eğitim ve finansla ilgili konularda aksamalar olacaktır. Ayrıca evlilik kararınız bu dönemlere denk gelirse pek de şanslı bir yatırım olmayacaktır sizin için dikkat gerektirir.!
    Seyahatler ve yabancılarla olan işlerinizde bir duraksama ,ilerleyememe hissi hakim olacaktır.Eee,
 güzel yönü yok mu diye sorarsanız tabi ki var jüpiter akrepte ilerlediğinden dini konularda oldukça derinlere inebilir, hayata bakışınızı sorgulayabilirsiniz.Derin bilgiyle felsefenizi daha da artırabileceğiniz bir dönem olarak kullanabilirsiniz.İçsel yolculuk yapabilir ,takıntılarınızı ve samimiyetinizi sorgulayabilirsiniz.

      Merkür retrosu ise koç burcunda gerçekleşecek.Artık sağır sultan bile duydu:)Merkür retrosunda imza atılmaz ,yeni bir karar alınmaz, iletişim ve sözleşmelerimiz içe doğru çalışır bu bir iç hesaplaşma ya da sorgulama dönemidir diyebiliriz. Elimizdeki işleri bitirmek öncelikli görevimizdir.

      Elektronik aletlerimize gözümüz gibi bakmalı ,seyahate çıkarken herşeyi 2 kat inceleyerek ,detaylandırarak organize etmeliyiz.Asılsız dedikoların esiri olabilir ya da patavatsızca söylenen sözlerin kurbanı olabiliriz.

     Evet Mart ayı geneline biraz değindikten sonra gelgelim enerji ve savaş gezegenimiz MARS'ın Oğlak burcundaki yerleşimine ve burçlar üzerindeki etkisine...
En büyük enerjimizi stratejiye ayırıyoruz evet uzun yol koşucusu dediğimiz maraton koşucusu , Mars Oğlak yerleşimi.
     
    Direnç gördüğünde güçlenen ,azimlenen hedefe yavaş ama emin adımlarla ilerlediğimiz bir dönem olacak. Mars Oğlak burcunda yücelir. Bu yüzden mart ayında tembellik yok ,çalışmak istiyoruz. Pratik sonuçlar elde edebileceğimiz harika bir zaman dilimi eğer ki planladığımız  bir proje varsa şimdi enerjimizi akıtmanın tam zamanı.
Mars haritalarımızda cinselliğimizi anlatır ve eğer bir kadın haritasına bakıyorsak seçeceğimiz erkek tipini anlatır. Mars oğlakta ilerlerken cinsel dürtülerimiz satürn yönetiminde olduğundan geleneksel ve tutarlıdır. Aşırılıklar beklenmez , ayrıca toprak elementinin olduğu yerde sadakatten tabi ki bahsedilir.:)

   Yükselen burçlara göre değerlendirirsek hangi ev alanında harekete geçebileceğimizi ve potansiyelimizi öğrenelim..

YÜKSELEN KOÇ; Mars oğlakta kariyer alanınızda hareket edecek sevgili koçlar ,aile büyükleri ,otorite kişiler ,iş hayatınızda hedefinize ulaşmak için daha çok çaba sarfedeceğiniz bir dönem ,üstlerle gerilim olasıdır ,dikkat etmekte fayda var.

YÜKSELEN BOĞA; Mars oğlakta girişimleriniz yurtdışı seyahatleri ,eğitim ,yayıncılık ve dini konularla ilgili olacaktır.Yeni bir felsefe edinebilirsiniz ,hayata bakışınızı sorgulayabilirsiniz ayrıca başlayacağınız eğitimlerin sonunu getirebileceğiniz bir dönem ,keyifli olmasını dilerim.:)

YÜKSELEN İKİZLER; Mars oğlakta gelir gider dengenizi çalıştırıyor sevgili ikizler , alacak verecek , borç , finans ,başvuracağınız kredilerle ilgili girişimler mevcut olabileceği gibi ,ailenizin ve eşinizin gelirleriyle ilgili ufak krizler olasıdır. Ayrıca bu dönemde sağlığa dikkat ,operasyon geçirmek mümkündür.

YÜKSELEN YENGEÇ; Mars oğlakta ikili ortaklıklar ,evlilik ve açık düşmanlarınızla ilgili hararetli bir süreç sevgili yengeçler ,bu konuda attığınız adımlar uzun soluklu ve sonucu sağlam olacak yatırımlardır fakat eşle ya da partnerle gerginliklere dikkat..

YÜKSELEN ASLAN; Mars oğlakta ilerlerken çalışma temponuz yoğunlaşacak sevgili aslanlar , herşey için daha çok emek sarfedeceğiniz bir zaman dilimi olacak sizler için.Sağlık konusunda tedbirli olunmalı ,altınızda çalışan kişiler ya da hizmet aldığınız kişilerle sürtüşmeler mevcut..

YÜKSELEN BAŞAK; Mars oğlakta hareket alanınız çocuklar ,flörtler ,hobiler ve eğlence mekanları..Eğer çocuğunuzla ilgili bir girişim yapacaksanız sevgili başaklar sonuçları güzel olacaktır ,yaptığınız sportif aktivitelerinde yararını göreceğiniz bir dönem ,spekülatif yatırımlarda şans verebilir.

YÜKSELEN TERAZİ ; Mars oğlakta aksiyon aldığınız alanlar aile içi ilişkiler, aile büyüklerimize ilgili sorumluluklarımız olabilir.Evinizde tamirat yaptırabilir ,dekorasyonla uğraşabilir ya da evinizi değiştirebilirsiniz.Evinizi savaş alanına çevirmemeye dikkat edin sevgili teraziler:)

YÜKSELEN AKREP ; Mars oğlakta iken zihinsel süreciniz aktifleşiyor sevgili akrepler , akraba ,kardeş ve yakın çevrenizle ilgili aksiyonlar almanızı sağlayacak olaylara çekilebilirsiniz. Araba kullanırken dikkatli olmakta fayda var.Yayıncılıkla uğraşıyorsanız sözsel agresyonlara ve kazalara dikkat etmeliyiz en güzeli ise seyahat planları kapıda:)

YÜKSELEN YAY; Mars oğlak burcunda parasal alanınız aktifleşiyor sevgili yaylar , hazır satürnde maddi evinizdeyken tüm enerji para kazanıp ,harcamaya akabilir.Bir taraftan tutma ve kazanma eğilimi bir taraftan da harcama enerjisi aktif olacaktır.Yeni para kazanımları için tutkulu bir şekilde yol alacağız.

YÜKSELEN OĞLAK; Engellere sığmam ,taşarım diyorsunuz sevgili oğlaklar.Mars sizin kendi evinizde yerleşimde olduğundan kavgalar sizden sorulur ,çekinmek yok dış dünyaya ben burdayım diyorsunuz adeta..Kazalara ve abartılara dikkat ettiğiniz sürece kendinizi motive edebileceğiniz bir süreç sizleri bekliyor..

YÜKSELEN KOVA; Mars bilinçaltınızı harekete geçiriyor sevgili kovalar ,öfkenizi bastırmayın.Kendinize öfkeli düşmanlar çekebilirsiniz ,kendinizi doğru ifade etmeye çalışın ,geri planda kalmayın.Pasif agresif yapı çizmek yerine spritüel çalışmalara yönelmek ,iç dünyamızı hareketlendirmek için güzel bir dönem olarak değerlendirebiliriz.

YÜKSELEN BALIK; Mars bağlı bulunduğunuz topluluklarda agresyon ve hareketlenmeye sebep olacaktır sevgili balık , toplumda ve arkadaş çevrenizde kendinizi ortaya koyma güdünüz daha fazla olacaktır. Ortaklaşa aktivitelere katılabilir ,gönüllü yapacağınız işlerde yer alabilirsiniz.


   




x

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan