Ana içeriğe atla

28 HAZİRAN OĞLAK BURCU DOLUNAYI

 

 



   28 Haziran 07:54 saatiyle istanbul yerleşimiyle çıkarttığım haritada aslan burcu yükselmekte..
06 derecede  oğlak burcunda oluşan bu dolunayın bize liderler , kendini sahnede göstermek isteyenler alkış toplama ihtiyacında olanların ön planda olacağını göstermekte.

    Satürnyen bu dolunayın en önemli vurgusu ülkemiz açısından bakıldığında  seçim sisteminin kaoslu ve zorlanmalı geçeceğine parmak basmaktadır. Bildiğiniz gibi dolunayların etkisi 5 gün öncesi ve 5 gün sonrasına çalıştığı için bu yazımı seçim odaklı yazmak istedim. Öncelikle size dolunayın etkisinin neler getireceğinden bahsedip sonrasında seçim için en güçlü gördüğüm iki adayın kimler olduğundan ve neler yaşanabileceğinden notlar paylaşacağım.

   Oğlak burcu bize ne anlatır?
 Sistem kurmak ,yapılanma içinde olmak ,devletle ilgili işler , sorumluluk ve disiplin kurmak gerektiren oluşumlar ,toplumsal olaylar ,ekonomik ve finansal oluşumlar, inşaat sektörü, endişe ve korku uyandıran konular ,liderler ,olgun kişiler  ve yöneticileri anlatır.

 Güneş yengeç burcunda iken ay oğlak burcunda , geri harekette olan satürn gezegeni ile ay birleşmekte yani aidiyet ve kariyer ,endişe ile merhamet ,bolluk ile kıtlık enerjisinin ringde oynaşmalarını anlatır. Bir yanımız kabuğuna çekil derken bir yanımızın ise sorumlulukları hatırlatan tarafının yarattığı ikilemi anlatır.
 
Satürn geri harekette iken gerçekleşen dolunay kişisel ya da toplumsal bazda der ki sisteminle ilgili yanlış adımların varsa ,karmayla ilgili borçların varsa senin koşullarını zora sokarım ,seni biraz terletirim ,şüphelerinle yüzleştiririm ..VS.
    Velev ki çalışkan ,sorumluluk sahibi biri isen hiç korkma şimdi hasat zamanıdır..Ektiğin tohumların meyvelerini en güzelinden alırsın. Çünkü satürn baş öğretmendir. Adı üstünde satürnyen DOLUNAY..

Türkiye haritasının 7.evinde gerçekleşecek  bu satürnyen dolunay marsın ve güney ay düğümünün burada bulunmasıyla kaos ve mücadelenin artacağını ,muhalefetin zorlayacağını ,diplomasi yapmamız gereken işlerde engellerle karşılaşılacağını anlatır.

Halkı temsil eden ay ,satürn ile kavuşumda yani halk somutluk ,gerçeklik ve finansal netlik istiyor bunun yanında engellenmişlik hissiyatı ,baskılanmış duygular ,yorgunluk ve bitkinlik de hissediyor. Her kim bu istekleri fazlasıyla halka sağlar ise o kazanacak..




Muharrem ince ve Recep tayyip erdoğanın haritası en güçlü gözüken durumda,kanaatimce..
Açıkçası Muharrem incenin haritası ile Dolunay haritasını karşılaştırdığımda çok şaşırtabilecek büyük bir çıkış yakalayabilecek bir görüntü yakalıyorum.

Dolunay günündeki  güneş derecesi ile muharrem incenin gitmesi gereken yolu gösteren kuzey ay düğümü, toplulukları gösteren 11. evde kavuşum yapmış bu da Muharrem İncenin büyük oy toplayacağını gösterir. Bu döngüde tekamülü için halka duygusal tondan yaklaşmalı daha çok halkın duygusal ihtiyaçlarını karşılamalı ,sevgiyle yaklaşmalıdır. 

 Fakat ay ile birleşen satürn güneşine karşıt açı yapmakta  bazı engeller nedeniyle istediği sonucu yakalamakta zorlanabileceğine işarettir bu ve ayrıca uranüsün boğaya geçişi ile muharrem incenin şans bolluk gezegeni jüpiter ,zeka ve iletişim yeteneğini vurgulayan merkür gezegeni kavuşumda..

Muharrem incenin sükseli çıkışını ve toplum önündeki  parlamasını uranüsün boğa burcuna geçişine borçluyuz:) Haritasında toprak elementi yoğun bir harita türkiyenin aradığı huzur ve dinginliği sağlayabileceğini ,elle tutulur somut işler gerçekleştirebileceğini gösterir.

Bunun yanında muharrem ince ay burcu kova olan bir kişilik ,bireyselliği ve bağımsızlığı savunan ileri görüşlü toplum ihtiyaçlarına odaklı hümanist bir yapıya sahiptir.
Mars ve güney ay düğümünün 6.evde kişinin natal ayına kavuşum yapması işle ve gündelik hayatla ilgili agresyonlara ,kazalara ve kaybedişlere yol açabilir. Kişi beklentileri konusunda fazla mücadele etmek durumunda kalabilir.


Recep Tayyip Erdoğanın haritasının 1.evinde transit mars ve güney ay düğümü yerleşimde, çok mücadele etmesi gereken bir süreçten geçtiğini görmekteyiz. Ve yükselen burcu oğlak olduğundan 1.eve yerleşen sistem ve yapıları yıkıp yeniden yapılandırmayı anlatan pluto gezeninin kuzey ay düğümü oğlak ile kavuşumu da kişinin gitmesi gereken yolda sistematik olarak birşeyleri değiştirmesi ,ekonomik anlamda bazı değişimleri getirmesi gereken bir süreçte olduğunu vurgulamaktadır.

Uranüsün boğaya geçişi kariyer evindeki sistem kuran yapılaşmış satürnün tahtını biraz sallar durumda.. Diğer taraftan benefik jüpiter kariyer evindeki satürn ile kavuşum yapmış durumda yükselme ,zenginlik ,toplumdan destek göreceğine işarettir zaten zorlanmalar yaşayacağı aşikar çünkü o bir yükselen oğlak  zira hiçbir başarı emeksiz kazanılmıyor. 

Bildiğiniz üzere haritasında su elemeti yoğunluğu olan ,iletişim gezegeninde balık oluşundan şiirsel bir hitap yeteneğine sahip ,güçlü ve sezgisel bir ikna yeteneği ile karşı karşıyayız. Ülkemizin istediği lider özelliklerini fazlasıyla taşımakta şimdi toplumun hayrına olanı dileyip konuyu bireysel boyuta indirgeyeyim..

Yükselen burçlarınıza göre dolunay öncelikle oğlak, yengeç ,koç ve terazi yükseleni olanları ve özellikle 1 ile 10 derece arasında yerleşen gezegenleri olan haritaları fazlasıyla etkileyecektir.


YÜKSELEN KOÇ;
Halkla ilişkiler ,toplum önündeki konumunuz ,kariyeriniz ,aile büyükleriniz özellikle anneniz geleceğe yönelik hedeflerinizle ilgili düşünce ve fikirlerinizin sonuçlarınızı alacağınız bir sürece gireceğinizi gösterir. Eklemler ,dişler, cilt ve iskelet sistemine dikkat!

YÜKSELEN BOĞA;
Hukuksal davalar ,yurtdışı seyahatleri ,eşinizin yakın akrabaları ,yayıncılık ve medya alanı ,tatil ve benzeri işlerinizde alakalı 13 haziranda başlattığınız girişimlerin sonuçlarını görecekseniz. Toprak elementinin yoğunluğu sizlere hem sorumluluk verecek hem de ilerletecektir.

YÜKSELEN İKİZLER;
Para anlamında zorlanmalar yaşayabileceğiniz bir dönemeçten geçiyorsunuz. Kredi borç ,başkasından alacaklar ,banka ile olan işleriniz ,dışardan alacaklarınızda bazı engellenmeler ile karşılaşabilirsiniz.Sağlığa dikkat bu dönemde ameliyat olmaktan kaçının derim, yatırım ve harcamaları iyi değerlendirmekte fayda var.

YÜKSELEN YENGEÇ;
 İkili ilişkiler ,evlilik ,ortaklıklar ve davalarla ilgili sorumluluk alınması gereken bir süreç. Eşle ilgili zorluklar oluşabilir ,sağlam temelli ilişkilerinizde kuşku ve paranoylarınız artabilir. İlişkiler vasıtasıyla birçok deneyim yaşama ve tecrübe edinmeniz olasıdır.

YÜKSELEN ASLAN;
Günlük işler ,sağlık sorunları, yardım aldığınız kişiler ,görevler ,evcil hayvanlarınızla ilgili harcadığınız efor sizi hasta edebilir.Çok çalışmak durumunda kalabilir ,baba tarafından akrabalarınızın sorumluluk ve sorunlarıyla alakadar olabilirsiniz.
Diğer taraftan ,Venüs sizin burcunuzda parlamamak elde değil:)

YÜKSELEN BAŞAK;
Çocuklar ,aşk ,hamilelik ,doğum ve hobiler ,eğlenceli aktiviteler ,riskli yatırımlardan soğuduğunuz ya da bunlarla ilgili elinizi taşın  altına koyduğunuz dönemden geçeceksiniz. Eğlenceden izole olmak isteyebilirsiniz. İstediğiniz bazı gelişmelerin sonuçlarını almak size iyi gelecektir sonuçta toprak elementi dolunayı size olumlu yansıyacaktır.

YÜKSELEN TERAZİ;
Ev ve aile ilgili konularla uğraşmak durumunda olduğunuzdan kariyere pek vakit kalmayabilir. Aile büyükleri ile ilgili sorumluluklar ,yaşlı bakımı ,ev alım ve satımı gibi konularla uğraşmak durumunda kalınabilir. Aile ve yuva içinde ne istendiğine karar verilecek ve sağlam temelli adımların atılacağı bir döneme giriyorsunuz.

YÜKSELEN AKREP;
Kardeşler ,komşular ,yakın çevre ,eğitim ve kısa seyahatler ile ilgili sorun teşkil edecek olaylara maruz kalabilirsiniz. Sınavlarınız var ise kısıtlanabilirsiniz. Zihinsel endişe ve kuruntunun tavan yaptığı zamanlardasınız. İlerleyemediğiniz konularda sabır gösterin.

YÜKSELEN YAY;
Kendi kazanımlarınızla ilgili sınavınız büyük ,kendinize biçtiğiniz değeri bir daha sorgulayın derim!
Ne kazanıyorum neye harcıyorum ,enine boyuna bir düşünün. Eskiye ait para kazanımlı sorunlarınızın gündeme geleceği bir dönem.

YÜKSELEN OĞLAK;
Ne istediğine karar ver, hayat sana çok zor biliyorum.
Belirginleşmeler sonucunda çok büyüyeceksin ,artık herşeye daha realist ve kuşkucu bakmak durumundasın. Geçmişle ilgili sağlık sorunların var ise tekrarlayabilir dikkat et. Otorite ile ilgili aşamayacağın sorun olamaz sen sistemlerin adamısın:)

YÜKSELEN KOVA;
Kontrol dışı olaylar ,arkandan dönen gizli entrikalar çok fena durumlar yaratabilir. Aman gözün korkmasın birden zihnindeki korkularda artış yaşayabilir sonrasında bir arınma sürecine girebilirsin. Bilgeliğin artacağı bir dönem seni bekliyor.

YÜKSELEN BALIK;
Gruplar ,arkadaşlar ,işten gelirler ile ilgili kısıtlanma ve engeller seni bulabilir. Mevcut durum bu fakat  sorumluluk gerektiren iş tekliflerine de ciddi ciddi düşündürebilir. Eğer katılmayı düşündüğün bir organizasyon ve yapmayı düşündüğün bir iş var ise bu dönembiraz daha zor ilerleyebilirsin haberin olsun.
Arkadaşlarına daha realist baktığın bir dönemdesin , çevrendekileri eleyebilirsin..

Herkese dolunayın güzel deneyimler kazandırmasını diler ,ülkemiz hayrına da en güzel sonuçlar için dua etmenizi beklerim nihayetinde dolunayda jüpiter ve neptün üçgeni mevcut..
Hayal et ,iste VE olsun:)
SEVGİLER..










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan