Ana içeriğe atla

25.09.2018 Koç Dolunayı







































SELAM, Arkadaşlar

İkili ilişkiler ve ben aksını anlatan Koç ve Terazi dengesinde bir dolunay yaklaşmakta. 25.09.2018 salı günü 05.52'de meydana gelecek. Bilinçli isteklerimizi anlatan Güneş terazi burcunda iken duygusal ihtiyaçlarımızı anlatan Ay koç burcunda olacak. 1 derece koç burcunda meydana gelecek bu dolunay 1-6 derece arasında koç -terazi -oğlak ve yengeç yükseleni olanları ve bu derece yakınlarında koç ,terazi ,oğlak ve yengeç burçlarında gezegezenleri olanları daha çok etkileyecek.

Bildiğiniz gibi Terazi ilişki arayışındayken , Koç kendi bireyselliğini ortaya koymak ister. Dolunaylarda hayatımızda bir denge sağlamamız gereken zamanları anlatır. Dolayısıyla bir ilişki içerisindeyken birine mahkum hareket etmek yerine ,kendi özgünlüğünü ve cesaretini ortaya koyarak ilişkiyi devam ettirmeyi anlatır.
Ne demiş dostoyevski ;Kendi yolunda yanlış gitmek başkasının yolunda doğru gitmekten iyidir.

Koç dolunayı zorlayıcı açılara sahip aslında çok da rahat bir dolunay değildir. Zorlayıcı gezegen Satürn ile t kare açı kalıbı oluşturan dolunay ,sağlık ,anne ve duygularınızla ilgili yaralandığımız konuların  belirgin hale geleceğini gösterir.
Dolunay'ın yöneticisi Mars güney ay düğümü ile kavuştuğu için eylemlerinizin , agresif tavırlarınızın sebebi geçmişle alakalı sorunlar olacaktır.

Mars ,iletişim gezegeni Merkür ile uyumlu açıda olduğu için kırgınlıkları ,zorlanmaları dile getirerek kendinizi rahatça ifade edeceğinizi gösterir ,bunu yaparken agresif olmamaya ,kalp kırmamaya dikkat etmeniz gerekir.


Burçlara etkisinden bahsedersem;

YÜKSELEN KOÇ ;
Çoşkunun efendisi ,ağzına layık bir dolunay geliyor. Eskiye ait bir sorunun varsa özellikle iş ve kariyerle alakalı ,ilişkilerinizde had bildirme zaman diyebiliriz.Yine de her zaman söylediğimiz gibi öfkeyle kalkan zararla oturur.:)Aman dikkat!
Sizden daha üst mertebe olan kişilerle ilişkileriniz gerilebilir  ya da işyerinizde bir baskı hissettiğiniz bir dönemse  bayramlık ağzınız açılacak demektir.:) Tepkilerinizde sakin olup ,hakkınızı aramakta bir yöntem:) Azıcıkda cebinizden para çıkacak gibi duruyor.

YÜKSELEN BOĞA ;
Dolunay sizin görünmeyen ,arkanızdan çevrilen işlerin döndüğü 12.evinizde gerçekleşiyor. Bu dönemde ne var ne yok ortaya çıkabilir ,bunun yanında içinizde volkanlar patlayabilir ,sağlığa dikkat. Eşinizin yakın çevresi ,ya da uzak seyahatleriniz ,yüksek eğitim gibi konular canınızı sıkabilir. Bu sorunlar üzerinizde stres yaratabilir. Her zaman olduğu gibi sakin ve ağırbaşlı olmakta fayda var.

YÜKSELEN İKİZLER;
Dolunay sizin aşk ,sosyal hayat alanınızda gerçekleşiyor. İlişkilerle ilgili bazı sonuçların alınacağı bir dönem ,aslında çok heyecanlı ,çoşkusu yüksek bir dönemdesiniz. Güneş 5.evdeyken aşk ,çocuk ,eğlence hayatı renklenir. Tek sorun otorite ile para konusundaki sıkıntılardır. Bunlar da geçici can sıkmaya gerek yok:)

YÜKSELEN YENGEÇ;
Dolunay sizin kariyer evinizde meydana geliyor. Beklediğiniz bir gelişme varsa 15 günlük süreçte bunu yaşayabilirsiniz. Bunun yanında ev ,iş arasında gelgit yaşarken eş tarafından gelecek mesuliyet ve zorlamalar biraz canınızı sıkabilir.

YÜKSELEN ASLAN;
Dolunay sizin seyahat ,eğitim ,uzak yerler alanınızda gerçekleşmekte. Bu dolunay zamanında yüksek ihtimal seyahat konuları gündemde olur. Fakat siz yakın çevrenizle yakın temas halinde kalmak istersiniz. Bu seyahat ve iletişim aksı ,uzmanlaştığınız alanda size sıkıntı çıkarabilir. Bir başka ihtimal bu yolculuklar sağlığınızı zorlayabilir. Yanınızda çalışan insanlar pek de size iyi niyetli bakmayabilir.Yine de yolda olmanın keyfini çıkarın derim.

YÜKSELEN BAŞAK;
Dolunay sizin maddi kazanımlar evinizde oluşacak. Para harcamaya yönelik tutumlarınız ya da birden beliren borçlar canınızı sıkabilir .Aslında Güneş maddi kazanç evindeyken güzel paralarda kazanabilirsiniz fakat dolunay diyor ki her ikisi arasında bütçe dengesini iyi oluştur yoksa özel hayatta problemler yaşayabilirsin.

YÜKSELEN TERAZİ;
İkili ilişkiler devrede ,aslında ışıldayacağınız ,güzelliğinize güzellik katacağınız bir dönemdesiniz Fakat biraz da eşe yönelmeniz gerekiyor. Zira hep kendi isteklerinizle uğraştığınız için ev alanında büyük zorlanmalar var. İkili ilişkiler alanında yaşadığınız gerginlikler evdeki huzurunuzu kaçırabilir.

YÜKSELEN AKREP;
Dolunay sağlık alanında meydana geliyor. İlişkiler alanı fena hararetli.. Kopuşlar ,restleşmeler aman diyim sevgili akrepler sakin olun..
Aslında biraz inziva halinde kalmak isterken ,dışarıda yapılması gereken işler,günlük rutinler yakın çevrenizle aranızı bozabilir. Kardeş ,kuzen ,yakın akrabalarla sorunlar yaşayabilirsiniz. Sağlıkla ilgili kontroller için güzel zaman..

YÜKSELEN YAY;
Dolunay sizin aşk alanınızda meydana geliyor. Yeni bir aşk kapıyı çalabilir ,her zaman olduğunuz gibi cesaretli ,atak ve cesur davranarak çoşkulu bir ilişkiye start verebilirsiniz.
Yeni iş ve yatırımlar konusunda dikkat etmekte fayda görüyorum. Satürn maddi kazançlar alanında olduğu için hayatınızdaki aşk biraz cebinizi daraltabilir:)

YÜKSELEN OĞLAK;
Dolunay sizin ev alanınızda meydana geliyor. Ev taşıma ,evde bir hareket ve gelişme oluşabilir. Hızlı ve agresyonu yüksek bir zaman sizin ketum taraflarınızı zorlayabilir. İş ve ev arasında gidip gelirken sorumluluklar can sıkabilir. Bu dolunay esnasında oluşan gelişmeler biraz para harcamanıza sebep olabilir. Hayat bigün o da bugün felsefesini unutmayın..

YÜKSELEN KOVA ;
Dolunay sizin iletişim ,yakın çevre ve sayahatler alanınızda seyretmekte. Bu süreçte uzaklardan bir haber alıp mutlu olabilirsiniz zira ihtiyacınız var. Malum aksiyon gezegeni Mars yükselende ilerlemekte ,oldukça agresyonu yüksek bu dönemdesiniz ,bilinç altınızda oldukça yorgun..Endişe ve kaygılarınızı azaltacak bir seyahate ne dersiniz?

YÜKSELEN BALIK;
Dolunay sizin maddi kazanım alanınızda gerçekleşiyor. İdeallerime ulaşayım derken ,bir miktar para harcamak durumunda kalabilirsiniz.Eş ve ortağınızın gelirlerinde bir artış oluşabilir ,ya da beklediğiniz krediyi alabilirsiniz. Para kazanma arzusunda olduğunuz bu dönemde arkadaşınızdan gelebilecek maddi yardım isteği aranızda gerginliğe neden olabilir.Verin gitsin:) Hayat boş..

Ne kadar zor günler görsen de sen yine gülümse:)İnadına gülümse..









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan