Ana içeriğe atla

BAŞAK BURCUNDA YENİAY


TOPARLANMA DÖNEMİ



 Merhabalar arkadaşlar , 09.09.2018 Tarihinde 21.03 saati itibariyle gerçekleşecek olan Başak burcundaki yeniay bizlere ne konularda yardımcı olacak ,hangi konularda dezavantaj sağlayacak bakalım. Yükselende boğa burcunun olması ve anilikler gezegeni Uranüsün yükselene yakın yerleşimi finansal anlamda riskli durumların oluşabileceğini gösterir. Bu kadar gezegenenin toprak elementinde yoğunlaşması maddi çıkarımızı düşündüğümüz , somut fikirler peşinde olacağımız ,fazla mükemmellik bekleyen bir ruha bürüneceğimizi anlatıyor.

Güneş ve neptün karşıtlığı dışında yeniay gerçekleşirken zorlu bir açımız mevcut değil. Buradan şanslı ve değerlendirilmesi gereken işleri hayatımıza uyarlamak adına güzel zamanlarda olduğumuzu söylemek isterim.

Neptün -Güneş karşıtlığı hayalkırıklığı ve yanılsama yaşatan durumları getirse de harita genelinde artık kırılgan taraflarımızı bir kenara bırakıp kendimize çeki düzen verdiren bir enerji mevcuttur.Yaşadığınız bir yanılgı olabileceği gibi ,aldanmış olduğunuz ilişkiler de olabilir. Bu problemlerin daha net önünüze çıkacağı ve sizi çözüme yönlendirmek üzere enerjiler mevcut.

Şimdi başak yeniayı konu başlıkları nelerdir? buna bakalım;

Sağlık ,temizlik ,arınma ,çalışma ,emek ve fayda odaklı yoğun bir  döneme girmiş bulunuyoruz. Heyecanlı ve agresif yaz ayları yerini sade ve rutin rüzgarlara bıraktı.

Hani büyüklerimizin kışa hazırlık dönemleri vardır ya arı gibi çalıştıkları ,vızır vızır durmadıkları , işte o dönemlere girmiş bulunuyoruz. Yaz bitti kışa giriyoruz kıyafetleri düzenlemek ,dolaplardaki gereksiz eşyaları ayıklamak adına güzel bir süreç..Sevgili başak ruhuna uyup herşeyi atmamakta fayda var:))

Sonra ev hanımları için kışa yiyecek hazırlamak  adına kilo kilo domatesler ,biberler toplandı mı?
İş hanımları için bu sene içinde yapacakları projeleri düzenlemek adına maraton başladı mı?
Şimdi hizmet zamanı , rutinlere dönmek için yapılacak işler listesi hazırlanır ve işe başlamak için tüm kontroller yapılır.

Ayrıca başak burcu bildiğiniz gibi alternatif şifa sistemlerini ,sağlık ve tedaviyle çok ilgilidir. Bu 10 günlük dönemde kendinize yönelik yapacağınız bitkisel tedavileri keşfedebilir ,sağlık adına bilimum faaliyetleri icra edebilirsiniz.
Spora başlamak ,diyet yapmak ,chekup yaptırmak gibi konular vs..
Yeniayda burç değişecek gezegenleri ve etkilerinden bahsedersem;

İletişim gezegeni Merkür yüceldiği başak burcuna geçiş yapıyor. Kafamda 40 tilki ,kırkınında kuyruğu birbirine değmiyor başlıklı bir dönemdeyiz. Hazır Venüsde akrep burcuna geçiyor. Sevgililere chip taktırmak için en uygun dönem olsa gerek. Malum Merkür başaktayken mükemmel organizayon ve araştırma yeteneğiyle ,mükemmel senaryolar yazılabilir. Olumsuz kullanımında dedektifçiklik yapıp ,yaptırılabilir hiç kaçmaz herşeyin dibine kadar arar buluruz. Eleştiri ve mükemmelliği arayan zihin sorunlara en acilinden pratik çözümler bulabilir. Çözemediğiniz kördüğümleri parçalamak adına harika bir süreç bizleri bekliyor.
Bir ay boyunca  elle ilgili becerilerimiz de artacaktır. Ayrıntı ve detay içeren her türlü işinizde başarılı olabilirsiniz. Çizim ve muhasebe gibi alanlarda yetenek artışları yaşanabilir.

İlişkiler gezegeni Venüs ise akrep burcuna geçiyor. Aman diyim bu süreçte evlenmeyin!
9 eylül ile 31 ekim arasında akrep burcunda olacak Venüs (6 ekim-17 kasım )arası da retroda olacak.
Terazi burcundan çıkıp tekrar akrep burcuna döndüğünde ise 3 Aralık -6 ocak arasında yine akrep burcunda olacaktır.
 Bu evlenmesi na*mümkün tarihlere değindikten sonra Venüs akrep burcunda iken ilişkilerimiz nasıl çalışır biraz bundan bahsedeyim.

Venüs bu burçta zarar görmektedir. Nefret ve kıskançlık konu başlıklı soğuk intikam yemeklerini mi söylesem ,manipulasyon ve kontrol etme arzusunu mu?Kısacası ilişkiler çok da rahat olmayacak.
Bunların dışında cinsellik ve sapkınlık konularında da artış görülür. İlişkilerde tutku ve ihtiras artar ,sahiplenicilik uç noktalara tırmanır. Genel itibariyle duyguları çok derin ve yoğun yaşayacağımız bir döneme giriş yapıyoruz. Gazamız mübarek olsun:)

Yeniayın burçlara etkisinden bahsedersem;

YÜKSELEN KOÇ;  Yeniay iş hayatı ,rutinleriniz ve sağlık alanınızda gerçekleşiyor. Bir ateş elementi olan sizler için hop oturup hop kalkma döneminde değilsiniz. Artık sağlığa çeki düzen verme vakti yanınızda çalışanlarla ilgili emin olmadığınız konular var ise bu dönemde belirginleşecektir.

YÜKSELEN BOĞA;  Çocuklar ,aşk ve flörtleriniz ,hobileriniz çekidüzen istiyor. Ağır kanlı hareket eden boğalar eğer çocuk sahibiyseniz hayatınızı bu dönem onlara göre organize edebilirsiniz. Eğitimleri ya da yeni düzenleri sizi meşgul edecektir. Aşk hayatınızda ise fazla eleştirel olabilirsiniz. Daha faydacı yaklaştığınız ilişkilerde pratiklik ve çözüm odaklı olmak ön planda olacaktır. Duyguda kalmayı da ihmal etmemek gerekir. Benden söylemesi.

YÜKSELEN İKİZLER ;Yeniay ev aile ve yuva alanınızda üretken ve yetkin bir pozisyonda olacağınızı göstermektedir. Değişken nitelikte bir yükselen olarak bu yeniaydan daha fazla etkilenecek burçlar arasındasınız. Aile içinde bir sorun varsa en hızlı şekilde çözüm üretebileceğiniz bir dönemden geçmektesiniz ,sevgili ikizler. Bolca misafir ağırlayabilirsiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ; Etkin ve çekici bir ifade tarzıyla herkesi  etkileyebileceksiniz. Eğitim seyahat ve yakın çevrenizle ilgili konuların önem kazandığı bu yeniayda kardeş ,kuzen ve akrabalarınızla ilgili bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz.

YÜKSELEN ASLAN ;Bütçe dengesi ve kazanımlarla ilgili konuları vurgulayan bu yeniay ,emek gösterip çaba verdiğiniz konularla ilgili kazanımlar sağlayabilir. Güzel haber elinize yüklü miktarda para geçebileceği gibi aklınızı kullanıp ticari girişimlerde de bulunabilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK ;Fiziksel enerjinin artmaya başladığı bu yeniayda kendinizi daha ön plana koymak isteyebilirsiniz. İlişkilerle alakalı hayalkırıklıklarınızı toparlamaya ve kendinize çeki düzen vermeye başlamayabilirsiniz. Yine de abartılı özgüven tavırlarına girmemekte fayda görüyorum.

YÜKSELEN TERAZİ ;Gizlide olanı anlatan bu yeniay saklı kalan ne varsa aydınlık getirecek bir zaman diliminde olduğunuzu gösterir. Geçmişle alakalı yaşadığınız olaylar bilinçaltında kuruntu ve endişe yaratabilir. Harekete geçmek için biraz erken diyebiliriz ,ileriye dönük arınma ve hazırlanma dönemi diyebiliriz.

YÜKSELEN AKREP ; Sosyal organizasyonların aranan ismi olacaksınız ,gelecekle ilgili ne plan varsa şimdi projeye dökme zamanıdır. Topluma ve arkadaşlara yardım etmek isteyeceğiniz ,ekipçe hareket ettiğinizde daha büyük fayda sağlayabileceğiniz şanslı bir dönemdesiniz.

YÜKSELEN YAY ;Değişken nitelikteki yay burçları ,kariyer ,iş ve anneyle ilgili konular önem kazanıyor. Hedeflerinize yönelik önemli gelişmeler sağlanabilir. Toplum önünde daha net görünür hale geleceğiniz ,titiz bir ruh haliyle çalışacağınız dönemlerdesiniz.

YÜKSELEN OĞLAK ;Seyahatler ,yüksek eğitim ve yabancılarla olan ilişkilerinizin yoğunlaşacağı bu yeniayda hayatınıza fayda sağlayacak yeni bir oluşuma gidebilirsiniz. Bu yeni bir seyahat ya da yeni bir eğitim olabilir.Gelişim sürecinize katkı sağlayacak bu çalışkan dönemde yeni şanslar denemenizde fayda görüyorum.

YÜKSELEN KOVA; Eş ve ortaklardan gelen maddi kazanımlar devrede olacak ,sevgili kovalar. Banka ,kredi ,alacak verecek ,sigorta ile ilgili konuların çözüme kavuşacağı bir dönem olabilir. Kendi kazandığınız değil de başkasından elde ettiklerinizle daha çok ilgilenecek ,bu konualara kulak kabartacaksınız. Ayrıca ameliyatlar ,tehlike ve risk taşıyan durumların oluşmaması için sakince hareket etmenizi öneriyorum.

YÜKSELEN BALIK; Neptünün yükselen evinizde seyahat etmesi ,tüm hayat alanınızı fazlasıyla karıltırdır. İşte size bir nebze önünüzü görmek adına ,realist bir fırsat kapısı.
Yukardan aldığınız ilham ve sezgiyi somut gerçekliğe dönüştürebildiğiniz yerde kazanacaksınız. Eşinizle ilgili bir hayat planı oluşturduğunuz bu zaman diliminde ,taşınma ve yer değişikliğiyle ilgili organizasyonlarda da bulunabilirsiniz.
Haydi kalın sağlıcakla.












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan