Ana içeriğe atla

AKREP BURCUNDA YENİAY







Merhabalar ,
Bu hafta gökyüzünde birçok değişim mevcut. Bunun yanında bir de yeniay oluşacak.
Öncelikle 08.11.2018 tarihinde şans ve bolluk gezegeni Jüpiter asalet kazandığı yay burcuna girecek. Beklenilen AN:)
Önümüzdeki 12 ay boyunca finans ,hukuk ,yatırım ,eğitim ,yayıncılık ve medya ile ilgili işlerinizde büyük şans ve fırsatlar elde edebilirsiniz.
Hayata daha geniş perspektiften bakacağımız bir sürece giriyoruz. Kişisel hayatlarımızda daha büyük vizyonlar edineceğimiz alanlara yönelin ,büyük faydalar görebilirsiniz.

Özellikle Terazi ,Kova ,İkizler ,Yay ,Aslan ve Koç burçları bu şansdan daha fazla faydalanacak burçlar olacak. Tabi ki hangi alanlarda şans elde edeceğinizi haritanızdaki gezegenlerin konum ve açıları belirleyecek.


Anilikler gezegeni Uranüs ise 6 Kasım gecesi burç değiştirecek. Halihazırda gerilemekte olan Uranüs'ün burç değiştirerek koç burcuna girmesi eskiye dönük bazı olayların ani ve beklenmedik bir şekilde ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu süreçte geriye dönüp  7 yıldır yaşadığınız sorunları tekrar gözden geçireceksiniz. Uranüs koç burcu sürecinde (7 yıl ) ne yaşadıysanız ,bu konular istemsiz bir şekilde tekrar gündeme gelebilir. Ta ki Mart 2019'a kadar.
Burç değiştiren gezegen Uranüs olunca beklenmeyeni bekleyebilirsiniz. Öfke patlamalarına dikkat etmekte fayda var.

Bunun haricinde hayatımızda elimizde olmadan yaşadığımız olayları anlatan ,kaderde olanı yaşatan Ay düğümlerimiz de burç değişiyor.
Gökyüzü alengirli..
Kuzey ay düğümü ve Güney ay düğümü aslan -kova aksından ,oğlak -yengeç aksına geçiyor. Buradan yengeç ,oğlak ,terazi ve koç burçlarının hayatında önemli değişimlere sebep olabilecek diyebilirim.
Merhamet ,sevgi ,annelik ile iş ,kariyer ,mesafe gibi zıt kavramlar devrede olacak. Birşeyleri koşullu yapmak değil de severek ,isteyerek ,sahiplenerek yapmanın kazandırdığı bir süreç olacak. Bu konuyu ayrıca detaylandıracağım. Şimdi yeniay yazımızın konu başlıklarına gelelim.

15 derece akrep burcunda meydana gelecek bu yeniay , Mars gezegeninin yönetiminde.
 Marsda bildiğiniz gibi kova burcunda özgürlük savaşçısı şeklinde ilerlemekte. Geri giden Venüs ile uyumlu açısı olacak bu yeniay belki de vahşet ,şiddet ,karmaşa ve mücadele içeren ilişkilerde diplomasi ve uzlaşma için tekrar bir fırsat verecek gibi duruyor.
Jüpiter de yeniay da akrep burcunun son derecesinde ,o sebeple akrep temalarının aşırı vurgulandığı zorlu bir enerjide mevcut. Kıskançlık ,şiddet ,kin ,öfke ve dürtüsel arzularımız kötü bir şekilde eyleme dökülebilir. Anaretik dereceler zor olduğu için bu yeniay değişim barındıran ,köklü ani olayları beraberinde getirebilir. Özellikle ülkemizle ilgili cinsellik ,şiddet olaylarını gündeme getirip ,bu konularla ilgili çözüm aldırabilir.

Bunun yanında akrep ortaklaşa kazanç , yatırım ve finansal konuları da anlattığı için bu konularla ilgili işlerimiz gündeme gelecek üzerinde bir kez daha düşünülecektir.
Finans gezegeni Venüs anilikler gezegeni Uranüs ile karşıt açıda olacak. Ani bir yatırımda bulunmak riskli olabilir.  Bu süreçte dengeli hareket etmeli her konuda.

Malum konu Akrep işin içinde cinsellik ,okült konular ,derinlemesine tutku mevcut. Libido artacaktır muhtemelen. Birde ilişki gezegeni Venüs ile marjinal gezegen Uranüs karşıt ,tek gecelik ilişkiler gündemde olacak. Cinsel hastalıklar ve beklenmedik durumlar oluşabilir. Karanlığın derinlerinde olacağımız bu süreçte tehlike hissettiğiniz her durumdan uzak durun ,bilmediğiniz durumların içine çekilebilirsiniz.

Hayaller gezegeni Neptün ile uyumlu bir açısı da mevcut. Bu krizli süreç , finansal ve ilişki kaynaklı sorunların şifa bulabileceğinizi gösteriyor. Yardımlaşma ,şifa ve terapi gibi süreçlerle ruhumuzu dinlendirip ,destek bulabiliriz . Plutonun yeniay'a olumlu açısı ise bir otoritenin size destek atabileceğini söylüyor. Herşeyi yapabilmek için yeterli güç elinizde var.

Genel itibariyle akrep yeniden doğmakla ilgili olduğu için ,Uranüs'ün kadersel ay düğümlerine sert açısı  olacağı  için belkide kadersel bir bırakma sürecine gidip ,küllerinizden yeniden doğacağınıza işaret ediyor olabilir.

Yükselen burçlarınıza göre;

YÜKSELEN KOÇ;
Cengaver takipçilerim ,maddi kazanım ,borç alacak ,hisseli ve ortaklı paralarınızla alakalı bir yeniay meydana geliyor. Psikolojik bir tedavi ya da sağlıkla ilgili bir konuda gündeme gelebilir. Üstesinden gelmek için yeterli gücünüz olacak. Jüpiter ise yurtdışı ,seyahatler ve hayata bakış alanında transit edecek ,yeni eğitimler alabilir ,yeni bakış açıları kazanabilirsiniz.

YÜKSELEN BOĞA ; 
Sakin ve dingin takipçilerimin ,eş alanında bir yeniay meydana geliyor. Evlilik ve ortaklaşa yaptığınız her türlü işe bir aydınlanma gelecektir. Eşle ilgili bir gündem mevcut.Eskiye ait bir konu gündeme gelebilir siz de bu konuyu karara bağlayabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Venüs hala geri gitmekte ,az kaldı bitecek. Biraz daha sabır!
Şans gezegeni Jüpiter ise 8.evinizde transit edecek. Kredi ,alacak ,borç ,miras gibi alacaklardan yana şanslısınız.Eşinizin kazanımlarında bir iyileşme de gerçekleşebilir. Tabi ki haritanızın dinamiklerine de bakmak lazım:)

YÜKSELEN İKİZLER;
Yerinde duramayan takipçilerim ,yeniay sizin iş ve hizmet alanınızda gerçekleşiyor. Sağlık ,işyeri ve iş arkadaşlarınızla ilgili destekleyici etkiler altında olacaksınız. Bitmesi gereken bir süreçteyseniz tam da bunun kararını vereceğiniz bir zaman dilimi ,iş değişimleri olası.
Jüpiter sizin karşıt burcunuz yayda ilerlerken ,eş alanınızda transit ediyor olacak. Bu ikili ilişkiler evlilik ve ortaklaşa yaptığınız her türlü işte olumlu gelişmeler yaşayacağınızı gösterir.

YÜKSELEN YENGEÇ;
Hassas ve narin takipçilerim , yeniay sizin aşk ve çocuk evinizi aydınlatıyor. Yeni bir aşk yeni bir çocuk haberi alabilirsiniz. Hobiler ,tatiller ,lüks alışverişler için uygun bir süreç. Cinselliğinizi konuşturduğunuz , libidonuzun tavan yaptığı bir yeniay sizleri bekliyor.
Jüpiter ise iş ve hizmet alanınızda seyahat etmeye başlayacak. İş ve hizmet alanınızla ilgili çalışan arkadaşlarınızla güzel gelişmeler sizleri bekliyor. Eğer sağlıkla ilgili bir tedavi süreci varsa sonucun iyiye gideceğini söylemek isterim .

YÜKSELEN ASLAN;
Gösterişli ve samimi takipçilerim ,yeniay sizin aile ,yuva evinizde gerçekleşiyor. Aile için bir durum gündeme gelebilir. Taşınma ,dekorasyon yerleşimle ilgili bir süreçte olabilir. Eğer aile büyüklerinizle sorununuz varsa bu süreçte af dilemek ve ya da gönülllerini almak için kullanılabilir.
Jüpiter sizin 5.ev dediğimiz aşk ve eğlence evinizde transit edecek. Bu ev astrolojide hobi ,spor eğlence ,çocuk evidir. Bu tarz beklentilerinizle ilgili şans fırsatları kapınızı çalabilir.:)

YÜKSELEN BAŞAK;
Titiz ama bir okadar düzenli takipçilerim ,yeniay sizin 3.evinizde gerçekleşiyor. İletişim , kardeşler,yakın yerlere seyahat ve eğitimle ilgili bazı konular gündemde olacak. Bu saydığım konularla ilgili problemi olanlar ,olaya netlik kazandırabilir.
Sözlerinizle kendinizi ortaya koyacağınız bir yeniay olacak. Jüpiter ise sizin ev,aile ,yuva alanınızda transit edecek. Bu yerleşim nişan ,söz ve aile içi huzur adına çok güzel gelişmeler getirecek. Değerlendirin derim.

YÜKSELEN TERAZİ;
Çekici ve güzel takipçilerim ,yeniay sizin 2.evinizde meydana geliyor. Parasal anlamda kazanımlarınızla ilgili gelir artırmak adına yeni yollar denenebilir. Ya da bu konularla ilgili mücadelenizle ilgili geçmişten gelen bir sorun varsa sonuca bağlanabilir. Yönetici gezegeninizin geri gittiğini hatırlatır ,ilişkileri fazla zorlamamanızı tekrar hatırlatırım:)
Jüpiter sizin 3.evinizde seyahat edecek. Yani seyahat ,iletişim ,yakın çevre ve akrabalarla ilgili güzel gelişmeler var. Yayıncılık ,medya ,iletişim sektöründe  işiniz varsa iletişim sektöründe kendinizi tanıtmak için harika bir sene sizi bekliyor.

YÜKSELEN AKREP;
Tuttuğunu koparan gizemli takipçilerim ,yeniay tabiki sizi baş tacı ediyor. Hayat alanınızla ilgili yeni başlangıçlar yapmak adına geçmişle alakalı sorunları yoluna koyabilir ,dış görünüşünüzde yeni bir değişime gidebilirsiniz.Uzun süredir kendinize sakladığınız konularda sahne sizin ,artık ortaya dökülebilirsiniz.Jüpiter ise maddi kazanç evinizde seyahat etmeye başlayacak. Zenginsiniz!
Hiç beklenmedik alanlardan güzel paralar kazanabilir ,variyetinizi büyütebilirsiniz. Kendinize güveniniz tavan yapacak ,kibirden uzak durmakta fayda var:)

YÜKSELEN YAY;
Cesur ve maceraperest takipçilerim, yeniay sizin görünmeyen alan dediğimiz 12.evinizde gerçekleşiyor. Psikolojik bir problem varsa şifa edinmek ve çözümlemek adına güzel bir süreç. Eğer bir tedavi sürecindeyseniz ,gizli bir hastalığınız varsa bu gibi durumlar ne yazık ki ortaya çıkabilir. Bu ev gizli düşmanları da gösterdiği için göremediğiniz bir olay da gündeme gelebilir.
Gelelim güzel habere ,Jüpiter artık sizin üzerinizde seyahat edecek. Jüpiter'in yükselende olması ,tüm hayat alanıyla ilgili genişleme ve saygınlık kazanmak demektir. Sağlık ,seyahat ,eğitim ,dış görünüş hepsiyle ilgili güzel gelişmeler yaşanacak. Fakat görüntü olarak genişlememeye dikkat!:)Jüpiter kilo aldırabilir.

YÜKSELEN OĞLAK;
Realist takipçilerim, yeniay sizin sosyal çevre , iş ve kazanımlarınızla ilgili alanda gerçekleşiyor.Gelecekle ilgili hedef ve amaçlarınıza daha fazla odaklanacaksınız.Belki de umut ettiğiniz bir proje için mücadele ettiniz onun için harekete geçeceksiniz.
Jüpiter ise 12.evde seyahat edecek. Aslında bolluk dağıtan jüpiter sizin zihin alanınızdaki düşünceleri büyütecek diyebiliriz. Eğer 12.evinizde bir gezegen varsa onunla ilgili büyüteç görevi görebilir.
Mesela bu uranüsse zihninizde değişim çanları çalıyor olabilir gibi.. Açık olmak gerekirse 12.evdeki jüpiter kendi iyicil doğasını hayatınıza büyük bir ölçüde yansıtamayabilir. Yine de içsel dönüşümlere sebep olabilir.

YÜKSELEN KOVA;
Marjinal ve orjinal takipçilerim ,yeniay sizlerin kariyer evinde meydana geliyor. İş ,meslek ,terfi ve atanma gibi konularda yeni bir yaklaşım edinebilirsiniz.
Jüpiter sizin sosyal alan diye nitelendirdiğimiz 11.evinizde seyahat edecek. Daha ne olsun! Tam da istediğiniz gibi sosyalleşme ,dostları büyütme ,kariyerden kazanımlarda güzel gelişmeler sizleri bekliyor. Belkide senenin organizasyoncusu siz olabilirsiniz.Arkadaşlardan çok güzel destekler var, değerlendirin derim.

YÜKSELEN BALIK;
Şartlara uyum sağlayan ,naif takipçilerim, yeniay sizin 9.evinizde gerçekleşiyor. Yurtdışı ,seyahatler ,hayata bakış açınız ,uzak akrabalar ,yayıncılık gibi konular gündemde.Bu zamana kadar yapmak istediğiniz şeyleri belkide hayata geçirmek için kendinizde büyük bir güç bulabilirsiniz.İnançlar ,din yoga ,astrolojiye ilgiliniz ve derinliğiniz artabilir.
Jüpiter ise sizin 10.evinizde seyahat edecek.
Kariyer ,meslek ve iş hayatında oldukça şanslı bir yıl. Dış dünya ile iletişiminiz güçleniyor. Sosyal statüzü yükseltme imkanına sahip olacağınız bu yıl önünüze gelecek fırsatları değerlendirin derim.

Umarım hepimizin hayrına bir yeniay olur.
Kalın sağlıcakla.
SEVGİLER






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan