Ana içeriğe atla

İKİZLER BURCU DOLUNAYI



Merhaba Arkadaşlar ,
Kasım ayını da yarıladık. Şimdi önümüzdeki ikizler burcunda oluşacak  Dolunay'ın  özetine bir göz atalım. 
23.11.2018 08:40 sularında  0 derece ikizler burcunda bir dolunay meydana gelecek.
Dolunay haritasında yay burcu yükselmekte ve Dolunayın'ın yönetici gezegeni Merkür'de yay burcunda retro harekette olacak. Demek ki ikizler ve yay burcu konuları kasım ayının sonlarında ki gündemi oluşturuyor.

Öncelikle bildiğiniz gibi dolunaylarda Güneş ve Ay karşıt konumda olduğundan ,kadın erkek ,mantık ruh dengesizliği mevcuttur. Dolunaylarda bu sebepten aşırılıklar ,gerginlikler ve patlama hissi yoğun olur. Birde buna iyicil gezegen Jüpiter'in büyütücü etkisi eklenecek ki fazla fanatik ve abartılı tavırlarda bulunacağımızı gösterir.

Yükselende yay olması , jüpiter Güneş ve Merkür'ün yay burcunda toplaşması seyahatler ,din ,turizm finans ,ticaret ,iletişim ,yayıncılık alanında ki konuların önemli olacağını göstermekte. Fakat dolunay yöneticisi Merkür'ün yay burcunda retro olması bu konuları iki kez gözden geçirmeniz gerektiğini vurguluyor.

Diyelim ki bir seyahat planınız var ya erteleyin ya da imkan dahilinde değilse tüm  prosedürleri en ince ayrıntısına kadar kontrol edin. Merkür yay burcunda zaten fazla dağılmaktan bir işe odaklananamayı getirir.

Merkür ayrıca Antares sabit yıldızı ile kavuşumda olacak. Antares dik başlılık ,fanatizm ve savaşmayı temsil etmektedir. Savaşan ve dik başlı olanın kazanacağı ,dövüşken özelliklerimizin öne çıkacağı bir zaman dilimi olacaktır.

Ay ikizlerde olduğu için duygusal ihtiyaçlarımız  anda kalmak ,yakın çevre ,kardeş ,komşu ve akrabalarla iletişim içerisinde olmak ve herşeye yüzeysel yaklaşmak olacaktır.

İkizler yay aksı hayata bakış açısıyla ilgilidir. İkizler küçük hedefe odaklanırken yay her zaman geniş düşünür. İletişim sorunları ,kibir , çevrenizdekileri beğenmemek ,filozof gibi düşünmek dolunayın yaratacağı gerginliklerin başını çekiyor.

Önyargıyı bırakıp yeniliklere açık olmakta fayda var. Neden derseniz Dolunayda eylem ve aksiyon gezegeni Mars balık burcunda olacak ve dolunaya sert bir açısı olacak. Tüm bu gerginliklerin sonu duygusal patlamalara ,alınganlıklara sebep olabilir.
Mars'ın balık burcunda yerleşimi pasif agresif çalışır ,eylemlerimizi kaçarak ya da ağlayarak gösterdiğimiz zamanlardır.
Gökyüzündeki gezegenlerin değişken burçlarda yerleşip sert açı yapmaları da sonuca varamayan havada kalan atışmaları vurgular niteliktedir. Asıl amacınızdan uzaklaşan eylemlerde bulunabileceğinizi söylüyor.Duygusal huzursuzluk yoğun olduğu için bunu yakın çevrenize de yansıtabilirsiniz. Yani özetle abartılı fikirlerin duygusal yaralanmalarını izleyeceğiz.

Dolunayda önerim anda kalın , sorunları büyük hale getirmeyin ,anlamadan dinlemeden yargıda bulunmayın. Aksi halde üzülen siz olursunuz ,sonrasında ki pişmanlık da cabası. Yapmak istediğiniz yenilikler için biraz daha zaman var ,eksik olanları  tamamlamak bu süreçte değerlendirilebilir.

Yükselen burçlarınıza göre ;

YÜKSELEN KOÇ; 
Bu dolunayda sizin yönetici gezegeniniz Mars kontrol dışı alanda olacak. İletişim olarak yaşadığınız problemlerin eyleme dönmesi biraz zor gibi gözüküyor.  Biraz daha sahne arkasında kalmayı tercih edebilirsiniz. Daha doğrusu endişe ve korkularınız artabilir.  Hayata geniş çerçeveden baksanız da günlük ruhsal değişimlere odaklanmanız gerekecek. Akraba ,kardeş ve yakın çevredeki dönen olaylar içe yönelmenize sebep olabilir. Yolculuklar ,eğitim yakın çevre ile alakalı konular gündemde olacak ama vizyoner tarafınızı da ihmal etmeyin.

YÜKSELEN BOĞA;
Dolunayda Ay ve güneş bütçeyi dengelemeniz gerektiğini söylüyor. Para para para.. Gereksiz harcama yapmaktan fazla dağılmaktan kaçınmanız gerekir. Mars'ın 11.evden kare açıya dahil olması arkadaşlar ya da sosyal çevrenizle ilgili sorunları  üstünüze toplayabileceğinizi gösteriyor. Belkide sizden beklenen bir para  yüzünden gereksiz bir olayı büyütüp arkadaşlarınızla laf dalaşına girebilirsiniz. Merkür gerilemekte olduğu için eskiye ait borçlarda canınızı sıkabilir. Dostluklara dikkat..

YÜKSELEN İKİZLER ;
Dolunayda Ay ve Güneş ikili ilişkiler aksında olacak. Sağlığınız ,fiziğiniz , hayat amaçlarınız ve ciddi ilişkilerinizle ilgili eskiye ait sorunlar gündeme gelebilir. Duygusal olarak daha yüzeysel kalmak isterken ,karşı taraf sizin gibi düşünmeyebilir. Olayların büyüdüğüne ve eylemlerinizin görünür bir hal aldığını hissedebilirsiniz. Mars kariyer evinde seyahat edeceği için meslek hayatınızla ilgili fazla duygusal tavırlar sergileyebilirsiniz. Patron ve aile büyükleriyle çekişmemeye dikkat!

YÜKSELEN YENGEÇ;
Dolunayda Mars 9.evde , Ay ve Güneş hastalık ve zayıflıklar alanında karşıtlık yapıyor. Hayata bakış amacınız ,seyahatleriniz ya da eğitiminizle ilgili vereceğiniz mücadele psikolojinizi bozabilir. Bu dolunay sağlığa dikkat diyor ,iş ve hizmet alanınızdaki yanlış anlaşılmalara da dikkat etmenizde fayda var. 

YÜKSELEN ASLAN;
Dolunay özel hayat ve sosyal çevre alanında karşıtlık yapıyor. Bu ara gönül eğlenceleri ,arkadaşlarla organizasyonlar ve iş aksiyonlar sebebiyle yüklü miktarda harcama yapabilirsiniz. Eş ve partnerin müsrifçe para harcaması da sinirlerinizi zıplatacak gibi duruyor. Bekarlar için ise eski aşkların geri gelmesi an meselesi:)

YÜKSELEN BAŞAK;
Dolunayda Ay ve Güneş kariyer ve ev alanınızda karşıtlık yapıyor. Duygusal olarak kariyerle ilgili değişiklik yapmak zorunda kalabilirsiniz fakat  ailede buna karşı çıkacak olan kişiler olabilir. Belirtmek isterim ki şu dönem iş değişikliği için pek uygun değil. Merkür retrosunun bitimini bekleyin. İş ve ev alanındaki duygusal gerilim , ciddi ilişkiler alanınızda duygusal patlamalara yol açabilir. 

YÜKSELEN TERAZİ;
Dolunay sizin yakın çevre ve uzak çevre alanınızda karşıtlık yapıyor. Bu dolunaya kare açı yapan Mars sağlık evinizde seyahat edecek. Yollarda olmanın zorluğu  günlük hayatınızda duygusal krizlere neden olabilir. Duygusal isteklerle bilinçli isteklerinizin gerilimi iş yerinizdeki arkadaşlarınızla probleme sebep olabilir  ya da sağlığınıza vurabilir. Seyahatlerinizde kontrolü elden bırakmayın . Yakın çevreniz ,kardeş ya da akrabalarla eski sorunlar birden gündeme gelebilir.

YÜKSELEN AKREP;

Dolunay maddi kazanımlarla ,dışarıdan alacaklar kısmında karşıtlık yapıyor. Ticari anlaşmalarınızı ,yeni yatırımlarınızı 7 aralık sonrasına atmanızda fayda var. Kazanım olarak çok gelir elde edebileceğiniz bir süreçtesiniz ama duygusal ihtiyaçlarınız ortakalşa kazançlardan gelir elde etmekte. Bu aksayan para mevzuları aşk ve gönül işlerinde zevke zefaya ,duygusal kaçamaklara sebebiyet verebilir. Borsa gibi spekülatif yatırımlardan uzak durun!

YÜKSELEN YAY;

Dolunayda Ay ve Güneş ikili ilişkiler alanında ve bu dolunayı zorlayan Mars ise ev ,aile yuva alanında. Eşin konuşmaları ve seyahatlerindeki problemler sizi birazcık gerebilir. Siz de evinizde bunu pasif agresif bir rol oynayarak sorun haline getirebilirsiniz. Tartışmacı ifade takınmak yakın çevreyle münakaşa halinde olmak muhtemeldir. Tabi ki şans gezegeni Jüpiter'in yükselende seyahat etmesi büyük şanslar elde edebileceğiniz bir dönemde olduğunuzu söylese de herşeyi büyütme potansiyelinede sahipsiniz. Fanatik davranmamaya ve böbürlenmemeye dikkat etmekte fayda var.

YÜKSELEN OĞLAK;

Dolunayda Güneş ,Jüpiter ve Merkür 12.evinizde ilerliyor olacak. Bilinçaltı sorumsuz ve aşırılıklara yatkın olacak. Bunun yanında iş ve hizmet alanında ,iş arkadaşlarınızla gündemleriniz de mevcut.
Hizmet ettiğiniz kişilerle ilgili iletişim sorunları agresif bir dille konuşmanıza sebep olabilir. Birileriyle aynı fikirde olmak zorunda olmadığımızı hatırlamak rahatlamanıza bir nebze yardım edebilir. İş ve hizmet alanınızda dönen bazı dedikodular kulağınıza gelebilir. Günlük rutinlerinize (uyku ve spor vb.) dikkat etmeniz gerekiyor.

YÜKSELEN KOVA;

Dolunayda Güneş ve Ay sosyal çevre ve özel hayat alanında karşıtlık yapıyor. Arkadaşlarınızla yeni ortamlar içinde olma zorunluluğu ,özel hayat yönelme içgüdünüzle çatışabilir. İş ve girişimlerinizle ilgili şanslar elde etseniz de biraz daha özel bölgede kalmak isteyebilirsiniz. Bu iki alan arasında sıkışıp kalmak dürtüsel olarak  maddi harcamalara sebep olabilir. Harcadığınız gereksiz paralar sinirinizi yerinden oynatabilir.

YÜKSELEN BALIK;

Dolunayda ev ve iş arasındaki gelgitler ,düzene oturtma çabası sağlığınızla ilgili bazı sorunları getirebilir. Her halükarda duygusal bir insan olsanız da ,aksiyonlarınızı küserek ya da içe çekilerek göstermeye çalışmak çevreniz tarafından hoş karşılanmayabilir. Etrafınızdaki insanların öfkesini üzerinize çekme potansiyeline sahip bir süreçtesiniz. Dikkat! Ruhani ve felsefik sporlara ilgi duyabilir ,enerjinizi bu şekilde dışavurabilirsiniz.



Umarım tüm sorunlar  bilgeliğinizle hallolur.
SEVGİLER
Yeşim Genç








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan