Ana içeriğe atla

23 HAZİRAN SEÇİMLERİ

Merhabalar Herkese ,

Öncelikle konuyu merak ettiğiniz için astrolojik olarak haritalara biraz değinmek istedim. Aslına bakarsanız  siyaset yorumu yapmak pek bana göre değil, sevmiyorum. Amma velakin böyle durumlar yine çarşamba pazarı..


Neyse konuyu dağıtmadan kimin eli güçlü kimin değil şöyle bir inceleyelim .
Rte 'nın haritasını ,sevgili hocam Öner döşer'den edindim. Ekrem imamoğlunun 'da rivayetlere dayanan haritasını inceleyeceğim.

Şimdi öncelikle ekrem imamoğlu'nun haritasında büyük hava elementi üçgeni var sol kanata hitap eden birisi ,entellektüel konuşmaları ,iletişim yeteneğiyle herşeyin üstesinden gelebilme potansiyelinde sahip..

Rte'nin ise haritasında büyük su elementi mevcut ,türkiyenin haritasıyla eşleşen ve duygusal anlamda ülkemizden beslenen ,konuşmalarıyla içimizdeki gücü titreten birisi.Cumhurbaşkanımızın türkiye haritasıyla uyumu gerçekten çok kuvvetli fakat Ekrem imamoğlu da istanbul haritasıyla uyumlu..


Ülkemizin Güneşi ile Rte'nin Satürn'ü kavuşumda olduğu için bu kadar kalıcılık sağlamayı başardı.
Fakat görünen köy kılavuz istemez içten gelen çatırdamalar mevcut.

Bunları astrolojik olarak karmik diye nitelendirdiğimiz güney /kuzey ay düğümü ile tanımlıyoruz ve yanına yazın gerçekleşecek tutulmaları ekliyoruz.
Şimdi haritaları üzerinden yoruma gidersek;

Bu haritada yükselen oğlak ve yöneticisi Satürn akrep burcunda ,kariyer evindedir.

Mücadelelerle bu savaşı kazandığını çok net söyleyebiliriz. Bu sene anilikleri ve zorlu değişimleri temsil eden Uranüs Rte'nin 4.evinden kariyerdeki satürn'e karşıt açı yapıyor.
 Bu anlamda sağlam kalıplarının kırılması gerektiğini ,birşeylerin onu zora sokacağını gösteriyor.

Artık kendi bildiği krizli yöntemler işe yarayamayabilir. Akrebin temsil ettiği sabitlik ,intikam duygusu ve hırs kişiyi aşağıya çekecektir. Bu da hayatın kişilere bir dur deme şeklidir ,değişime ayak uyduran kazanır ,uyduramayan akrepvari şekilde kendi kendini yok eder.

Bunun yanında yukarıda bahsettiğim karmik ay düğümleri istemsiz şekilde yaşayacağımız ,kontrol edemediğimiz daha doğrusu hak hukuk ve adalet konularını önümüze getiren olaylardır.

Rte'nin haritasında yükselen olacak tutulmalar yönetim şeklindeki değişimleri ve bu konuda aldığı yaraları derinlemesine ortaya çıkartmaktadır.

Zaten kiron'un oğlak burcunda 1.evde yerleşimi kariyer anlamında aşırı hırs ve takıntısı olduğunu gösteriyor. Kontrol güdüsünün yüksekliği bir manada ona kaybettirecek gibi duruyor. Oğlak burcu ayrıca menfaatlerle ilgilidir. Güney ay düğümü ,satürn ve pluto gibi kötücüllerin bu alanda gezinmesi Cumhurbaşkanımızı köklü bir değişime sürüklüyor.

Keza satürn'ün eylül ortasına kadar retrosuna devam edeceği için yönetim şekliyle ilgili düzeltmesi gereken şeyler önüne gelecek.

Satürn organizeyi ve  kurduğumuz yapıları anlatır . Eğer yaptığımız yanlışlar varsa öyle ya da böyle retro zamanlarda karşımıza gelecektir. Satürn sıfırcı baba olduğu için ne ektiyseniz karşılığını misliyle alacağınız dönemlerdir. Buradada bu şekilde işleyecek.Cumhurbaşkanımız da kendi yaptıklarıyla yüzleşecek diyebiliriz.

Solar return yani bu sene ki güneş dönüşü haritasına baktığımda;

9.evin derecesi fakat kariyer evinin göstergesi akrep burcu yükselmektedir. Buradan kişinin kariyeriyle ilgili süregelen konularda krizli ve mücadeleli bir süreçte olacağını söyleyebiliriz.

7.ev'e yani açık düşmanlıkları ve müsabaka ettiği kişileri , sosyal olayları gösteren evde Marsın zararlı olduğu boğada olması mücadelesinin direttiği konular üzerinden süreceğini gösteriyor.

4.evi temsil eden Uranüs anaretik derecede 7.ev girişinde durmakta ve asıl önemli olan halkı temsil eden Venüs 3.evde gad ve pluto arasında sıkışmış durumda. Bu yerleşim halkın sevgisini ve desteğini kaybedeceğini gösteriyor.

7.evi yani halkı temsil eden diğer bir gösterge Ay (yücelim yöneticisi) akrep burcunda ve anaretik derecede , bu savaşın öyle ya da böyle bitişe girdiğini ve halkın kriz yaratacağını göstermektedir.
Güneş dönüşü haritasında Ay ve Güneş küçülme fazında ,tüm göstergeler birşeylerin sonuna gelindiğini belirtmektedir..


Ekrem imamoğlunun haritasında (doğum saati net olmadığı için güneşi 1.eve çekerek hesaplama yapıyoruz.)

Görmüş olduğunuz gibi Güneş ,Mars ve Ay haritasında büyük üçgen oluşturuyorlar. Saf adalet için burada diyebiliriz. Hareket ve eylem gezegeni Mars insanın eşitliği için savaşan kova burcunda ,Güneş iletişimi ve şartlara ayak uydurmayı anlatan ikizler burcunda Ay ise barış ve uyumu anlatan terazi burcundadır. Bu gerçekten kıvraklığı ve iletişimdeki vizyonerliğiyle çok başarılı olabileceğini gösteriyor.


İçerideki ekrem imamoğlunun haritası ,dışarıdaki seçim gününün haritasıdır.

Burada transit Venüs'ün Güneşi ile kavuşumu halkın ondan yana oy kullanabileceğini ve sevgiyi üstünde toplayabileceği bir dönemde olduğunu gösteriyor.

Ayrıca Venüs ,merkür ve satürn kavuşuma tutulmalar uyumlu açı yapıyor. Bu da kişinin sağlam bir destek alacağını gösteriyor.



Haritaların ev yerleşimlerinin net olmaması kesin kez yorum yapma konusunda sıkıntılıdır. Fakat her iki haritaya baktığımda Rte'nin dönemsel olarak daha zorlu bir durumda olduğunu ve kayıp riskinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca Ekrem imamoğlu 1.ev profeksiyonunda iken Rte 6.ev profeksiyonundadır. Bu bile ekrem Bey'in kendini tam anlamıyla ortaya koyarken ,Cumhurbaşkanının angarya işlerle uğraşması gerektiğini  , rutinleri düzenlemekle uğraşacağını gösteriyor.

Her halükarda Ekrem imamoğluna verilen oyların artacağı kesin. Akp ile Chp arasındaki oy farkı azalacaktır. İstanbul seçimlerinde akp zorlanırken ,chp tırmanışa geçecektir.

Fakat süreç devam etmekte , Satürn /Pluto kavuşumunun olacağı Ocak 2020'deki tutulmada köklü dönüşümler bizleri beklemekte..
En güzel devrimler kusurların düzeltilmesiyle olacaktır.
Bizde umut tükenmez...
SEVGİLER





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan