Ana içeriğe atla

AKREP BURCUNDA DOLUNAY (19.05.2019)



Merhabalar , Sevgili astrolojiseverler

Bu haftanın son günü olan pazar saat  00.11 sularında kirli suların efendisi ,krizlerin birtanesi akrep burcunda bir dolunay meydana geliyor.

Hem akrep burcunun derin ve yoğun sezgisini hissettireceği hem de dolunayın aşırılıklarını vurgulayacağı krizli ,bitişli mücadeleci durumlar bizi beklemektedir.

Olumlu bir dolunay olduğunu söyleyemem zira ay akrep burcunda pek de rahat ettiği bir yerleşimde değildir. Kıskançlıklar ,kontrol etme güdüsü ,huzursuzluk fazlasıyla görünür olacaktır.

Uzun süredir süregelen konuların açığa çıkması belki de intikam alınması söz konusu olabilir. Akrep burcu duygusal krizleri yanında bir de ortaklaşa paraları ve diğerlerinden alacak verecekleri temsil etmektedir.
Bu nedenle hissiyat olarak başkalarının paralarını manipule etmek ,alacaklara odaklanmak için krizler yaratılabilir. Dikkat dikkat!

Özellikle haritalarında boğa ,kova ,akrep ve aslan burçlarının 22 - 30 dereceleri arasında gezegen yerleşimleri olanlar daha olumsuz etkileneceklerdir.

Gelelim haritanın durumuna;






















Haritada Mars ve Venüs'ün yeni burç değiştirdiğini görüyoruz. Aksiyon ve eylem gezegeni Mars'ın yengeç burcuna geçisi duygusal yaralanmaların ve alınganlıkların yoğun olacağını gösteriyor. Çünkü savaş gezegeni Mars yengeç burcunda rahat değildir. Tepkilerimizin savunma mekanizmasıyla çalışacağını gösterir. Direk çıkışlar yerine daha dolaylı ve sulugözlü tepkiler verilebilir.

Venüs'ün boğa burcunda geçmesi ise finansal anlamda güzel gelirler kazanabileceğimiz ,sağlam ilişkiler kurabileceğimiz ,lükse -konfora ve estetiğe önem vereceğimiz zaman dilimini anlatır. Venüs /Uranüs kavuşumunun olduğu bu hafta ilişkilerde süpriz gelişmeler ,finansal iniş çıkışlarda oluşabilir.

Dolunay haritasında oğlak burcu yükselmektedir. Demek ki konular sağlam temelli ilişkiler ,uzun koşulu projeler ,yöneticiler ve geleneklerimizle alakalı olacak.
Satürn'ün retro olması geriye dönük problemlerin daha ön planda olacağını gösteriyor.
Ay 10.evde yine anne ,otorite ,iş kariyer ve toplum önünde yaşanacak krizlerin ve bitişlerin oluşacağını görüyoruz. Ay'ın karşısında yerleşen Güneş merkür ile birlikte konumlanmış.
Merkür ise capulus adı verilen bir sabit yıldız ile birlikte. Hemen buraya bir açıklık getireyim.

24° 26’ Boğa burcunda ve Merkür-Mars karakterinde bir sabit yıldızdır.
Anahtar Kelimeleri ise; genel olarak körlük veya görmede kusur, iyi ya da kötü için odaklanan eril enerji, sertlik, acımasızlık, cinsel enerji, olağanüstü meteorolojik olayları temsil etmektedir.
Konuşurken kırıcı olmamaya dikkat etmenizi öneririm. Çok dediğim dedik konuşmalar can sıkıcı olabilir. Esnek olmaya ,insanların düşüncelerini de değerlendirmeyi göz ardı etmeyin.

Merkür'ün Capulusla birleşimine bir örnek vermek gerekirse ; 
Korku ve cinayet üzerine polisiye romanları olan Agatha cristie'nın kariyer evinin girişi tam da bu derecededir. Bu sebeple ,merkür'ün boğa burcundaki bu derecesinin ne tarz çalışacağını kısaca açıklamış oldum:)

Gelelim yükselen burçlarınıza göre dolunay etkilerine;

YÜKSELEN KOÇ; Dolunay 8.evinizde oluyor. Daha çok başkalarının parasına odaklandığınız ,alacak ,kredi borç konularında huzursuzluk yaşadığınız bu dönemde biraz daha kendi cebinize odaklanmalısınız. Yeni kazançlar elde edebilirsiniz.Venüs'ün de boğa burcuna geçisiyle keyif ve lüks için harcamalarınız artabilir. Sanat ,güzellik ve kadınsal işlerden para kazanılabilir.
Mars yengeç burcuna geçiyor ve sizin 4.evinizde seyahat edecek. Aile içinde taşınma söz konusu olabilir ,gerginliklere dikkat edilmeli..

YÜKSELEN BOĞA ; Dolunay sizin 7.evinizde oluyor. Eş ve ortaklıklarla ilgili hızlı süreçler ,tamamlanmalar ,yer değişimleri oluşabilir.Danışmanlık alıp vermek için psikolojik anlamda derinleştiğiniz bir süreçtesiniz. Venüs 1.evinizde seyahat ederken dikkatler üzerinizde olacak. Estetik girişimlerde bulunabilir ,dış görüşünüzde değişimler yapabilirsiniz. Mars sizin 3.evinizde seyahat edecek. Eğitim ,yakın çevre ,seyahatlerle ilgili sorunlarda duygusal patlamalar yaşanabilir.

YÜKSELEN İKİZLER ; Dolunay sizin 6.evinizde oluyor. Başkalarının ihtiyaçlarına daha odaklı olduğunuz ,çalışma alanınızda bazı gerginliklerin oluşabileceği bir zaman dilimidir. Belki de bir konunun kapanmasını ,işte yer değişimini yaşayacaksınız. Venüs boğa burcuna geçiyor sizin 12.evinizde seyahat edecek. Bu dönem sevginizi göstermekte zorlanabilir ya da yanlızlığı tercih edebilirsiniz. Gizli ilişkilere de dikkat! Aşk hayatınız karışabilir.
Mars yengeç burcunda 2.evinizde seyahat edecek ,bir süre daha parasal anlamda kendinize özgüveninizle ilgili çalkantılar yaşayabilirsiniz. Ev ,aile ve güvenlikle ilgili konulara para harcanabilir.

YÜKSELEN YENGEÇ ;Dolunay sizin 5.evinizde oluyor. Cinsellik ,çocuklar ,aşk ve özel yaşamla ilgili bazı krizli durumlar yaşanabilir. Tatil seyahat ihtiyacınız artabilir. Ay burada zarar gördüğü için spekülatif yatırımlardan kaçınmak gerekir.
Venüs boğa burcunda 11.evinizde seyahat ediyor. Sağlam arkadaşlıklar edineceğiniz ,dostlarınızla hoş vakit geçireceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Belki de işle alakalı güzel bir gelir elde edeceksiniz.
Mars yengeç burcunda ve yükselen evinizde seyahat edecek. Öncelikle duygusal serzenişleriniz ve alınganlıklarınız ilişkilerinizi bozabilir. Ayrıca sağlığa dikkat etmekte fayda var ,ameliyat gibi konular gündeme gelebilir.(Gögüsler ,mide)

YÜKSELEN ASLAN ; Dolunay sizin 4.evinizde oluyor.Güvenli bir yerleşim yeri arıyor olabilirsiniz. Ev ,yerleşim ,aile büyükleri özellikle baba bu süreçte huzursuzluk çıkarabilir. Yer değişimi mümkündür.
Venüs 10.evde boğa burcunda seyahat ederken ,kariyerle ilgili başarı yakalanabilir. Önemli otorite figürlerinden destek alınabilir. Mars ise yengeç burcunda 12.evinizde olacak. Yerleşim ,seyahatler ve yurtdışı ,öğrenim konuları duygularınızı bastırmanıza neden olabilir.

YÜKSELEN BAŞAK ; Dolunay sizin 3.evinizde oluyor. Fikirsel huzursuzluklar ,kardeş ,yakın akraba ,kuzenlerle ilgili süreçlerde sözsel çatışmalara dikkat..
Venüs sizin 9.evinizde seyahat ediyor olacak. Yurtdısından ya da uzaklardan gelen bir aşka yelken açabilirsiniz. Ya da akademisyeninize aşık olabilirsiniz:)

Mars yengeç burcunda 11.evinizde seyahat edecek. Bu arkadaş çevrenizde bazı alınganlıklar ve kırgınlıklar olabileceğini gösteriyor. Dikkat!

YÜKSELEN TERAZİ ; Dolunay sizin 2.evinizde meydana geliyor. Maddi kazanımlar için gereğinden fazla hırs ve mücadele etme isteğinde olabilirsiniz. Harcamalarınızda artış olabilir. Duygusal güvencenizi maddiyatla karşılamamaya çalışın. Venüs boğa burcuna geçiyor ve 8.evinizde seyahat ediyor. Bu dönem yine başkalarından para edinmek için ve daha fazlasına sahip olmak için ortaklıklar geliştirmek isteyebilirsiniz.Maddi anlamda eşin güzel kazanımları olabilir.
 Mars yengeç burcunda ve 10.evde seyahat ediyor. Kariyer ,gelecek beklentileri ve anneyle ilgili konularda sürtüşmeler yaşanabilir. Duygusal olarak insanları domine etmekten kaçınmanızı tavsiye ederim.

YÜKSELEN AKREP ; Dolunay sizin 1.evinizde oluyor. Buradan hassas ,duygusal oldukça derin ve hisli bir döneme girdiğinizi söyleyebilirim.
Aidiyet ihtiyacınız yüzünden krizler çıkarabilirsiniz. Kıskançlık ve manipulasyon gibi durumlar sebebiyle ruh haliniz çalkantılı olabilir. Başkalarından beklediğiniz bir olay sonuca varabilir.
Venüs boğa burcunda ve 7.evinizde seyahat ediyor.
Karşı tarafın ani başlayan ,ani biten ilişkileri sizi huzursuz edebilir(Venüs uranüs)  fakat genel anlamda evlilikte yaşayacağınız güzel zamanlardasınız.
Mars yengeç burcunda ve sizin 9.evinizde seyahat edecek. Bir ideal uğruna savaşmak ,yurtdışı seyahatleri ,dış ticaret yabancılar bu dönem duygularınızı yıpratabilir.
İnandığınız değerler uğruna büyük çıkışlar yapmamanızı tavsiye ederim.

YÜKSELEN YAY; Dolunay sizin 12.evinizde oluyor.Sebebi belli olmayan endişe ve kuruntular içe kapanmanıza neden olabilir. Parasal anlamdaki borçlarınızla ilgili bazı belirginlikler yaşanabilir. Sağlığa dikkat. Özellikle cinsel bölgelerde oluşan rahatsızlıklar gelişebilir.
Venüs boğa burcunda 6.evinizde seyahat ediyor. Kendi yeteneklerinizi geliştirebilir ,evcil bir hayvan edinebilirsiniz. Yanınızda çalışanlarla ilgili hem güzel hem de süprizli bir zaman dilimi.
Mars yengeç burcunda ve 8.evde seyahat ediyor.Ortak kazanımlarda agresyon olabilir. Partneriniz bu dönem ev için sıkı para harcayabilir. Ameliyatların artabileceği bir süreç..

YÜKSELEN OĞLAK ; Dolunay sizin 11.evinizde meydana geliyor. İşte kazanımlarda alacaklarınızla ilgili bir netlik kazanabilirsiniz. Arkadaşlar ,sosyal çevreyle ilgili aktif fakat huzursuz bir dönem olabilir.
Venüs sizin 5.evinizde seyahat ediyor. Çocuk yapmak ,tatile çıkmak ,aşk hayatınızda sağlam ve kalıcı başlangıçlar için harika bir dönem sizleri bekliyor.
Mars'ın yengeç burcu seyahati ise 7.evinizde olacak. Eşle duygusal anlamda gerginlikler olabilir. BU gerginlikler seyahat ve ailevi konular sebepli olabilir.

YÜKSELEN KOVA; Dolunay sizin 10.evinizde oluyor. Ev ve kariyerle ilgili konularda bir dengelenme söz konusu olmalı. Hayattaki itibarınız ve kazanma hırsınız sizi kıskançlıklara ve krizlere sürükleyebilir. İş ve kariyer alanında ufak değişimler olabilir. Kadın patronlara dikkat.
Venüs boğa burcunda 4.evinizde seyahat ediyor olacak. Ev alabilir ,evinizi en güzel şekilde dekore ettirebilirsiniz.
Marsın yengeç burcundaki seyahati 6.evinizde olacak. İş ve hizmet alanında duygusal patlamalar oluşabilir. Evcil hayvanların bakımına dikkat etmenizi öneririm. İşyerindeki duygusal gerginlikler sağlığınızı etkileyebilir.

YÜKSELEN BALIK ; Dolunay sizin 9.evinizde oluyor. Ruhsal anlamda kendinizi çok baskın ve güçlü hissetmek isteyeceğiniz bir dönemdesiniz. Yurtdısına çıkma arzunuz yoğunlaşabilir. Bu anlamda beklediğiniz bir seyahat haberi alınabilir ,vize başvurunuz varsa sonuçlanabilir. Reklam ,yayıncılık ,eğitim alanında değişimler beklenebilir.
Venüs boğa burcunda ve sizin 3.evinizde olacak. Sosyal medyada paylaşımlar yapmak için harika zaman. Yakın çevre ,kardeşler ,akrabalar ile hoş sohbet olacağınız bir zaman dilimi.
Marsın yengeç burcunda seyahati ise 5.evinizde olacak. Aşk ,ilişkiler ,çocuklar ve tatil gibi konular sebebiyle duygusal gerilimler mevcut olabilir.
Cinsel enerjiniz oldukça yüksek olabilir.

SEVGİLER
yesimgencle..









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan