Ana içeriğe atla

ASTROLOJİ VE CHAKRALAR





Selamlar herkese,
Öncelikle bu yazıyı neden yazdığımı belirtmek isterim. Birçok kişiden aldığım destek ve birçok kişiye verdiğim ilhamla astroloji yolunda ilerlerken yogi tarafımda boş durmuyordu.  Acaba senelerdir okuduğum chakra enerji merkezleri ve astrolojik haritalarımız eşleşebilir miydi ?diye düşündüm.

Benim kuzey ay düğümüm koç  ve enerjiyle ilgili 12.evde yerleşimde olduğundan kendime has bir tarz yakalamam gerekiyor :)Hatta kuzey ay düğümümün yöneticisi Mars yine enerji ve spritüellikle ilgili balık burcunda . En severek yaptığım iş astroloji (yay stelyumu) ,kokular ve yağlarla ilgilenmek (yükselen boğa) ,tabi ki bir de spor aşkı (5.evde yerleşen ay) birleşince ortaya böyle bir güzellik çıktı. Astroloji bilenlerin anlayacağı dilden anlattım şimdi halk dilinden anlatıma gelirsek;
Uzunca zamandır yaptığım enerjisel araştırmaları gerçeğe dönüştürmek istedim.


Öncelikle human design adlı kitapla 3 sene evvelinde tanışmıştım. Bazılarınız biliyor bazılarınız bilmiyor olabilir. Bu kitapta da kişilerin  doğum tarihini bağlı olarak  ortaya çıkan bir chakra sistemi mevcut. Yani internette human design'ın sitesine  tıklayıp doğum bilgilerinizi girdiğinizde karşınıza bir grafik çıkarıyor. Ki oldukça detaylı bir grafik.

Nedir bu derseniz; ilkokuldaki fen derslerimizdeki insan iskeletini hatırlarsınız. İşte onun gibi bir vücut şekli ve kapalı , açık çakralarınız ile size bir rapor veriliyor. Piyasada ki human design kitabında da chakraların açıklamaları anlatılıyor.
Bu sistem astrolojideki gezegenlerin yerleşimleri ile pek eşleşmedi. Çünkü benim aradığım 7 temel çakra ve 7 temel gezegen yerleşimlerinin eşleşimiydi. Yukarıda bahsettiğim kitapta yan yollara sapan chakralar dışında ,chakra kanallarındaki küçük yolların bile izahları anlatılıyordu.
Fakat benim istediğim net ve anlaşılabilir bilgiydi. Astroloji okulu sayesinde tanıdığım Lea ımsıragıc'ın yazdığı enerji astrolojisi kitabı ile düşündüğüm yöntem tam anlamıyla uyuşuyordu. Daha doğrusu kadın tıp okuduğu için bedenle astrolojinin açılımlarını detaylı bir şekilde anlatmış. Bende bunu haritalarda okuyabileceğim daha kestirme bir yol keşfettim.
Gerçekten ama gerçekten insanların sorunlarının nerede olduğunu direk gösteren bir şablonla farkındalığa erişebiliyordum.

Kişilerin haritalarında astrolojik terimiyle zarar gören gezegenler ,enerjisel olarak chakralarda blokaj yaratıyordu. Kendime has bir tarzda slaytlarımı hazırladım ve dubai'de bir workshop düzenlemeye karar verdim.
Workshopta daha önce katıldığım aromaterapi atölyesinde edindiğim chakra yağları ve kokularını kullandım. Bunun yanında değerli Naz Bayatlı hocamdan astro tatilde öğrendiğim enerji astrolojisi uygulamalarını da ekledim.
Sonrasında iş ,  yogi arkadaşım şifem'i ikna etmeye bakıyordu. Gökyüzünde Mars/pluto karşıtlığı var iken düşe kalka ilerlesekte iki hafta içerisinde harika bir workshop hazırladık.

İstediğim şekilde insanlara günlük rutinlerine koyabilecekleri ve hayatlarında şifa yaratabilecekleri yoga pratikleri hazırladım.

Çünkü her çakramızı çalıştıran bir yoga pozu  yine etkinliğini artıracak birçok koku ve renk var.
Tüm bu yöntemleri sizlere sunarak hayatınızda  etkisi büyük bir farkındalık yaratacağımı düşünüyorum.
Bu konuyla ilgili çocuk haritalarında da çok güzel yönlendirmelerim olacak. Çocukların tıkandığı konularda yardımcı olabilir , küçük yaşlardan itibaren dikkat edilmesi gereken konular üzerinde yoğunlaşabilirsiniz.

Bu farkındalıkta ailelere de büyük görev düşmekte. Örnek vermek gerekirse ;
Bir evde sorunların sürekli halı altına itilmesi ve çözüme ulaşmaması çocuğun iletişim anlamında problem yaşamasına ileride kendini ifade ederken zorlanabileceğine işaret eder. Haritada görünen merkür çakrasının blokajlı olması çocuğunuzla ilgili  farkındalık edinmenize neden olacaktır.Mesela , çocuğunuz sürekli bağırılıp çağırılan ,eleştirilen ya da sürekli susturulması gereken bir ortamda büyüyorsa  merkür blokajı artacaktır. Burada farkındalık edinilmesi aile ve çocuk etkileşimini için oldukça önemlidir.
İşte konunun detayları böyle ,ilgilenenler bana ulaşabilir.
https://www.instagram.com/p/BzAEgkslYvU/  instagram hesabım  bu çalışmaya ulaşacağınız adres..
ysmdrms@hotmail.com mail adresim.

SEVGİLER



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan