Ana içeriğe atla

17 temmuz oğlak burcundaki ay tutulması






Selamlar , Sevgili takipçilerim,
Geldik yılın ikinci Ay tutulmasına , bu tutulma oğlak burcunun 24 derecesinde olacak. Öncelikle ay tutulması , güneş tutulmalarından farklıdır. Daha içsel ve duygusal değişimleri getirir.

Ay tutulması ,dolunayın ay düğümleriyle 12 24' dereceden daha yakın olması durumunda gerçekleşir. Yani normal bir dolunaydan çok daha fazlasını bekleyebilirsiniz.
Dolunay teması neydi? Beklediğiniz sonuçların daha net ve görünür olması.. Enerjinin top noktaya çıkması..
Şimdi bu ay tutulması güney ay düğümü tarafında ve plutonik..
Tek kelimeyle zor. Çünkü pluto dokunduğu gezegeni yakar ,yıkar ve yeniden formlandırır. Yani duygusal olarak kayıp ve dönüşüm yaşayacağımızı gösteriyor.
Ay aynı zamanda sağlıkla ilgilidir. Ay /pluto kavuşumları kalıtsal rahatsızlıkları pörtletebilir. Allah korusun ama pluton kist vb hastalıkları ortaya çıkarır. Organ kaybıyla ilgilidir.

Oğlak burcundaki tutulmada tabi ki iskelet sistemi ,eklem ,cilt ve dizlere ekstra dikkat etmenizi öneririm. Kemik kırılmalarında artış oluşabilir. Kontrollerinizi aksatmayın.

Toprak ve su grubu yükselenlere daha iyi sonuçlar getirirken ,öncü nitelikteki burçları (koç ,terazi ,yengeç ve oğlak) daha fazla zorlayacaktır.

Derece olarak oğlak burcunun son dekanınındaki bu tutulma bir kralın ölümü ya da bir isyanın göstergesi olabilir. Genetik rahatsızlıklar daha görünür olabilir. Yine yönetim şeklinin değişişimi diplomasi alanında köklü değişimleri verecektir.

Yükselende sıfır derece boğa olması yeni başlayan ilişkilere ve ekonomik durumlara da işaret ediyor.



Tutulmada birçok gezegen retro olduğu için eksik kalan bazı durumlar olabilir. Ya da geçmişte rastlanılan ama tamamlanmayan durumlar tekrar önümüze gelebilir.
Neptün'ün satürn ve venüsle olan güzel kontakları ,venüsün yengeç burcunda kuzey ay düğümü ile kavuşumu yine duygusal anlamda destek bulacağımıza işaret ediyor. Bir taraftan kayıp yaşarken bir taraftanda sırtımızı okşayan birilerini bulabileceğimizi düşündürüyor.
Her zaman kol kırılır yen içinde kalır meselesi gibi aileniz size kol kanat gerebilir. Koşulsuz sevgi vermek kurtarıcı rol oynayabilir.

Merkürün aslan burcunda retro olması da düşünsel ve iletişimsel anlamda biryerlerde takılı olduğumuzu gösteriyor. Hadi gelin yükselenlere göre tutulmayı inceleyelim.

YÜKSELEN KOÇ ;
Kariyer alanında bir değişim mevcut. Uzun zamandır yapmak istediğiniz değişimi yapamamak ya da kariyerden uzaklaşma durumları olabilir. Evle ilgilenmek ,aile büyükleriyle bir arada olmak size iyi gelecektir. Seyahat ve tatil planlarınıza dikkat edin. Çocuklarınızla ilgili projeleriniz varsa  bunlarda aksama oluşabilir.

YÜKSELEN BOĞA ;
Uzaklar ,seyahatler ,yüksek eğitim ve uzak akrabalarla ilgili sizi dönüştüren duygular oluşacaktır. Yakın çevre ,kardeşler ve fikirsel anlamda destekleniyorsunuz. Merkür 4.evde geri gittiği için aile içi iletişime dikkat. Özellikle babayla konuşurken direktif vermemeye dikkat! Bu tutulma size uyumlu açı atıyor ,ilk görünüşte zorluklar olsa da sonuç güzel olacak.

YÜKSELEN İKİZLER ;
Borç alıp vermekle ilgili cebinizi delecek bir durum oluşabilir. Maddi anlamda bir devir kapanıyor ya da bir ortaktan ayrılıyor olabilirsiniz. Bu ayrılış duygusal anlamda da sizi dönüştürecek bir durumdur.Yine 8.ev ameliyatlar ilgili bir evdir. Geçmişle ilgili aksattığınız cerrahi bir durum karşınıza gelebilir. Güzel taraf yeni bir kazanım elde etmek ve kendinize güveninizin artacak olması:)
Merkür 3.evinizde geri gidiyor. Kardeş ve yakın akrabalarla iletişim sorunlarına dikkat edin!

YÜKSELEN YENGEÇ; 
İlişki dengenizde bir karar verme durumu oluşabilir. Duygusal olarak ilişkinizi bitirme kararı almak isteyebilirsiniz. Ya da bir ortağınızla işin sonuna geldiyseniz ,işler istediğiniz gibi gitmiyorsa kangrenli her türlü ilişki bitecektir. Ama bunun yanında venüs ve kuzey ay düğümünün 1.evinizde olması size olan sevginin artacağını ve ilgiyi üstünüze toplayabileceğinizi gösteriyor. Merkür 2.evinizde geri gidiyor olacak. Bu yerleşim para alanında aksaklıklara neden olabilir.  Hani alacak verecek işlerini iki kere düşünmek gerekebilir.

YÜKSELEN ASLAN; 
Sağlığa dikkat! Bu tutulmada ay 6.evde ve pluto ile kavuşumda ,genetik rahatsızlıklara dikkat! Bedeni dönüştürmek adına bir detoks programına girebilirsiniz. İş ve hizmet alanında önemli bir duygusal değişim oluşabilir.
İç dünyanız oldukça keyifli olacak. Medidatif durumlar ,yurtdışı seyahatler ya da hayalgücünüzle ilgili güzel gelişmeler var. Belkide uzakta biryerde aşk sizi bulabilir.
Merkür yükselende geri giderken çok ahkam kesmemeye çalışın:)

YÜKSELEN BAŞAK;
Aşk ilişkiler biraz nane molla ,ne yazık ki.. Çocuklarınızla ilgili durumlar can sıkabilir. Konu her ne olursa olsun hayattan zevk almak biraz zor. Yanlızlık duygusu içten içe özel hayatınızda büyük değişimlere sebep olabilir.
Diğer taraftan arkadaş alanında çok şanslısınız. Sosyal çevrenizin desteğinizi aldığınız bu süreçte , arkanızdan konuşulanlara dikkat!

YÜKSELEN TERAZİ; 
Ev ,tadilat ,evlilik ,yerleşim ,aile büyükleri ile ilgili köklü değişimler ön planda. Benim en yakın tanıdığım yükselen terazi kardeşim. Evleniyor. Diğer tanıdığım evi köklü bir inşaata sokmak üzere:)Aile ve özelllikle babayla ilgili durumlar yorucu olabilir. Mücadeleniz bol. Gerçekten içten bir dönüşüm sürecindesiniz. Merkürün 11.ev seyahati arkadaşlarınızla aranızı bozabilir. İletişime dikkat!

YÜKSELEN AKREP;
Kardeş ,yakın akraba ,ticaret ,araba ve yakın seyahatlerde bir gündem oluşacak. Özellikle fikirsel anlamda bir dönüşüme gireceksiniz. Yurtdışına gitmek ,uluslarası alanda kendinizi tanıtmak ve inançlarınızı geliştirecek eğitimlere katılmak için güzel bir süreçtesiniz.
Merkür kariyer alanınızda geriliyor. Otorite ile iletişiminize dikkat edin!

YÜKSELEN YAY; 
Cebinize giren parayla ilgili bir dengesizlik mevcut. Bu ay tutulması cepten toplu bir para çıkartabilir. Daha doğrusu bu karmik bir durumla ilgili olabilir. Bir ödeşme söz konusu olabilir. Beklemediğiniz bir yerden bir para alabilir ya da bir kadınla ortaklığa girişebilirsiniz.
Merkür 9.evinizde geriliyor.Uzak yerlere seyahat ederken unutkanlıklara dikkat edin. Herşeyi kontrol edip yola çıkmakta fayda var..

YÜKSELEN OĞLAK;
Vallahi çok kolay bir tutulma değil. Lakin tutulma yükselen evinizde, duygularınızı patlatma noktasına getirecek bir durum söz konusu. Ayrıca kemiklere ,eklemlere cilt sağlığına dikkat edilmeli.
Yine annenizle ilgili bir durum da meydana gelebilir. Eş ve ortak alanında destekleyici etkiler mevcut.
Merkür'ün 8.evde gerilemesi alacaklarınızla ilgili gecikmelere sebep oluyor.

YÜKSELEN KOVA;
İçe kapandığınız bu süreçte ,psikolojiye dikkat ediniz. Bir düşmanınız ya da sizle rekabet halindeki birinden duygusal bir yara alabilirsiniz. Bu işyeriniz ve çalışma hayatınızla ilgili biri olabilir.
Ya da evcil bir hayvanınız varsa onunla ilgili bir kayıp yaşama riski var ,ne yazık ki.  Yine çalışma arkadaşlarınızdan destek göreceksiniz. Sağlıkla ve günlük rutinlerinizle mutlu olma vakti. Sizi mutlu eden rutinlere devam:)
Merkür 7.evde geri gidiyor. İlişki durumunuz istanbul trafiği gibi olabilir. Dikkat ,dikkat!

YÜKSELEN BALIK;
Sosyal çevre ve arkadaşlıklarla ilgili sizi korkutacak ,duygusal bir olay yaşanabilir. Yine bu olay aşk ilişkiniz ve arkadaşlarınızla alakalı bir durum olabilir.
Bunun yanında yeni bir aşk ,yeni bir çocuk ya da harika bir tatil seçenekleri mevcut.
Merkür retrosu sağlık alanınızda olduğundan işyerinde teknolojik aletlere ekstra dikkat! yedeklemeleri unutmayın. Sağlıkla ilgili karar verirken iki kere düşünmeli..
Kalın sağlıcakla .
Bir sonraki yazıda görüşmek üzere ,SEVGİYLE

#YESİMGENCLE







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan