Ana içeriğe atla

BAŞAK BURCUNDA YENİAY




Selamlar arkadaşlar ,

30.08.2019'da gerçekleşecek olan Başak burcu yeniayı'nın etkisine girmiş bulunmaktayız.
İstanbul saatine göre Cuma günü saat ;13.37'de meydana gelecek bu yeniay başak burcunun vurguladığı konular ;

Günlük rutinleri düzene sokmak ,
Sağlıkla ilgilenmek ,
Hijyen konularına ekstra dikkat etmek ,
Kendinizi geliştirmek adına yeni kurslara başlamak gibi gelişmeleri tetikleyecektir.
Ustalaşmak anlamında yine  güzel süprizler  oluşacaktır. Neden mi?

Çünkü yeniay'da Uranüs bir üçgen ile yanaşmış durumda:)
Orjinal fikirler üretilebilir , uzun süredir çalışılmış konular üzerinde süpriz gelişmeler elde edilebilir. Venüs ve Mars yeniayla yakın konumda .. Bu nedenle ilişkiler önemli olacak. Aksiyona geçtiğimiz konular sağlık ve çalışma hayatı üzerine olacak.
Ayrıca Mars thuban sabit yıldızı ile Venüs ise Zosma sabit yıldızı ile birlikte..

Zosma  sabit yıldızı etkileri ;
Toplumda kabul edilmeyen davranış ve tutumlar,  ahlâksızlık, kendini aşırı düşünme, bencillik, esrar, eroin, sigara gibi bağımlılık yapan isteklere yatkınlık , kısıtlı eğitim yaşamı, ileriki yaşlarda depresyon, paranoya veya şizofreniye elverişlilik. İlişkilerde bu temalar üzerinde gündemler oluşabilir.

Mars ise Thuban ile birlikte , Thuban'ın etkileri ise; 
Madenler ve yeraltı zenginlikleri ile ilişki, maliyeciler, finans uzmanları, simyasal ve okült çalışmalarda başarı. Bu anlamda inisiyatif aldığımız işlerde güzel gelişmeler elde edebiliriz. Madenlerle ilgili haberler duyabiliriz.

Yükselene baktığımızda  ;


Yay burcu yükselmektedir. Bu nedenle değişken durumlar ön planda olacak. Eğitim , seyahat , uzak yerler , yabancılar ve hukuksal durumlarla ilgili ekstra çabalamak gerekebilir.  Bu konularla ilgili yeni düzenlemeler oluşacaktır.
En çok yay ,ikizler ,balık ,başak burçlarının etkileneceğini düşünüyorum. Tüm gerginlik ve stres gelişmek için:) Şimdiden kolay gelsin..

Bu dönemde dikkat etmeniz gereken şeyler ; Detaylarda takılı kalmamak.. Anksiyete ve endişe vücutta bağırsaklara vurabilir. Şimdiden etkilerini görüyoruz.

Evcil hayvanlarınızda bu etkiye dahildir. Onlarında sağlık sorunlarıyla ilgilenebilirsiniz. Arınmak detoks yapmak , fitness programına yazılmak için harika bir yeniay , değerlendirebilirsiniz.

Kilo vermekle ilgili sorularınıza genelde dolunaydan sonra derim ,biliyorsunuz. Çünkü ay küçülürken kilo vermek daha uygundur. Daha kalıcı sonuçlar verir. Ama bu yeniay vücudu arındırmak için kesinlikle değerlendirilebilir.

YÜKSELEN BURÇLARA GÖRE 

YÜKSELEN KOÇ ; Bu yeniay 6.evinizde olacak.  Yeniayın en çalışkanı sizsiniz. Yani iş hayatınızla ilgili verim artırıcı düzenlemeler yapabilir . Sağlıkla ilgili ekstra kontrol yapmak , diyete başlamak ve yanınızda çalışan kişilerde yenilikler yapmanız muhtemeldir.

YÜKSELEN BOĞA ; Bu yeniay 5.evinizde olacak. Yeniayın en keyiflisi sizsiniz. Hobiler ,sanatsal konular ,aşk hayatınız çocuklarınız ön planda olacak. Çocukların eğitimleriyle ilgili keyifli gelişmeler yaşanabilir.

YÜKSELEN İKİZLER ; Bu yeniay 4.evinizde olacak. Yeniayın en evcimeni siz olabilirsiniz. Ev alım satımı ,ebeveynler ,yer değişimleri ,gayrimenkul konuları gündemde olacak.
Sizin için biraz mücadeleli bir yeniay olacak. Gerilmeyin.

YÜKSELEN YENGEÇ ; Bu yeniay 3.evinizde olacak. Yeniayın en çok konuşanı sizsiniz. Kardeşlerinizle ,komşularınızla birtakım düzenlemeler yapabilirsiniz.Kısa bir yere seyahat edebilir yeni bir kursa katılabilirsiniz.
Tez yazmak ve yayıncılık anlamında fikirlerinizi sunmak için değerlendirin. Size olumlu anlamda yansımaları olan bir yeniay..

YÜKSELEN ASLAN; Bu yeniay 2.evinizde olacak. Yeniayın en bonkörü sizsiniz. Kariyer anlamında değerlendirebileceğiniz güzel fırsatlar oluşabilir dolayısıyla cebinizde para dolabilir.Bunun yanında yine eğitim ve düzenleme gibi konulara para da harcanabilir. Özetle ana gündem para olacaktır. Bolluğa odaklanın:)

YÜKSELEN BAŞAK ; Bu yeniay 1.evinizde olacak. Yeniayın konuşulacak ismi sizsiniz. Hayatınızda yeni başlangıçlar yapmak adına güzel bir yeniay fakat çok titiz olmamaya ,insanları yermemeye dikkat edin. Venüs'ün ve Marsın yükselende olması ilişkilerle ilgili gündemler ortaya getirecektir hem de uzun vadeli... Ayrıca sağlığa dikkat ediniz.

YÜKSELEN TERAZİ ; Bu yeniay 12.evinizde olacak. Yeniayın görünmeyen kişisi olabilirsiniz. İçe dönmek ,yanlız kalmak belki de spritüel alana yönelmek için güzel enerjiler mevcut. Yoga  ,regresyon veya astroloji gibi alanlarda kurslar almak mümkündür. Ruhsal sağlığa dikkat edilmeli.

YÜKSELEN AKREP ; Bu yeniay 11.evinizde olacak. Yeniayın en sosyalide sizsiniz. Arkadaşlıklarınızda mükemmeli aramak yerine sosyallikte kalmayı deneyin. İş kazanımlarınız için yeni projeler üretmek için harikadır. Organizasyonlar düzenlemek için destekleyici bir yeniay olacaktır.

YÜKSELEN YAY ; Bu yeniay sizin 10.evinizde olacak. Yeniayın gerginliğiyle konuşulanı siz olabilirsiniz. Çünkü sizin gibi rahat ve pozitif birini bu kadar detaycılık yorabilir. İş ve kariyer hayatınızda eğitim seyahatleri oluşabilir. Annenizin sağlığı ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.

YÜKSELEN OĞLAK ; Bu yeniay 9.evinizde olacak. Yeniayın en çok seyahat edeni siz olabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı işler için çok çalışmak gerekir. Üniversiteler ,vizeler ve inançlar anlamında girişimleriniz olacaktır. Ya da hukuksal işler, yayıncılıkla ilgili konularla ilgileniyorsanız yeni atılımlar zamanı. Yeniayın olumlu etkilenleri arasındasınız.

YÜKSELEN KOVA ; Bu yeniay 8.evinizde olacak. Yeniayın en borçlusu sizsiniz:) Harcamaları ve borç /alacak dengenizi ayarlamanız gerekebilir. Bankalarda bolca zaman geçirebilirsiniz. Bunun yanında korkularınız üzerine gidip psikolojik bir yardım alabilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK ; Bu yeniay 7.evinizde olacak. Yeniayın en eşe düşeni sizsiniz. Kendinizden geçtiniz habire karşı tarafı didikliyor olabilirsiniz. Eşinizin  ya da partnerinizin hayatında önemli gelişmeler oluyor bu anlamda ona fayda sağlamak için uğraşabilirsiniz. Sizin gibi fantezist ve hayalperest biri için dünyevi çalışmalar biraz zor olsa gerek:)
Yine de güzel sorumluluklar ..Keyfiniz bol olsun efem..

#YESİMGENCLE

SEVGİLER














Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan