Ana içeriğe atla

VENÜS GEZEGENİ




Toz pembeliği ve dişilliği anlatan ,tüm insanlığın istemekten bıkmayacağı biricik aşk,sanat ve güzellik gezegenimiz haritalarımızda bize ne anlatır?

İlk önce Venüs',ün sıragelen mitolojik isimlerinden bahsedersem Afrodit eşleşmesini çoğu kez duymuşsunuzdur.Sevgi,güzellik,aşk ,tutku,cazibe ,kadınlık ,barış ,sanat,dans,müzik,kozmetik ve finans durumumuzu bizlere anlatır.
Her burçta ortalama 25 gün kalır,zodyak çevresini 225 günde döner.

Yönettiği burçlar:BOĞA VE TERAZİ
Zarar gördüğü burçlar:KOÇ VE AKREP'tir.
Yüceldiği burç ise BALIKTIR.
Cuma gününü temsil eder ve esması ya vedüd'dür.
Erkek haritasında genç kadınları anlatır.

Venüsün haritamızda yerleştiği burç sevgimizi nasıl gösterdiğimizi ,nasıl almak istediğimizi ve ilişkileri yönetme biçimimizi gösterir.Venüs öncelikle sevgi prensibidir.Haritanızda aldığı açılar,yerleştiği ev ve bulunduğu burç ilişkilerinizi iyi ya da kötü şekilde yönlendirir.Sevdiğiniz şeyler nelerdir?,size nasıl hediyeler verilmelidir?,sevgiyi aşkı nasıl tanımlarsınız?
Şehvet ,tutku sizler için neler ifade eder?

Örnek verirsem diyelim ki haritanızda Venüs Marsın yönettiği koç burcunda olsun.Bu yerleşim zararlı bir konumdur.Siz sevginizi gösterirken aceleci,kimsenin olmayacağı kadar atik,severken kavga ve rekabet duygusu oluşturan bir yapıya sahipsinizdir.Ayrıca eril bir burçta yerleştiği için karşıdan tepki beklemeden hareket edersiniz.Venüs burda gölge yönüyle hareket edecektir,aşırı talepkar olabilir karşı cinse gereğinden fazla düşkünlük görülebilir.(Haritanın diğer göstergelerini de değerlendirerek hareket edilmeli.)Ve kişi erken evlenebilir.
Venüsün olumlu yerleşimleri kişiye uyum,sanatkarlık,dekorasyon becerisi,zarafet,güzellik,denge kurmayı sağlama ve barış taraftarı olmayı isteme getirirken olumsuz yerleşimleri ise tembellik,şehveti kötüye kullanma,sadakatsizlik,kadınlardan yana şansızlık,dengesiz harcamalar ve kıskanmaya eğilimli bir yapı verecektir.
Venüsün konumlandığı ev ise bizim bu konuları hangi alanda uyguladığımızı gösterir.Eğer iyi konumda bir venüse sahipseniz iyi bir sanatçı,ressam,makyöz,artist,manken,içmimar,oyuncu ve çiçekçi gibi güzellik temelli meslekleri yapabilirsiniz.

Şimdi size Venüsün burçlardaki yerleşimlerinden biraz bahsedeyim..




Venüs KOÇ:Bu konumda Venüsünüz zararlıdır potansiyelini uyum içinde gösteremez.Venüs ne kadar uyum seviyorsa koç burcu okadar rekabet ve savaş sever dolayısıyla doğaları birbirine uyum sağlayamaz.
Öncü nitelikteki koç severken flörtöz ve çabuk sıkılan birini anlatır.İlişkileri çok çabuk başlatır ,sıcak,samimi ve spontanedir fakat sıkıldığı an bye bye demeye müsait ayrıca 'kavga ilişkinin tuzu biberidir.'diyen bir  düşünceye sahiptir.Bencillik ve ego sevgisinde önplandadır.
Erken evliliğin en çok görüldüğü konumlardan biridir.
Para harcarken oldukça müsrif davranabilirler ve kadınların haritasında özgürlüğüne düşkün bir yapı verir.
Venüs koç burcuna alınacak hediye ona değerli olduğunu hissettirecek ona özel yaptırılan özel hediyeler olabilir,kırmızı renkte tercih edilebilir özellikte sportif şeyleri sevecektir.Markalı bir spor saat ,cüzdan,çanta ve ayakkabı iyi bir seçim olacaktır.






Venüs BOĞA:Bu konumda Venüs doğasını uyum içinde ortaya koyacaktır çünkü kendi yönettiği burçta yeteneklerini çok rahat sergileyecektir.Boğanın sabitliği ve maddeye düşkünlüğü burada iyi çalışacaktır.Lükse,keyife,yemeye düşkünlük verebilir bunları abartırsa kiloya da meyil verebilir:))
Bu konuma sahip bir insan ilişkilerinde güven ve sadakat arar.Sadıktır ,tensel zevklere ve maddi güvenceye oldukça önem verir.Birçok ahçı ve şef bu konumdan çıkabilir.
Finansal işlerini yönetmeyi iyi bilir fakat burda gölge yönüne kaçılırsa fazla maddeye bağımlılık kişiye ilişkilerinde zarar getirebilir.Venüs boğaya tabi ki parfüm,tenini okşayan güzel kumaşlardan şal ve benzeri hediyeler alınabileceği gibi lüks bir restaurantta akşam yemeği rezerve edilebilir.




Venüs İKİZLER:Bu konum sosyalleşmek adına venüsle uyuşan bir yapıdadır.Eğer Venüsün bu yerleşimine sahipseniz ilişkilerinizde yüzeysellik ön planda olacaktır.Siz bir akrep gibi derinden sevmeyi arzulamaz herkesle sosyalleşmek ve entel paylaşımlarda bulunmak istersiniz.İlişkilerinizde kalıcı değil değişkensinizdir.
İlişkide iletişim sizin için ön plandadır.Çoğu zaman istekleriniz ana göre değiştiği için ilişkilerde de çabuk yön değiştirebileceksiniz.Eğer gölge yönüne kaçılırsa havailik,her çiçekten bal alma:), ve aşkta istikrarsızlık görünür olacaktır.Eğlence,sosyal aktiviteler,zekayı konuşturan kadın ve erkekler ilişkinin temasını oluşturur.
Hediye seçiminde ise trend bir kitap,son çıkan filme bilet,elektronik aletler,bileklik ve yüzükler,sportif ve genç gösteren ve rengarenk hediye seçenekleri venüs ikizleri memnun edecektir.

Venüs YENGEÇ:Venüs burda diğer kadınsı burç olan ayın yönettiği yengeç özelliklerine çok kolay uyum sağlayacaktır.İkiside gece gezegenidir.Burda sevgiyi gösterme biçimi karşısındaki insanı beslemektir.Anaçlığını gösterir ,yemek yedirmeye düşkündür,aile ortamını sever ve ailesinden yana destek görür.Venüs yengeç severken çok duyarlıdır ve ilişkilerinde gölge yönüyle kıskançlık görülebilir.Göz yaşlarını silah olarak kullanabilir,.çok duygusal ve kırılgandır.Vatan ,millet ve geçmiş venüs yengeç için çok önemlidir ,tarihi dokuları sever ve ilişkilerine duyguları yön verir.
Hediye seçiminde ise aile büyüklerinden kalan bir yadigar yüzük veya bir eşarp olabileceği gibi evde konforunu arttıracak battaniye,mum ya da şirin dekoratif ahşap eşyalar ona huzurlu ve güzel hissettirecektir.Eğer bu konum bir kadın  haritasıysa ve venüs köşe evlerdeyse kadınsı hatları vurgulu çok hoş bir görünüm verecektir.



Venüs ASLAN:Venüs burda sıcak,samimi ve canlı çalışacaktır.Fakat venüs ve aslanın element olarak doğası uyuşmaz.Aslan burcu kendini göstermek ve egoyla çok alakalı bir burçtur.İlişkilerinde ön planda olmak ,kendini göstermek isteyecektir.Venüsün sosyal yönüyle aslanın kendini göstermek istemesi sosyal ortamlarda kendini gösteren,sahne sanatlarına yatkın,drama yeteneği olan ,büyük partilerin insanıdır.Seçeceği kişi fiziksel görünümüne önem veren,şık ve lüks giyimli,marka tercihi olan insanlardan olacaktır.En çok sevdiği şey pohpohlanmak ve gururlanmaktır.Onu mutlu etmek için gururunu okşayın çünkü bunu karşıdan göremediğinde kendini değersiz hissedecektir.Ayrıca sabit niteliğe sahip Aslan burcu bu konumdaki kişilerin sadık bir partner olabileceğini anlatır.Gölge yönüyle ukala ve kendini beğenmiş olabilir.
Hediye seçiminde ise mücevherden başlayan pahabiçilemez hediyeleri tercih edebileceğiniz gibi hoşuna giden bir markanın eşyasını gösterişli bir paketle kendisine verebilirsiniz.

Venüs BAŞAK:Venüs'ün bu konumu bakireliği simgeleyebilir.Bu konumda venüs düşüştedir.Kişi çok seçici,detaycı ve pratikliği öne çıkaran bir yapı çizecektir.İlişkilerinde hizmet etmeyi sevecek ,partnerine üretkenlik konusunda destek olacaktır.Çok eleştirel yönünü törpülemesi gerekir.Bu yerleşime sahip kişiler romantiklik yerine düzen,fayda ve emek konularını öne alırlar.Plan yaparak hareket ettikleri için telaşlı yapıları partnerini yorabilir.Çekici olmak onlar için çok önem arz etmeyecektir daha çok sadelikten yana olacak toprak tonlarında giymeyi tercih edeceklerdir.Kendinize değer vermeyi öğrenmelisiniz yoksa hep karşınızdakine hizmet etmek zamanla yorucu hale gelecektir.
Hediye seçiminde ise hergün kullanabileceği pastel tonlarda bir kıyafet,inci takılar,sade kokulu bir parfüm,ajanda ,temizlik kokusunu anımsatan sabunlar ve havlular tercihiniz olabilir..



Venüs TERAZİ:Venüsün en güzel yerleşimidir.Bu konumda bir çok sanatçı,ressam ve güzel bir modelle tanışabilirsiniz.Öncelikle kişi barış ve uyumdan yana olacaktır,güzellik anlayışı çok gelişmiş ahenk duygusu olan insanlardır.İlişkilerdeki güzellik kavramı kişinin değerini oluşturur.Popülerlik söz konusudur ve bu kişilerde şeytan tüyü dediğimiz şeyden bir miktar bulunur:)Kişinin evliliğe yatkın bir partnerle olma ihtiyacını bize gösterir.Gölge yönüyle kararsızlık ve başkalarından etkilenme görülebilir.Sırf uyum sağlamak amacıyla kendi isteklerini göz ardı edebilir.
Hediye seçiminde ise erkek ya da kadın haritasında trend markalardan şık kıyafetler vb.,mis kokulu parfümler(zevkleri çok gelişmiştir lütfen sıradan seçimlerde bulunmayın:)



Venüs AKREP: Bu yerleşimdeki Venüs zararlı durumdadır.Severken atomu parçalara bölüp en derinine işlemiyi sever.Fakat akrebin soğuk ve nemli doğası venüsünkine uyacaktır.Aşk ve nefret birarada olabilir ,sahiplenme duygusu oldukça baskındır.İlişkilerde bazı takıntıları vardır,sabittir ,sadıktır.Dişil bir burç olduğu için etkiye karşı tepki verir eğer ki canını yakan bir partneri varsa pandoranın kutusu açılır benden söylemesi:)Çok yoğun ve derin sever sevdiği kişinin en derininkide ki duyguları bile hissetmek hister.Sekse düşkünlük takıntı şeklinde olabilir.İlişkileri az ve özdür.Samimiyetsiz kimseyi etrafında barındırmak istemez.
Hediye seçiminde ise kadın haritasından bahsediyorsak dantelli bluzlar,seksi iç çamaşırları,baharatlı seksi kokular,siyah deri bir eldiven olabilir erkekte de ona kalıcılığını hissettirecek hertürlü hediye olabilir.



 Venüs YAY:Venüsün soğuk ve nemli doğası yay burcunun sıcak ve nemli doğasıyla uyuşmaz.Fakat yay iyimser bir burç olduğu için ve şans gezegeni jüpiter tarafından yönetildiği için,ilişkilerde sosyallik ve flörtözlük ön planda olacaktır.Yay burcu değişken olduğu için özellikle erkek haritalarında partner seçiminde oldukça bonkör seçimler verebilir.Bazen iyimser tarafını abartabilir,partnerine karşı fanatik tavırlarda olabilir.Bu gibi davranışlar, müsriflik ,arkadaşlıkla aşkı karıştırma gibi gölge yönleri olabilir.Hemen aşık olabilen ,çok da romantik olmayan bir yapı çizecektir.
Hediye seçiminde ise en ön sırayı yurtdışı ,yurtiçi hertürlü seyahat bileti alır.Spor üyelikleri,spor kıyafetleri,spor ayakkabı ve bir sırt çantası olabilir.Ruhunda özgürlük olan bu yerleşim ilişkilerde heyecan getireceği için kamp malzemeleri bile çok uygun olacaktır.



Venüs OĞLAK:Venüsün soğuk doğası Oğlak burcunun soğuk doğasıyla uyuşur.Kendi özelliklerini rahatça sergileyebilen Venüs bu konumda ilişkilerde daha çok sadık,maddeye önem veren,ciddi bir yapı çizecektir.Partner seçiminde mesafeli,ağırbaşlı ve sorumluluk sahibi kişilere yönelecektir.Geleneksel ilişkiler ,görücü usulü bu yerleşim için uygundur.Hairtanın diğer göstergeleri olumluysa ilişki sağlam temelli olacak ve uzun sürecektir.İlişkisinde sevgiden çok saygıya önem verecek,kurallara bağlı bir ilişki yaşayacaktır.Zaman zaman kısıtlayan,engelleyen ve cimriliğe kaçan gölge tarafları olabilir.Tasarruf ve sadelik sizin için biçilmiş kelimelerdir.
Hediye seçiminde ise kadın haritasında topuklu ayakkabı,kürklü ceketler ve kırmızı ruj ,erkek haritasında ise kol düğmesi,kravat ,şık bir takım elbise ve deri cüzdanlar uygun hediyeler olacaktır.



Venüs KOVA:Kova burcunun kollektifliği sosyal olmakta venüse katkıda bulunsa da özgürlük ihtiyacı ve farklı olma isteği ilişkilerinde kişiyi zorlayacaktır.Bağımsız olmak ve entellektüel olma bu konumda ön plandadır.Kova sabit nitelikte  bir burçtur fakat ilişkilerinde marjinal bir yaklaşım tercih edebilir.Ani başlangıç ve sonlar yaşanabilir.Soğuk ve mesafeli yapısı ikili yakın ilişkiler için pek de uygun değildir.Partner seçiminde entellektüel olması,zekasıyla parlaması ve sosyal ortam içinde sıradanlıktan uzak olması kişiyi cezbedecektir.Hee pek romantik olduğu söylenemez ancak bolca grup aktivitelerinde yer alabilir,özgün kişiliğinizin ve ilişkinizin zevkini yaşayabilirsiniz.
Gölge yönünde aniliklere bağlı tutarsız davranışlar görülebilir çünkü kovanın modern yöneticisi uranüs kişiye ilişkilerinde iniş çıkışlı bir yol çizdirebilir.
Hediye seçiminde ise teknolojik her türlü araç,puzzle,zeka gerektiren oyunlar,farklı ve sıradışı görünen esprili eşyalar,sosyallik içeren her türlü etkinlik bileti ve trend giysiler tercih edilebilir.



Venüs BALIK:Venüs balık burcunda yücelir.Tüm özelliklerini bu dişil burçta rahatça gösterecektir.Balık burcunun temsil ettiği evrensellik,merhamet,fedakarlık ve değişkenlik ilişkilerinde görünür olacaktır.Verimli bir burç olduğu için ve değişken nitelikte olduğu için ilişkilerden yana bereketli ve değişken bir yapı verecektir.En romantik yerleşimlerden biridir, ilişkide fantezilere yer verilecek,müzik ve sanat gibi konular kişinin ilgisini çekecektir.Aşkı için kurban rolüne bürünme ya da kurban etme gibi neptünyen konular ilişki gündeminde olacaktır.Gölge yönüyle idealize ettiği bir ilişki oluşturup kendi dünyasında yaşadığı bir partner yaratabilir,platonik ilişkilere meyil verebilir.Başkalarının etkisinde kalıp ilişkisini olumsuz yönde etkileyebilir.
Hediye seçiminde ise kadınlar için ayak bakımı ürünleri,mumlar,banyo setleri ve seksi kıyafetler tercih edilebilir erkekler için ise duygusal olarak önem verdikleri her türlü aracı hediye olarak seçebilirsiniz.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan