Ana içeriğe atla

16 NİSAN KOÇ BURCUNDA YENİAY (FARKLILIK VE FARKINDALIK ZAMANI)


    Mükemmel bir nisan ayından uranüsyen bir koç yeniayı:)

   İçimizin kıpır kıpır olduğu bu bahar ayında 26 derece koç burcunda gerçekleşecek olan yeniayı şekillendiren gezegenlerden ve yükselen burçlara olan etkisinden bahsedeceğim.

   Öncelikle yeniay balık burcunda yükselmekte ve uranüs gezegeni ile beraber hareket etmekte yeniayın koç burcunda olması ileri atılacağımız tüm işlerde bir sıradışılık ve aniliğin söz konusu olacağını anlatmakta. Bizi sevindirecek haberlerin ,süprizlerin ve aniliklerin oluşacağı harika bir yeniay geliyor.:)

   Ayrıca genel olarak bakarsak koçun temsil ettiği alanlarda ve mesleklerde, cesaret gerektiren işlerde ordu ,polisler , cerrahlar ,kimyagerler ,itfayeciler , savaş ve aksiyon gerektiren bu gibi işlerde bir gelişme ve yaratıcılık oluşacağını hatta bu alanlarda yeni buluşlar ve yapılanmalar söz konusu olacağını anlatır.

   Şimdi yeniay bizlere yeni bir amaç ,yeni bir hedef ,yeni bir ışık yakar. Liderlik yapacağımız konuları anlatır ,motivasyonlarımızı , insiyatif almamız gereken şeyleri dürtüselliğimizi ,iyimser ve hevesli yanımızı anlatır.
  
 Uranüs'ün yeniayla birleşmesi bu konuların aniliklerle geleceğini, güzel süprizlerin bizi beklediğini ve adeta bir ampül yanmış bir zihinle aydınlanma yaşayabileceğimizi konuları anlatır. Yapmak istediğimiz bireysel amaçlı işlerde özgürlüğün ve özgünlüğün daha ön planda olacağını gösterir. Her ne yaparsak yapalım en farklısını ve en denenmemiş olanını yapmaya gayret göstereceğimiz konulara odaklanacağımızı vurgular.

   Merkür'ün 16 nisanda geri hareketinin bitmesiyle bizlere uzunca süredir düşünedurduğumuz olayların birden ilerlemeye başladığını gösterecek keza Venüs gezegeninin boğa burcundaki sağlam temelli yerleşimi bu yeniayın olumlu etkilerini yaşatacak. Ve artık iç sesimizin dış sese dönüşeceği zamanlar..:)

   Koç burcunun yöneticisi olan Mars oğlak burcunda ilerlemekte ,ileri adım atacağınız tüm işlerin sağlamlık,kalıcılık ve uzun vadede başarı getirebileceğini söylemektedir.
Satürn öğretici gezegenimiz çalışmamız için bizi zorlarken Mars gezegeninin oğlak burcundaki seyri bize çalışmak için yeterli enerjiyi vermekte. Bu iki zorlu gezegenin amaç odaklı olması ve yeniayın koç burcunda seyretmesi hedef ve sonuç odaklı hertürlü işimizde aydınlanma ve girişim döneminde olacağımızı anlatır.

   Bu yeniaydan en çok etkilenecek burçlar Koç ,Terazi ,Yengeç ve Oğlak olacaktır. Çünkü öncü nitelikleri taşıyan bu yeniayın etkileri daha çok öncü  nitelikteki burçları etkileyecektir.
Ayrıca venüsün boğada yerleşmesi ,mars ve satürnün oğlakta ilerlemesi bir toprak elementi seyrini göstermekte ve bu yerleşimler çok sağlam olduğundan toprak elementi olan Başak ,Boğa ve Oğlak burçlarına da kalıcı işler konusunda olumlu etkileri elbetteki görünür olacaktır.

    Şimdi yükselen burçlara göre yeniayın bizleri hangi hayat alanlarında etkileyeceğini inceleyelim.

YÜKSELEN KOÇ:Cesaretin diğer adı olan sevgili yükselen koçlar ,

hayatınızdaki tüm alanlarda parlama ve sıradışılık gösterebileceğiniz ve daha önceden düşündüğünüz tüm planları birde ortaya koyabileceğiniz bir yeniay sizleri bekliyor. Fiziksel aktiviteler ,aşk ve ilişkileriniz ,iş hayatınız yeniayın etkisiyle sizlere güzel dönüşümler getirecektir.

YÜKSELEN BOĞALAR:Keyifin ve huzurun diğer adı olan sevgili yükselen boğalar ,bu yeniay sizin bilinaçtınızda adeta bir ampül yakabilir. Sizden gizli oluşacak olan bir olayı öğrenebilmeniz de mümkün ,bunun yanında spritüel tarafınızı çalıştırmak ,yaratıcı iç dünyanıza yönelmek sizlere kalıcı fikirler getirecektir.


YÜKSELEN İKİZLER: Bağ kurmanın ve iletişimin diğer adı sevgili yükselen ikizler, bu yeniay sizlerin umut ve aşk aksında gerçekleşiyor. Arkadaşlarınızla ve sosyal çevrenizle ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiz ayrıca hiç beklenmedik bir iş teklifiyle karşılabilirsiniz.


YÜKSELEN YENGEÇ: Duygusallığı ve anaçlığı temsil eden sevgili yükselen yengeçler ,

bu yeniay kariyer evinizde beklenmedik girişimlere sebebiyet verebilir ayrıca yer değişiklikleri ve taşınmalar söz konusu olabilir.İşinizle ilgili bazı atımların gündemde olacağı bir zaman dilimi sizler için..

YÜKSELEN ASLAN:Aşk ve romantizmin diğer adı sevgili yükselen aslanlar, bu yeniay sizlerin 9.evinde gerçekleşmekte , yabancılarla ilgili konular,seyahetler ve yayıncılık alanında farklı girişimler sizleri beklemekte. Aniden gelişen bir seyahat ya da hayata bakışınızı değiştirecek bir aydınlanma yolculuğu yaşamanız mümkündür:)


YÜKSELEN BAŞAK: Detaycılığın ve sadeliğin diğer adı sevgili yükselen başaklar, bu yeniay sizlerin ortaklaşa kazançlar ve dışardan gelecek gelirler evinizde gerçekleştiğinden maddi olarak yeni girişimlerde bulunabilir ya da beklenmedik kazançlar elde edebilirsiniz. Eğer evliyseniz eşinizin parasal kaynaklarında güzel gelişmeler oluşacaktır.


YÜKSELEN TERAZİ: Dengenin ve güzelliğin diğer adı sevgili yükselen teraziler, ilişki evinizde gerçekleşen bu yeniay süpriz bir evlilik teklifi getirebilir ya da eşiniz ve partnerizden gelecek olan süpriz bir gelişme sizleri bekliyor olabilir..Anilikler eş ve partner alanında..:)


YÜKSELEN AKREP: Gizemin ve gücün diğer adı sevgili yükselen akrepler, bu süprizlerle dolu yeniay sizlerin 6.evinde rutin işleriniz ve hizmetinizde olan kişilerle alakalı konuların gündeme geleceğini gösteriyor. Gündelik hayatınızda bazı değişimler oluşabileceği gibi iş yerinizde ya da iş hayatınızda değişimler ya da teknolojiyle ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz.


YÜKSELEN YAY: Neşenin ve felsefenin diğer adı sevgili yükselen yaylar, süpriz bir aşk çok keyifli gelişmeler yaşatabilir. Yaratıcılığınızın çok aktif olacağı , spekülatif yatırımlara ve heyecan getiren şans oyunlarına yönelim olabilir. Ya da süpriz bir bebek haberi duyabilirsiniz.


YÜKSELEN OĞLAK: Disiplin ve ciddiyetin diğer adı sevgili yükselen oğlaklar, sabrınız ve azmin sonuçları gelecek merak etmeyin. Yeniay 4.evinizde gerçekleştiğinden ani yer değişimleri ,taşınmalar ve yeni bir yatırımda bulunmak isteyebilirsiniz.

Aile içinde yeni fikirlere ve süprizlere tanık olacağınız bir yeniiay sizleri beklemekte..

YÜKSELEN KOVA: Özgürlüğün ve özgünlüğün diğer adı sevgili yükselen kovalar, bu yeniay sizlerin 3.evinde gerçekleşecek. Yeni bir araç almak ,yeni bir eğitime başlamak ,kısa bir seyahat planlamak olası seçenekleriniz arasında:) Ayrıca beklettiğiniz bir ticari anlaşma var ise bu dönemde daha çabuk ilerleyecektir.


YÜKSELEN BALIK: Evrenselliğin ve bütünleşmenin diğer adı sevgili yükselen balıklar, bu yeniay sizlerin 2.evinde gerçekleşecek. Bu yeni maddi kazanımlar olabileceği gibi ani harcamalara da sebebiyet verebilir.Kendinizi daha sıradışı ve orjinal hissedecek,özgüveninizin artacağı bir döneme giriyorsunuz..

Niyeti cesaret olanın ,yolu aydınlık olsun..

Sevgiler..




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan