Ana içeriğe atla

30 NİSAN 2018 AKREP DOLUNAYI (RUHSAL KRİZLER)



  Merhabalar ,
30 Nisan pazartesi günü gerçekleşecek olan akrep burcundaki dolunayın etkilerini hissetmeye başladık..

Özellikle AKREP ,BOĞA ,ASLAN ve KOVA yükselenleri daha fazla etkileneceklerdir. Çünkü akrep burcu sabit nitelikte ve su elemetine mensup bir burçtur. İstediğini almak için kararlı mücadeleler verir, intikam ,hırs ,dönüşüm getirir, kendimize ait olanı değil de karşı tarafla verdiğimiz mücadeleyi ve bütünleşme enerjisini anlatır.
Bu yüzden akrep burcu cinsellikle bağdaştırılır. Çünkü özünde iki bedenden tek bedene ulaşma bütünleşme çabası vardır.

Krizlerin bol olduğu ,yüzleşmelerin ayyuka çıkacağı bu dolunayda dönüştürmeniz gereken olaylar mı var?
Hepsi aydınlığa kavuşacak , belli bir birikim oluştuysa artık hasatı toplama zamanı..

Dolunaya eşlik eden mars*pluto kavuşumu olayları dönüştürmek için 100 kaplan gücündeki enerjiyi sağlıyor ve böylece dolunayın ışığı daha da parlıyor. Bu açının iyi yanı eskiyi yıkıp yeniyi inşa etmektir fakat gölge yönünde şiddet ,zorbalık ,öfke ,kıskançlık ve manipulasyon yatar. İstediğiniz sonuçlara ulaşmak için engel tanımayabilirsiniz.

Dolunay anında yükselende balık burcu olduğundan değişen duygu durumları ,sezgi kabiliyetinin yüksek olacağını anlatır.
Duygusal ve fiziksel yaralanmalara dikkat..Ayrıca dolunay ay düğümleriyle büyük kare oluşturduğundan ,kadersel içerikli dönüşümlere sebebiyet verebilir.

YÜKSELEN KOÇ: Başkalarından elde edeceğiniz gelirler ile kendi bütçeniz arasında bazı kontrol dışı durumlar oluşabilir. Kendi kazanç hanenize yönelmek huzurlu olsa da karşı tarafla ilgili harcamalar canınızı sıkabilir.Kontrolsüz güç, güç değildir toplum içinde öfkenizi kontrol edin ,kariyer hayatınızda hiç bu kadar kendinizden emin olmamıştınız..

YÜKSELEN BOĞA: Açık düşmanların görünür olması olasıdır , eşinizle ilgili bazı olaylar yaşayabilir ,evlilikle ilgili bazı krizleri dönüştürme fırsatına sahipsiniz. Bu dönem huzuru kendinize yönelerek bulabilirsiniz. Dönüşüm eşle ve iş ortağıyla ilgili. Trafik ,medya ,eğitimle ilgili konulara dikkat..15 mayısda uranüs boğaya geçiyor..
Özgürlük çanları duyuluyor:)

YÜKSELEN İKİZLER: İş yerinde bazı krizler oluşabilir ,iş hayatında gerekli dönüşümlere gidip yeni bir iş ortamı yaratabilirsiniz. Tepki vermeniz gereken konular göz önünde olacaktır. Sağlınızla ilgili bazı teşhisler konulabilir. Çalışma hayatınızda rekabet etmemeye ,huzuru kapalı mekanlarda ve zihninizi dinlendirerek bulmak isteyeceğiniz fakat çatışmaya zorlanacağınız bir dönemdesiniz.Hırsızlıklar ve arkanızdan dönen olaylar görünür olabilir. Kendi paranızı kazanmayı öğreneceğiniz bu dönemde borç ,alacak ilişkileri sizleri zorlayabilir.

YÜKSELEN YENGEÇ: Partnerinizin kıskançlığıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.İlişkinizde güven krizleri yaşanabilir. Çocuklarla ilgili bazı krizsel durumlar oluşabilir. Beklenmedik çocuk haberleri alabilirsiniz. Huzuru arkadaş çevresinde bulabilirsiniz.Yeni projeleriniz varsa hayata geçirebilirsiniz. Eş alanında bazı dönüşümler olası.

YÜKSELEN ASLAN: Ailevi konular ruhunuzu gerebilir, iç dünyanızla ilgili bazı değişimler söz konusu fakat huzuru bulmak için kariyer konularına odaklanacak ve kendinizi toplumda göstermeye çalışacaksınız.Sağlık ve iş hayatıyla ilgili  düzende kalmaya devam edin..

YÜKSELEN BAŞAK: Zihinsel gerginlikler yakın çevre ,kardeş ve akrabalarınızı kırmanıza sebebiyet verebilir. İletişim hayatınızdaki sürtüşmelere dikkat etmelisiniz odaklanmanız gereken konular eğitim hayatınız ve hayata bakış açınız olmalıdır.İletişim ,medya alanındaki projeleriniz varsa sonlandırılması için harika bir dönem.Yurtdışı kaynaklı kişilerden destek alabilir ,bazı  yaratıcı projeleriniz için azimle mücadele edebilirsiniz.

YÜKSELEN TERAZİ: Maddi alanda bazı krizler yaşamanız olasıdır, yapmak istediğiniz bazı şeyler için ihtiyaçlarınızı sıralamalısınız. Hızlı gelişen olaylar için kendi bütçenizle ilgili bazı harcamalar söz konusu olabilir ,başkalarının istekleri sizi krizlere itebilir. Yeni gelir kaynakları edinmek isteyeceksiniz. Fakat evdeki kazalara ,güvenlik problemlerine ,huzursuzluklara dikkat.Değişim ve dönüşüm hane evinde..

YÜKSELEN AKREP: Kendi istekleriniz ile eşinizin istekleri arasında sıkışmış hissettiğiniz durumlar olasıdır. Kendinizi ön planda tutmalısınız. Hırpalayıcı olmadan,dönüşümlere açık olmalısınız ,hedef odaklı hızlı kararlar almalısınız.Pluto ve mars sizi yöneten iki gezegen kavuşumda,yakın çevre ,kardeşler ,eğitim ve seyahatler alanında bir değişim sizleri bekliyor olacak..
Kendinizi baştan yaratın ,beğenileceksiniz. Dişiliğiniz daha da vurgulu olacak.

YÜKSELEN YAY: Korkularınızla yüzleşmek ve sağlık ya da çalışma durumuyla ilgili krizler size yeni yolları gösteriyor olabilir.Buna iyileşme ve sonuç alma zamanı da diyebiliriz. Değişmesi gereken şeylerin size yön gösterdiği bir dönem.İş ortamından sizi destekleyenler çok olacak, şifa terapi ve yoga gibi aktivitelere eğilmekte fayda var.

YÜKSELEN OĞLAK: Beklenmedik krizler kapıda ,umut ettiğiniz konularda mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Arkadaş çevresinde bazı kişileri elemek zorunda kalabilir yenilerini ekleyebilirsiniz.Özel hayatınız ve sosyal çevre arasında yaşayacağınız gerginlikler sizi çıkmaza sokabilir. Ertelenmesi gereken konular mevcut olabilir. Geçmişte yapmış olduğunuz maddi hataları tekrarlamayın. Pluto ve mars sizin 1.evinizde dolayısıyla dolunayın en agresif burcu siz olacaksınız.Öfke patlamalarına odaklanmak yerine değiştirmeniz gereken şeylere odaklanın, bu yüksek enerjiyi olumluya çevirin aksi takdirde pişman olacağınız durumlar yaşanabilir.

YÜKSELEN KOVA: İş hayatınızdaki dönüşüm sürecine ihtiyacınız var. Ailenizin yardımına ihtiyaç duyabileceğiniz bir dönem, onların söylediklerine de kulak vermeli ,toplum önünde ve kariyer hayatında yaşayacağınız bazı dönüşümleri başlatabilirsiniz. Umduklarınız belki şimdi değil ama daha sonra sizinle olacaktır.Dolunayın genel etkisi size olumsuz yansısa da metaneti elden bırakmayın.Başarı emek verenlerindir.

YÜKSELEN BALIK:Eğitim ,seyahat ve uzak çevrelerde olmak ile yakın çevrenizde bulunan kişilerle ilgili bazı ikilemler sizde gerginlik yaratabilir.Yeni bir eğitime başlamak ya da yayıncılık alanı için dolunay enerjisi kullanılabilir. Hukuksal süreçler ya da hayata bakış açınızla ilgili dönüşümsel krizler yaşanabilir. Sağlığa her açıdan dikkat..
Pluto ve mars 11.evinizde kavuşuyor, sosyal çevrenizde bazı değişimler olabilir.

   Öldürmeyen acı güçlendirir ,korkma değişim kaçınılmaz...
 SEVGİYLE..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan