Ana içeriğe atla

SATÜRN GERİLEMESİ 2018 , GEÇMİŞE YOLCULUK..


 




   
Astroloji severlere merhabalar ,


   
Bugün ki konumuz 18 Nisandan- 7 Eylül 2018'e kadar olan dönemde gerileyecek olan SATÜRN!
Uzun bir atlayış öncesi, 5 aylık geriye çekilme olarak değerlendirebiliriz.

   
Karmanın efendisi  Satürn öncü niteliğe sahip ve toprak elementi mensubu olan Oğlak burcunda geri harekete başlayacak. Şimdi öncelikle korkulu bir dönem olmadığını bildirmek isterim.
    
Neden diyecek olursanız? Çünkü Satürn Oğlak burcunda kendi evindedir. İnsanları uzmanlaştırmak ve disipline çekmek için daha bilindik metodlar kullanır. Bunu kendi evinde ders veren bir öğretmen ile başkasının evinde ders verirken kendini huzursuz hisseden bir öğretmenin kıyaslaması olarak düşünebiliriz.

Öğretmen rahat edemediği yerde öğrencisine huzursuzluğunu daha fazla yansıtacaktır. İşte bu süreci değişken nitelikteki Satürn'ün Yay burcu döneminde yaşadık.. Sağdan tokat ,soldan tokat..Hayatın acı silsilesi durumları oluşmayacak.O yüzden NO PANİC..:) Özellikle yay,ikizler ,başak ve balık burçları Satürn yay dönemini iyi bilirler ,ne çektiklerini ben bilirim:))
   
Satürn oğlak döneminde ise çalışmayana ekmek yok, kuralı düzeni bozmayacaksın arkadaş..Disiplinli ol ,kul hakkı yeme, karmanı temizle:)

Satürn eşittir Kronos demektir. Bu da demek oluyor ki zamanda yolculuğa hazır olmalıyız fakat geçmişe doğru:) Çocukken hayal ettiğimiz zamanda yolculuk filmleri gibi fakat bir farkla satürn gerilmesi realitedir. Sizi geçmişe götürmek için geriye yönelik tüm sorumlulukları önünüze getirecektir. Özellikle finansal sorumlulukları ve borçları yeniden yapılandırma dönemidir.

Astrolojik haritalarımızda ise Satürn gezegeni bize neleri anlatır diyecek olursanız, kararlılığımızı sorumluluk almamız gereken konuları ,geliştirmemiz gereken yönlerimizi vurgular. Ayrıca içe dönük olarak azim ,sabır, düzen ,otorite ,süper ego ve sınırlarımızı anlatır. Karmik olaylarla ilişkisi vardır ,ne yapsam kurtulamıyorum dediğiniz olaylardır.

Öğrenmemiz gereken dersleri zorlayıcı şekilde deneyimletir. Eğer ki bunları anlamamakta ısrar ediyorsak ruh can verene kadar bu süreci yenmeniz adına ,aynı sorunlarla uğraşır durursunuz. Şimdi ise satürn oğlak burcu seyrinde emin ve ağır adımlarla hedefe doğru ilerlerken biryerlerde eksiğiniz var mı, ileri de ayağınız  bir taşa takılır mı diye sizi geçmişe doğru bir yolculuğa davet ediyor. Köprüden önce son çıkış hakkını anlatır..Zirveye oynayanlar için!

Evet, bu dönemde daha fazla çaba sarfetmemiz gerekecek ,daha çok çalışıp ilerleyemediğimizi düşüneceğiz. Fakat püf noktası şu ki ,hedefe giden yolda çekilen çile kutsaldır. Sonuç mükemmel olacak..Geç olsun güç olmasın ,pes etmek yoook:) Başka deyim kalmadığına göre yapılacaklar listesine geçelim..

1.GERÇEKÇİ VE PRATİK OLUN.
2.RİSK ALMAYIN, GERİ ADIM DA ATMAYIN.
3.İRADELİ OLUN.
4.NELER YAPAMADIĞINIZA DEĞİL, NE YAPABİLDİĞİNİZE ODAKLANIN.
5.ZAMANI ETKİLİ KULLANIN.
6.HEDEF YOLUNDA EKSİKLERİ TAMAMLAYIN.
7.BÜTÇE KONTROLÜ GELİR, GİDER DENGESİNİ  iyi yapın..
8.ENDİŞE VE KAYGIYA YER VERMEYİN.
9.BAŞARIYA GİDEN YOLDA EN BÜYÜK ANAHTARIN SEBAT ETMEK olduğunu unutmayın..

Kaplumbağa gibi yavaş ama azimli olun, bildiğiniz üzere yarışa hızlı başlayan değil sonuna kadar devam ettirebilen kazanır..

Özellikle uzun dönemli iş yapanlar için  harika bir toparlanma dönemidir, almanız gereken bir eğitim ya da gözden kaçırdığınız bir nokta varsa ileriye yönelik çalışma zamanı..İçsel uzmanlığımızın çalışacağı bu dönemde yanlız kalma eğilimi olabilir ya da kendimizi kalabalıklar içinde yanlız hissedebiliriz. Demin de söylediğim gibi endişe ve kaygı sadece beyni yorar ,optimistic bir zihinle çalışırsak zamanı daha etkin kullanabiliriz.:)

Ayrıca haritasında oğlak burcunda gezegenleri fazla olanlar estetik girişimler için hiç uygun zamanlar değildir, aile büyüklerimize karşı sorumlulukların artacağı bir dönemdir. Kendinize güvensizlikten çok yakınacağınız bu dönemde ,içsel korkularınızla yüzleşebilirsiniz.
Toplumsal yapıları, inşaat sektörünü, liderleri ,yaşlıları ve ekonomiyle ilgili alanları temsil eden satürn gerilerken bu alanlarda duraklama ve engelleri oluşturacaktır.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYD8YcUeayAm_MPoiKtpVEBhMMmIVwbYrJL3wgxVtGt5cDns98lMIzjvTuI90yedslcN9d2EzMEN-DymcVIDz3hyphenhyphen5pVpK_6p6_0z2an51hzc17BchSIWXbp7GxKAdQHBtvwXm7ob0Ny9Ca/s320/zamanda-yolculuk.jpg



Şimdi Yükselen burçlara göre ayrıntılarına değinelim..

YÜKSELEN KOÇ:

Kariyer hayatınızı ve toplum önündeki konumunuzu tekrar gözden geçirmeniz gereken bir zaman dilimi. Sevgili koçlar ,yükselmek için birilerinin hakkını yemediğinizi umut ederek söylemek isterim ki zirvedeki yerinize ulaşmak için daha fazla gayret göstereceğiniz bir dönem sizleri bekliyor.

YÜKSELEN BOĞA:

Hayata bakış açınızı sorgulama sürecine giriyorsunuz. Sevgili yükselen boğalar ,yürüdüğünüz yolda geriye bakma zamanı ,amaca ulaşmak için yeni eğitimler alabilir, seyahatlere çıkabilir ,yeni felsefelere bakışınızı ciddileştirebilirsiniz.Yayıncılık alanında ve hukuksal süreçlerde bazı engeller olasıdır.

YÜKSELEN İKİZLER:

Ortaklardan ya da eşten  gelen kazanım süreçlerinin yavaşlayacağı bir dönemdir.Sevgili yükselen ikizler ,kredi ,borç ve alacaklarla ilgili bazı sorunlar gündeme gelebilir. Görmek istediğiniz maddi yardım ailenizden gelmeyebilir .
Kendinizi para kazanma konusunda geliştirmeniz ve eksiklerinizi gidermenizi söyleyen satürn bu anlamda sizi olgunlaştıracak. Cinsel konularda soğukluk hissedebileceğiniz ya da bu konudaki sorunların üzerine eğilip çözüm getirebileceğiniz bir dönem sizleri bekliyor.

YÜKSELEN YENGEÇ:

Eş alanında ve açık düşmanlar alanında zorlanmalar olası. Sevgili yükselen yengeçler ,Satürnün 7.ev transiti tokat gibi gelebilir. İş ortağı ,eş ve açık düşmanlardan gelecek olan sorumluluklar ve soğumalar var ise bunların tekrar gündeme gelebileceği bir dönemdir.
   Eşinizin sorumlulukları artabileceği gibi onun sağlığıyla da ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. İlişkilerinizin kökü sağlamsa toparlamak için güzel  fakat sağlam olmayan ilişkiler için son sancılar..İlişkiler üzerinden kendini geliştirme süreci sizleri bekliyor.

YÜKSELEN ASLAN:

Gündelik hayata yönelik sorumlulukların artacağı ve hayattan pek zevk almak istemeyeceğiniz ,çok çalışmanız gereken bir dönem.Sevgili yükselen aslanlar ,eskiye yönelik kalıcı sağlık problemleri nüks edebilir. Cilt,kemik ve eklem bölgelerine dikkat edilmesi gereken dönemler..İş hayatınızda çalışanlarınıza düzen ve program getirebilirsiniz. Çok çabalayanlar için mükafat mükemmel olacaktır.

YÜKSELEN BAŞAK:

Kişisel yaratıcılık alanlarınızla ilgili sorumlulukları gözden geçirme vakti. Hangi hobimi işe çevirebilirim? ,nerelerde  eksiğim? gibi konularla uğraşabilirsiniz. Eğer çocuk sahibiyseniz çocuğunuzla ilgili bazı problemler gündeme gelebilir. Aşk hayatınızda ise olgun ve sizden yaşça büyük insanlarla tanışabilir ya da var olan ilişkinizde ek sorumluluklar alabilirsiniz.

YÜKSELEN TERAZİ:

Aile içinde eski problemlerin gündeme geleceği bu dönemde kendinizi daha yorgun hiddedebilir ve yanlız kalmak isteyebilirsiniz. Sevgili yükselen teraziler sabırlı olmak ve çözüme ulaşmak için çaba sarfedeceğiniz bir dönem.

İçe yönelik olacağınız bu dönemde, tüm sorumlulukları tek başına üstlenmenin hissiyatını derinlerde yaşayabilirsiniz. Satürn size içsel olarak neye ihtiyacınız olduğunu göstereceğinden ruhsal olarak gelişim süreci diyebiliriz. Ev alım ,satım ve kalıcı değişiklikler için sürümcemeler oluşabilir.

YÜKSELEN AKREP:
İletişimin daha çok içe aktığı bu dönemde yakın çevreniz ve kardeşlerinizle ilgili eski sorunlarla uğraşabilirsiniz.Komşuluk ilişkilerine dikkat etmeniz gereken bir dönem, komşu komşunun külüne muhtaçtır diyip bu konularla ilgili sorumluluklar yüklenebilirsiniz.

Eğer öğrenciyseniz eğitim hayatıyla ilgili tamamlanması gereken projelerle uğraşabilirsiniz.Kısa seyahatlerinizde gecikmeler oluşabilir ,rezervasyonları tekrar gözden geçirme zamanıdır.

YÜKSELEN YAY:

Lüks harcamaların durağanlaşacağı bu dönemde ,kendinize olan özgüveninizi sorgulayacağınız bir sürece giriyorsunuz. Parasal kaynaklarınız sizin emeklerinizle oluşuyorsa problem yok çalışmaya devam fakat tembellik yapıp başkalarından geçinen bir yükselen yay iseniz satürn size paranın kolay kazanılmadığını gösterecek ve sorunlar yaşatacaktır. Daha büyük maddi kazanımlar için çabanın artacağı bir dönem.

YÜKSELEN OĞLAK:

En fazla eforu sarf edeceğiniz biraz melankoliye yöneleceğiniz bir dönemdir. Sevgili yükselen oğlaklar estetik girişimlerin uygun olmadığı bir zaman dilimi olduğundan ,istediğiniz sonuçları elde edemeyebilirsiniz.
   Eskiye yönelik işlerin daha çok sorumluluk getireceği ,başarı odaklı olacağınız bir zaman dilimi. Tüm hayat alanlarında kendinizi geliştirmek adına yoğun bir çalışma sizleri bekliyor.

YÜKSELEN KOVA:

Bilinçaltı korkularınızla ilgili problemlerin su yüzüne çıkacağı bir dönem.Sevgili yükselen Kovalar bu dönem halledemediğiniz sorunlarla ilgili bilinçaltı terapileri alabilirsiniz. İçe bakışınızı derinleştirebilir derin problemlerinize çözüm arayabilirsiniz.Endişelerden arınma dönemi..

YÜKSELEN BALIK:

Umutlarınızla ilgili sorumluluk alma dönemi..Sevgili yükselen balıklar ,arkadaş ve sosyal çevreden gelecek sorumluluklar ve iş yükü size insanlarla  birlikte hareket etmeyi öğretecek.Takım çalışmalarıyla ilgili birtakım problemler oluşabilir.

İdeallerinize ulaşmak için yeterince çabalıyor musunuz? Belkide sosyal alanda bir perhiz dönemi sizleri bekliyor..Eski arkadaşlarınızla buluşabileceğiniz bir dönemken , yeni arkadaşlarınızla aranıza mesafe koymak isteyebileceğiniz 5 aylık süreç sizleri bekliyor.

Evrenle bütünleşmek ve görevleri yerine getirmek adına güzel bir 5 ay olsun..Hayatımızdaki sorumlulukların ,dünyanızı değiştirmesi dileğiyle..
Farkındalıklı ruhlar için..:)IŞIKLA
Sevgiler..



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan