Ana içeriğe atla

29 MAYIS YAY BURCUNDA DOLUNAY (yeni olanı deneyimleme)






Ay ve güneşin karşı karşıya geldiği benlik ve duyguların en top noktada zıtlaştığı ,gerginliklere ve belirginleşen olaylara şahit olduğumuz bu dolunay yay burcunun özelliklerini taşıyacak.29 Mayıs 2018 17:19 da gerçekleşecek olan yay burcu dolunayı kişisel gelişimle ilgili deneyimleri önümüze getirecektir.

Peki bize ne gibi konularda belirginlikler getirecek ilk önce yay burcunun getireceklerine değineyim;

 1) Hareketlilik ve değişkenlik isteyen yay ,özgürlük temalarına vurgu yapacaktır.Hem neşeli hem gergin ruhu barındıran yay burcu iki işi birden yapmanın stresini dışarıya yansıtacaktır.

 2)Seyahat planlarınız var ise ,yurtdışı ve yabancılarla olan işleriniz var ise bunlarla ilgili beklediğiniz haberlerin gerginliğini yaşayabilirsiniz. Eğer haritanızda gergin açıları tetikliyorsa aldığınız sonuçlar negatif olacaktır.

3)Fazla iyi niyeti anlatan yay burcunda ,herşeyi ben bilirimcilik ,ben yaparımcılık oynayabiliriz insiyatif almak ,cesaret gerektiren işlere düşünmeden atlamak çok kolay olacaktır.

4) Patavasızca konuşmak ,dürüstülüğün dobralığa dönüştüğü durumlar oluşacaktır. Duygusal anlamda iniş ve çıkışlar sinirleri zıplatabilir benim önerim olaylara herzamankinden daha sakin yaklaşmaktır.
Zira dolunayın büyüten etkisi herşeyi abartan yay burcunda olduğunda duygusal patlamalar çok kolay olacaktır.

Etrafındaki herşey çılgınken ,sakin kalmak dahicedir.:)Becerebilirsek ne ala:)

Merkürün bir gün sonra yönettiği ikizler burcuna geçmesi de iletişim ve ticaret konularında güzel elini hepimize değdirecektir. Burçlara göre hangi hayat alanlarında başarılara sahip olacağınıza da değineceğim.
 Şimdi yükselen burçlarınıza göre dolunayın etkilerinden bahsedersem;

YÜKSELEN KOÇ; Tatil ihtiyacı zirvede..Hayatla ilgili istek ve felsefeleriniz ,inançlara yönelik bakış açınız ,hayatı keşfetme isteğiniz ve alternatif konularda eğitim ihtiyaçlarınızın abartılara gideceğini görmekteyiz. Bu dolunayda eğer seyahat edecek bir koç iseniz pasaport ,vize gibi evrak işlerinize ,bilet kontrollerinize dikkat etmenizde fayda görüyorum.Siz ateş alementinin öncü burcu olarak bu dolunaydan olumlu etkileneceksiniz.
Merkür ikizlere 30 mayısta güçlendiği ikizler burcuna geçtiğinde ticaret ve zihinsel aktivitelerinizin olumluya yönelik hareketleneceğini görüyoruz.

YÜKSELEN BOĞA; Bütçe konuları gündemde..Para çıkışlarına dikkat ,harcamalar,kredi borç,alacaklarla ilgili dengeyi ayarlamak iki üç gün civarında siz maddiyatçı boğaları biraz gerebilir. Malum toprak elementi burçlar için maddiyat güvencesi önemlidir.
Merkürün ikizler burcuna geçişi ise para kazanma ve parayı idare edebilme yönlerinizi geliştirecek ,parayla ve ticaretle ilgili konuşmalarınız artar ,pazarlama becerileriniz gelişir.İş girişimleri için harika bir dönem..

YÜKSELEN İKİZLER; İlişkiler dengesi biraz zorlayabilir..Sen mi , ben mi? Partnerin istekleri ile sizin istekleriniz çakışabilir ,ilişkileri dengelemeye çalışırken sinir kat sayısınız artabilir. Fakat zekanızın parladığı bir dönemdesiniz malum güneş ikizlerde şimdi yönetici gezegeniniz merkürde ikizler burcuna geçiyor. İş ve geleceğe yönelik konuşmalarınız ,hitap yeteneğiniz zirvede olacak.
Önemli sunumlarınız varsa ,işle ilgili toplantınız ya da ikna etmeniz gereken bir kişi var ise bu dönem sizin için çocuk oyuncağı. Fiziksel görünümünüz ve sağlığınızda da olumlu gelişmelerin olacağı bir aylık dönemdesiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ; Sağlık ve günlük işler ,emek verdiğiniz ve aldığınız kişiler konusunda bir aydınlanma süreci..Ofis ortamındaysanız iş arkadaşlarınızla ya da altınızda çalışan kişilerle abartılı olaylara girmeniz olası. Sağlıkla ilgili nükseden rahatsızlıklar ya da yeni beliren bir durumla karşılaşabilirsiniz. Evcil hayvan sahibiyseniz onlarla ilgili gelişmelerde yaşamanız olasıdır.
Merkürün ikizlere geçişi inzivaya geçiş döneminizi anlatıyor. Çok da göz önünde olmak istemeyeceksiniz. Arkanızdan konuşan bazı insanlar olabilir.Dikkat! Geçmişle alakalı unuttuğunuz bir kişiden haber de alabilirsiniz.

YÜKSELEN ASLAN ; Özel hayatınız ve yaratıcılığınızla ilgili gelişmeler.. Sosyal çevreyle ilgili olayları özel hayata bağlama çabası gerginliklere sebebiyet verebilir. Bu yüzden birilerine patlama eğiliminde olabilirsiniz. Olumlu etkileri hobilerinizle ilgili kendinizi geliştirmek ,aşk hayatınızı renklendirmek isteyebilirsiniz.
Merkürün ikizler burcuna geçişi arkadaşlık alanınızı aktive edecek ,organizasyonlara katılmak ,gelecekle ilgili yeni projeler oluşturmak ,klüp ve dernek işlerinde aktif olmanın olumlu etkilerini yaşayacaksınız.

YÜKSELEN BAŞAK ;Aile ve iş ekseni arasındaki istekler..Kariyer beklentilerizin oluşmaması aile içinde suratınızı asmanıza sebep olabilir. Ailede huzursuz ortam yaratmamaya ,patlamaya hazır bomba gibi gezmemeye çalışın. Fakat merkürün ikizler burcuna geçişiyle iş ve kariyerle ilgili beklentiniz var ise o haber bu dönem içinde gelecektir.Toplum önünde sunum yapmak ,anneyle olan iletişimle ilgili olumlu gelişmeler sizleri beklemekte.

YÜKSELEN TERAZİ ; Kardeş ,komşu,yakın akraba.. Eğer bir öğrenciyseniz bu dönemdeki sınav konuları gerginlik yaratabilir sakın korkmayın sonuçlar pozitif..Seyahatler  ve yakın çevreye ilginiz ve alakanız artacak ,daha çok yeni eğitim ve kişisel gelişim alanlarına yöneleceksiniz.
Merkürün ikizler burcuna geçişiyle birlikte yayıncılık ve medya alanı aktifleşir ,eğitim alıp vermek, yeni ufuklara açılmak ,yurtdışına seyahat etmek ,yeni görüşler edinmek istenecektir.

YÜKSELEN AKREP ; Para para para.. Beklediğiniz bir para vardı gelmedi mi? Borç ,alacak ,kredi ve bankalarla ilişkilerimiz sinirleri biraz gerecek. Daha çok para kazanmak isteyeceğiniz bir hafta olacak sizler için sevgili yükselen akrepler..
Merkürün ikizler burcuna geçişiyle dışardan gelecek olan paralarınızla ilgili olumlu gelişmeler yaşayacaksınız. Müşterek sahip olduğunuz değerlerle ilgili güzel gelişmelere vurgu yapan bir dönem olacaktır.

YÜKSELEN YAY ; Ben ve kendim , hepsi bu ! diyebilirsiniz sevgili yaylar.. Sağlıkla ilgili ,fiziksel dış görüşünüzle ilgili ,kendi hedeflerinizle ilgili büyük gelişmeler yaşayabilirsiniz. Abartılara ,patavatsızlıklara dikkat edelim! Aksi takdirde çok kalp kırabilirsiniz. Merkürün ikizler burcuna geçişiyle zihniniz partnerle ilgili işlerle daha çok meşgul olacaktır.Evlenmek için güzel zamanlardır ,bekar yükselen yaylar. Partnerle sorunları olanlar için barış dönemi.

YÜKSELEN OĞLAK ; Zorlanıyorum.! Biliyorum, çok yoruldunuz adeta tükenmişlik sendromu sevgili yükselen oğlaklar. Psikolojik olarak diplerdesiniz. Yanlızlık hissi sizi sıkıyor olabilir. Geçmişle ilgili sıkıntılarınızın parlama dönemi olabilir. Sabredin satürn sizi olgunlaştırıyor.
Merkürün ikizler burcuna geçişiyle çalışma düzeninizde ,bedeninizle ilgili konularda olumlu gelişmeleri bekleyebilirsiniz.Daha düzenleyici ve planlayıcı olmak size artı puanlar kazandıracaktır.İçinizi ferah tutun.

YÜKSELEN KOVA ; Ey arkadaş..Ruhumu alçaklara uğratma sakın.:) Fikir ayrılıkları,arkadaşlardan gelen kırıcı sözler ya da sizin sosyal çevrenize karşı büyük parlamalarınız gerginliğe neden olabilir.
Sosyal çevrede biraz daha sakin kalmaya çalışın.
Merkürün ikizler burcuna geçişiyle bol eğlence ,sportif faaliyetler ,hobiler vurgu kazanacak.Eğer çocuk planı yapan bir kovaysanız mutlu haberler kapıda! Özel hayat kımıl kımıl ,BEKAR kovalara ise evlilik teklifleri hazırlanıyor olabilir.:)

YÜKSELEN BALIK ;Kariyer ! Toplum önü konuları ve kariyer hayatınızdan beklentileriniz ile aile yaşantısı arasında sıkışıp kalan bir yükselen balık. Tabi ki tepkileri duygusal patlamalar olacaktır ,aman dikkat! Sakin kalmakta fayda var ,herşey olacağına varıyor. Merkürün ikizler burcuna geçişiyle ev almak ,satmak ,evi dekore etmek,aile içi barışı sağlamak gibi konularda akıllıca uygulamalar peşinde olacaksınız. Yerleşim konularıyla ilgili geleceğe yönelik planlar çok konuşulacağa benziyor..

Dogmalardan uzak ,hayat felsefenizin bir adım ileri gidebileceği bir YAY dolunay dilerim.
SEVGİLER..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan