Ana içeriğe atla

PRENS HARRY MEGHAN MARKLE SİNASTRİ HARİTASI




İngiliz kraliyet ailesinin oğlu harry'nin çok konuşulan evliliğini birde astrolojik olarak  gözden geçirelim.
19  Mayıs 2018, ilişkileri temsil eden venüsün yengeç burcuna geçtiği (Aile ilişkilerinin köklü olmasını vurgular) bu manalı günde evlenmeleri oldukça manidar:) 

Astrolojide Sinastri haritaları çiftin hangi konularda rahat ilerleyeceğini ,hangi konularda tıkanabileceğine ışık tutar.
Çiftlerin birleşim haritalarında aşk ya da evliliği incelerken öncelikli olarak Venüs, Mars ,Güneş ,Ay uyumlarına bakılır.

Karı - koca ya da annelik babalık tutumlarını ,güneş ve ayın konumlarından incelerken ,tutku ve cinsellik ,zevklerin uyumunu venüs ve marsın kontaklarından yorumlarız. 

Şimdi bu çiftimize haritalarına bakarsak;

İlk kıvılcım nerden geldiğini soracak olursanız meghan'ın marsı ile harry'nin venüsü kare açıda yani güçlü bir tensel çekim mevcut bu durum yüksek voltajlı tutku göstergesidir. Aşkımız alevli ona diyecek yok tabi ki, ekranlardan da gördüğümüz üzere:) 
 Şimdi element bazında değerlendirirsem harry'nin haritasında toprak elementi baskın olduğundan  ayakları yere basan ,güvenilir bir kişilik olduğunu anlıyoruz, meghanın haritasında ise toprak elementi eksik burada çiftin  birbirini tamamlama durumu var ,ilişkiye harry'nin istikrarlı tavırlarının daha çok katkı sağlayacağını düşünebiliriz.

Meghan'ın doğum haritasında hava ve su elementi baskın, içsel güdülerinin kuvvetli olduğunu hayalgücü ve yaratıcılığının çok gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bunları uygulamada sorunlar yaşayacağı aşikar çünkü toprak elementi eksik ,eh işte harryde bu yönünü tamamlamakta ,tencere kapak modülü..

Harrynin kadında aradığı zerafet, uyum ve hoşluğu (venüsünün terazi burcu olmasından anlıyoruz.) Meghan'ın haritasındaki 4.evde yoğunlaşan terazi stelyumu  harryinin bu ihtiyacını karşılamaktadır. Zira meghanın ay ,satürn jüpiter ve pluto gezegenleri terazi burcunda konumlanmıştır. Vee harryn'in venüs terazisi meghanın pluto terazisiyle buluşmuş ilişkilerinde ki tutku ve cazibe inanılmaz, ilişkileri çok derin adeta tutkal etkisi verecektir ,tabulardan arınmış bir aşk anlayışları mevcut ve hepimizin hayran kalacağı, büyüleyen bir çift..Güce duydukları iştahları da yadsınamaz..

Harry'nin haritasındaki ay -satürn karşıtlığı kadınlarla ya da anneyle ilgili sorunları verebileceği gibi duygularını bastırma meyli de verecektir.Burada meghan'ın parlayan güneş burcu aslan,  kendini açıkça ifade etmek özdeğerlerini ortaya koymak isteyecek  ve bu durum harrynin duyguları  üzerinde baskı oluşturabileceğe benziyor.

Harrynin bolluk bereket sembolü jüpiteri meghanın tam da eş evini temsil eden 7.evine yerleşim yapmış. Bu da evliliklerinde harrynin meghan'ı destekleyeceğini diğer ilişkilerine de katkıda bulunacağını anlatır. Fakat evlilik evini yöneten satürne jüpiterin karesi ilişkide bazen kültürel ve ailevi konulardaki tıkanmaları anlatır. Bu konulardaki beklentinin istenildiği kadar karşılanmayacağını öngörebiliriz. Bildiğiniz üzere kültürel farklılık ve dinsel bir farklılıklar mevcut..(Jüpiterleri kare açıda)

Meghan'ın haritasındaki uranüs -kiron karşıtlığı özel hayatındaki sıradışılıklarının sosyal alanda yaratacağı sorunları vurgularken ,harrynin kadersel ay düğümlerinin tam bu konumun üstüne cuk diye oturması , bu çiftin bazı durumlarının kadersel olarak gerçekleşeceğini ve bunun topluma yansıyabileceğini anlatır. 

İlişkide çok önemsediğimiz güneş ve ay kontakları bu çiftimizde malesef mevcut değildir. Çiftin karakter ve duygu olarak birbirini anlaması zaman zaman zor durumlar yaratabilir. İlişkilerdeki cicim ayları bittiğinde bu sorunlar daha görünür olabilir. Çünkü bir zaman sonra Venüs -Mars karesinin verdiği istek ve arzu yerini dinginliğe bıraktığında karakterlerin birbirini anlamaması sorunlar yaratabilir.

Hareket ve hedefe ulaşma tarzımızı gösteren mars gezegenlerinin yengeç ve yay burçlarında birbirlerine 150 derecelik açı yapması, istekleri konusunda birbirlerini göremeyeceklerini vurgulamaktadır. Bu bir zarar göstergesi değildir fakat çift birlikte hareket ederken ortak paydada buluşamayabilir.

Harry'nin şans noktası, detaycılık ve sadelik barındıran başak burcunda yerleşmiş ve  meghan'ın haritasında ilişkilerini anlatan venüs gezegeninin başak burcundaki yerleşimini görüyoruz ,harryinin hayattaki şansını meghan'ın ilişkiye karşı sergilediği tutumdan elde edeceğini öngörebiliriz .

Son olarak evlilik asteroidine değinirsek ,haritalarımızda bize beklediğimiz eşi gösteren juno asteroidi harrynin haritasındaki başak burcuna yerleşmiş deminde bahsettiğim gibi meghan'ın haritasındaki venüs başağıyla bu ihtiyacını karşıladığını ,beklediği kişinin bu kişi olduğunu söyleyebiliriz. Medyada söz konusu olan sade gelinliğin kaynağı olan mehgan'ın venüs başağı, harrynin çok hoşuna gitmişe benziyor ,gönülün sevdiği sultandır.. 
Eleştirenlere selam olsun:)

Kadersel zorlanmaları ilişkide mevcut ,ilişkinin başlangıcı herkesi imrendirecek güzellikte olsa da , sonlarının da hayır olmasını umarım.:)

Son olarak herkeslere böyle tutku ve romantizm kokulu ,sonuna kadar, bir ömür boyu aynı yastıkta devam edecek birliktelikler dilerim.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan