Ana içeriğe atla

13 TEMMUZ 2018 YENGEÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI










13 TEMMUZ 2018 YENGEÇ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI

Selamlar arkadaşlar,

Yaklaşan bir güneş tutulması var ki yengeç burcunda ve plutonik özellikte..
13 Temmuz 2018 saat 04:47 de 20 derecede  gerçekleşecek olan yengeç burcundaki güneş tutulması öncelikle yükseleni öncü nitelikte olan yengeç,oğlak,terazi ve koç burçlarını daha fazla etkisi altına alacaktır.

Yengeç burcunun temsil ettiği konular hayatımızda daha vurgulu hale gelecek ,şimdi bu konulara değinelim.
Yin enerjiyi temsil eden yengeç burcu ,annelik ,bağımlılıklar ,doğurganlık ,çocukluk dönemi (8*12)yaş arasını ,içe dönüklüğü ,geçmişi ,anıları ,vatanı ,milleti ,empatik hafıza tarafımızı ,sadakati hassaslığı ,sünger gibi içimize içimize çektiğimiz konuları ,aileyi vurgular.
Demek ki bu güneş tutulması en can alıcı yerimizden vuracak ,bağımlılıklardan ,kopamadığımız şeylerden taa köklerimizden..
Yengeç burcunun yönetici gezegeni ay olduğu için ay da bizim kalp çakramızı temsil ettiği için sevgiye olan açlığımızı ,merhametimizi ,aşırı sahipleniciğimizi ,korumacılığımızı , fedakarca harcadığımız sevgimizi  ve en kırılgan noktalarımıza parmak basacak. Şimdiden hazırlıklı olmak ve güçlü durmak gerek. 
Çünkü bu güneş tutulmasına karşıt açı yapacak olan pluton içte kalmış tüm korkularınızı uyandıracak kabuğunu kıramayan yengeci öyle bir ürkütecek ki istemeye istemeye o kabuktan çıkmak durumunda kalacak.
İçte kalan yaralar ,kol kırılır yen içinde kalır dediğimiz durumların başrol oynadığı iki aylık süreç bizleri beklemekte..
Pluton tüm derinde kalan korkularımız ve yeniden oluşum kazanmak için herşeyi toz duman edebileceğimiz olayları anlatır şimdi bu durumda kendi gücümüzü bildirmeye geliyor gibi gözüküyor.
Belki iyileşmek üzere belki tamamen bitirmek üzere gerçekleşecek olan değişimleri kucaklamak durumunda kalacağımız garanti.
 Ama sonuç, emin olun ki hayatınızda gerçekten değişmesi gereken ,çürümüş ,ilerlemeyen şeyleri değiştirecektir. Değişim zordur hele ki yengeç burcu gibi kökten değişimler için ama malesef böyle. Siz göremeseniz de evren gördürüyor bazen ,eskiye ait ne varsa ,tutunduğunuz her ne varsa tabak gibi ortada olacak ve sizin bunu yerinden oynatmanız istenecek.
Özetle korkularınla yüzleş ve sınıra kadar git ,yap ya da öl modu:)

 Ve son olarak tutulma anında neptün ve jüpiterin destekli mevcut ,değişime spritüellik ,umut ettiğimiz konular ,şans ve bereket eşlik edecektir. Çünkü jüpiterde 10 temmuzdan itibaren düz hareketine geçmiş olduğundan artık bu dönüşümün güçlü bir şekilde sizi umutlandırdığını göreceksiniz.

Castor sabit yıldızının etkisi ile merküryen özelliklerimiz bize şifa verebilecektir. Dünüşüme uğrarken yazmak ,çizmek ,kendimizi bu şekilde anlatmak ruha iyi gelecektir. Ya da bu yönlerimiz gelişecek ve bize başka bir çözüm yolu sunacaktır.

Şimdi yükselen burçlarınıza göre ele alırsam;

YÜKSELEN KOÇ;
Ev,aile ,yuva konularına çekileceğiniz bir güneş tutulmasına giriyorsunuz. Yeni ev alma ,ev değişimi dekorasyon gibi konuları önemseyeceksiniz çünkü kariyer ve iş alanınızdaki zorlanmalar sizi bu alana itecektir.

 YÜKSELEN BOĞA ;
Yurtdışı ,yüksek eğitim ,yayıncılık ,inanç ve umutlarınızla ilgili zorlanma yıpranma yaşadığınız bir güneş tutulması olacak bu yüzden daha çok yakın çevrenize ,kardeşlerinize ,kuzen akrabalarınıza dönüş yapacağınız ,iletişim alanında birşeyleri dönüştüteceğiniz bir süreç olacak.

YÜKSELEN İKİZLER;
Ortak para kazanımları ,miras ,eşin gelirleri alanında yapılan tüm işleriniz zorlacaktır .Kredi almak borç istemek gibi parasal konularınız sizi yıpratıyor bu yüzden elinizi uzatacağınız yer yine kendi cebiniz olacaktır. Kendi kazanımlarınızla ilgili bir dönüşüme zorlanabileceğiniz bir dönemdesiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ;
Sen, ben ilişkileri ,özel önem verdiğiniz kişiler sizleri bu tutulmayla birlikte epeyce zorlayacaktır. Kendinize döneceğiniz bu dönemde ayrılıklara ,kopmalara ve sizi yeniden değişime sokacak bu olaylara subjektif kalmayın. Artık değişim ,dönüşüm kaçınılmaz.

YÜKSELEN ASLAN;
Gündelik efor sarfettiğiniz işler sizi ve sağlığınızı epey zorladı ,dinlenmek ,içe dönmek ve biraz kafayı dinlemek istediğiniz bir dönem olacaktır. Sorumluluklar omzunuza fazla binmiş gibi hissediyor olabilirsiniz.
Bu tutulmayla kendiniz için bir check up yaptırmayı ihmal etmeyin.

YÜKSELEN BAŞAK;
Özel hayat ,flörtler ,çocuk konularında zorlanacağınız artık bir değişime gitmenizi söyleyen bir partnerle karşılaşabileceğiniz bir güneş tutulması sizleri bekliyor.
Sosyal çevre alanında parlamak ,umut ettiğiniz konuların önünüze gelmesi ,iş teklifleriyle alakalı bazı olaylar sevindirici haberler arasında:)

YÜKSELEN TERAZİ;
Aile içinde yaşadığınız ,stres ,gerginlik ,dibe vuruş sizi toplum önünde görüneceğiniz ya da kariyer hayatınızla ilgili bazı yönlenmelere itecektir. Belirgin olan şey ebeveynler olabilir ya da eskiye ait konuların ev içi huzursuzlukları tetiklemesi olabilir ,bu zaman diliminde anneyle olan ilişkiler daha da kuvvetlenebilir.

YÜKSELEN AKREP;
Yakın çevre ,kardeşler ve akrabaların sizi bunalıma sokabileceği dönüşüme iteceği bu güneş tutulmasıyla kendinizi yurtdısı seyahatlerine ,eğitimlere ,hayata bakışınızı değiştirmeye itebilir.

YÜKSELEN YAY;
Kendi kazanımlarınızla ilgili bazı zorluklar yaşadığınız bu dönemde başkalarının parasına odaklanmak ,kredi ,borç ve alacaklar konusunda daha bereketli olacağınız bir güneş tutulması olacak sizler için. İletişim alanına dikkat etmekte fayda var ,yakın çevrenizi yakıp yıkmayın:)

YÜKSELEN OĞLAK;
İkili ilişkilerin vurgulu olacağı bu güneş tutulmasında en çok etkilecenek olan yükselen burçlardan biri de sizsiniz, kuru sıkı inatçı tarafınızı bırakıp biraz daha eş odaklı olacağınız bu dönemde hayat sizi daha da olgunlaştıracaktır. Evlilik sorumluluğu alabilir ,ortaklarınızla ilgili gündemler oluşabilir.

YÜKSELEN KOVA;
İçsel olarak büyük bir dönüşüm korkusu sizi gündelik hayata itecektir. Sağlığa özellikle dikkat etmenizde fayda görüyorum. Dost canlısı ,herkesi eşit gören ,eşitlikçi tarafınız sizi bilinç seviyesinde zorlayabilir. Biraz daha iş, ofis ve çalışma arkadaşlarınızla ilgili olayların içinde olacağınız bir güneş tutulması sizleri beklemekte.

YÜKSELEN BALIK ;
Sosyal çevre ,umutlar ,arkadaşlar sizi bu güneş tutulmasında zorlayacaktır bu yüzden kendinizi daha çok özel hayatta görmek isteyecek belki de bu verimli güneş tutulmasını kullanıp yeni bir çocuk sahibi olmak isteyeceksiniz. Partner ,eğlence hayatı ,yaratıcılık ve özellikle ruhsal birşeyleri yazmak ,çizmek sizlere çok iyi gelecektir.

SEVGİYLE ..











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan