Ana içeriğe atla

VENÜS BAŞAK BURCUNDA



    O sadelik ve seçicilik timsali başaktır ki ingilizce adı Virgo(virgin) yani anlamı bakiredir.  Hz. Meryemden bu adı aldığı söylenmektedir.

10 temmuz salı günü ilişkilerimizi yöneten iyicil gezegenimiz VENÜS hizmet ve sistematizme dayalı başak burcuna geçmekte..

Şimdi biraz bakalım başak burcu bize ne anlatır?
Bu dönemde ilişkilerimiz hangi yol üzerinden ilerler ve hangi burçlara daha iyi gelir?

Yönetici gezegeni merkür olan ,dişil enerjiye sahip ve değişken nitelikteki bu burcumuz aslında nötr cinsiteysiz olarak da sayılır çünkü merkür yönetimindedir.:)

 Sonbahar mevsimini temsil eden başak burcu bize hasat zamanını üretmeyi ,toplamayı ,hazırlık yapıp hizmet etmeyi anlatır.
Venüsü başak olan ya da haritasında başak burcu yoğunluğu olanlar iyi bilir ki sağlık ,düzenlilik ,düşünsellik hatta bu düşünsellik kuruntulara kadar varabilir ,zor beğenme ,tutumlu olma ,beceriklilik uygulanabilir işlerde başarı verir.
 Zaten başak demek astrolojide 6. evi temsil ettiği için gündelik efor sarfedilen işler ,evcil hayvanlar ,calışma hayatı ofis ,hizmet eden kişiler ,sağlık gibi konuları temsil eder.

Venüs başakta düşüşte olduğu bir konumdadır ,pek rahat etmez. Fakat bir gece gezegeni olduğu için dişil başak burcunda bir nebze iyi etkiler barındırır. Bu sebeple venüs başakta iken  ilişkilerde kusur arama ,doğal bir aşağılama isteği ,aşırı titiz ve seçici davranma,
aman tedbiri elden bırakmayayım diye karşındakinden olma ,ömrünün sonuna kadar bekleme ,iki kere ölç bir kere biç derken elindekinden olma durumları oluşabilir.:) Fakat ilişkilerde sadelik alçakgönüllük ,pratiklik ,birbirine yardım etme ve çözüm getirme ,ilişkideki eksik gedikleri giderme ilişkiye düzen tertip ve pratiklik kazandırma açısından iyi olacaktır.

Yeni başlayan ilişkilerde daha sade ve mütevazı olmaktan hoşlanacak ,sağlıkla fazlasıyla ilgili kendini fazla göstermeyen alçakgönüllü biraz tutumlu ama bir o kadar da mis gibi hacı şakir kokan insanlarla olma eğiliminde olacağız.:)
Bu dönemde hastane aşkları ,doktor hemşire ilişkileri revaşta olabilir.

Dikkat edilmesi gereken hususlar;
  • Birbirinize karşı tutumlarınızda aşırı hoşgörüsüz olmayın.
  • Detaylarda boğulmak yerine ilişkinizin geleceğine geniş perspektiften bakın.
  • Fazla şüpheci ve eleştirel olmayın.
Kadın ya da erkek birbirinizi mikroskop gözüyle incelemeyin ,hayatı biraz akışa bırakmak ,an da kalmak ve olanı kabul etmek bu dönemde ilişkilerimizi yıpratmayacaktır. Tavsiyelere uyulursa tabi ki:)

YÜKSELEN BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ;

Öncelikle söylemek isterim ki toprak elementinde olan başak burcu toprak elementi burçlara ve su elementideki burçlara çok iyi gelecektir.
Başak ,boğa ,oğlak ,akrep ,balık ve yengeç burçları venüsün başak burcu seyrinden pozitif yönde etki alacaklardır.

YÜKSELEN KOÇ; Gündelik yaşam ,efor sarfettiğiniz konular  ,altınızda çalışan kişilerle alakalı bir düzen oturtma ,ilişkileri gözden geçirme  ,sağlıkla ilgilenme ,evcil hayvanınız var ise onunla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz.

YÜKSELEN BOĞA ;Toprak elementinden kardeşiniz olan venüs başak aşk ve flörtler yaratıcılığınız çocuklarınız ,sahneyle ilgili işleriniz ,eğlence hayatnızda bir düzen ,pratiklik ,işleri rayına oturtma getirecektir. Zira yükseleninize uyumlu açısı sizi pozitif yönde etkileyecektir.

YÜKSELEN İKİZLER; Ev aile ,yuva ,babayla ilgili konular ,yer değişimleri ,ev dekorasyonu ,artık eşyalardan kurtulma ,gayrimenkul alım satımı ile ilgili girişimlerinizde olumlu etkiler mevcut olabilir fakat bunları gerçekleştirirken dağılmamaya dikkat etmelisiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ; İletişim ,yakın çevre ,kuzen ,akraba ve kardeşlerle ilişkilerimiz fayda sağlamak üzerine oluşacaktır. Arabanız ile ilgili bazı çözümler üretebilirsiniz. Su elementi bir yükselen olduğunuz için venüs başak işlerinizi empatizm ve pragmatizm olarak birleştirmenizi kolaylaştıracak:)

YÜKSELEN ASLAN; Maddi kazanımlarınız ,kendi kurmak istediğiniz bir işiniz var ise fayda görebileceğiniz bir dönemdir. Kendinize olan özgüveninizi tazelemek için gayet güzel bir dönem. Pratik ,uygulanabilir mal ve eşyalar için para harcamanız olasıdır. Aşk ve ilişkileri parasal açıdan değerlendirmemekte fayda görüyorum sevgili yükselen aslanlar:)

YÜKSELEN BAŞAK; Tabi ki yükseleninize bir venüs oturduysa güzellik ,aşk ,cazibe sizinledir. Venüsün başak burcundaki etkisi kadar kıyafetlerinizde ve görünümüzde yeni bir tarz ya da bir freshlik hakim olacaktır. Daha çok sevip sevileceğiniz bu dönem pimpirikliğinizin azalacağını umut ediyorum.:)

YÜKSELEN TERAZİ; Bilinçaltı ve görünmeyen diye nitelendirdiğimiz kontrol dışı olaylarda daha güzel etkiler beklesekde ,bu dönem ilişkilerinizi daha gizli yaşamak ,kendinizi kapatmak ve içe çekilmek isteyebilirsiniz. Venüs ile ilgili konularda sarfettiğiniz çaba size pişmanlık hissettirebilir. Aşk ve ilişkilerde titiz ve kuruntucu davranmamaya dikkat etmekte fayda var sevgili yükselen teraziler.

YÜKSELEN AKREP; Sosyal alanda oldukça sevileceğiniz bir dönem ,arkadaşlarınızdan destek görebileceğiniz konular oluşacaktır. İş tekliflerini düzene koyma ,umut ettiğiniz niyetlerinizin önünüze daha kolay düşeceği bu dönemde patilere ,organizasyonlara katılmaktan çekinmeyin.

YÜKSELEN YAY; Kariyer ,iş ve otorite figürlerinden destek alabileceğiniz durumlar söz konusu olacak. Daha cana yakın ,daha pragmatik ,başarı için şansı yüksek bir dönemde dağılmamaya dikkat ederseniz venüsün başak burcu seyri size iyi gelecektir.

YÜKSELEN OĞLAK; Toprak elementi olan venüsün başak burcu seyri size de yarayacak sevgili yükselen oğlaklar. Bu dönemde seyahat ,yüksek eğitim ,hayata bakış ,dış ticaret ,yabancılar ,hukuksal ve felsefi konular ya da eşinizin akrabalarından destek görebileceğiniz bir döneme giriyorsunuz.

YÜKSELEN KOVA; Venüsün başak burcu seyri dışardan alacaklarınız ,eşinizin parasal durumu kredi ,borç ve gayrimenkullerle ilgili bazı pozitif durumları ayağınıza getirebilir. Sağlık konusunda ameliyatlar konusunda ,korktuğunuz ve endişe ettiğiniz olaylar hakkında biraz daha huzuru bulacağınız bir dönem sizleri beklemekte.

YÜKSELEN BALIK; Eş ,partner ve varsa evliliğinizle ilgili keyifli zamanlar sizleri bekliyor olacak. Danışmanlık aldığınız kişilerle ilişkileriniz oldukça güzel ,bir davanız var ise çözüme kavuşabilir ya da açık düşmanınız olarak nitelediğiniz kişilerle ilişkileriniz iyiye gidebilir.:)
Benim tavsiyem evliliğinizi canlandıracak düzenlemeleri şimdiden uygulamaya koymanız yönündedir.

SEVGİYLE...






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan