Ana içeriğe atla

11.08.2018 ASLAN BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI





Merhabalar , Arkadaşlar,
Yak bütün fotoğrafları eşliğinde bir tutulma yaklaşmakta:) Zaten etkilerini hisseder olmuşsunuzdur.

Ağustos ayının büyük bir merakla beklenen Güneş tutulmasının etkileri nelerdir? Hemen başlayalım..
11 Ağustos cumartesi günü saat 12:57 civarında meydana gelecek olan GÜNEŞ tutulması Aslan burcunun 18 derecesinde gerçekleşecek.

Akrep burcu an haritasında yükselen burçtatır , yeni başlangıçların kalıcı ve kadersel olduğunu ,krizli ve mücadeleli bir döneme girdiğimizi işaret ediyor .Buna yeniden doğum süreci de diyebiliriz.

Kimimiz için uzun süredir devam eden bir konunun sonlanması kimimiz için yepyeni bir yol haritası yaratacaktır. Aslan burcu tüm çıplaklığıyla olayları berraklaştırır ,bunda hiç şüpheniz olmasın. Şimdi aşağıda bahsedeceğim olaylar yükselen burçlara göre konu başlıklarını verse de kişisel doğum haritalarınız olayın içeriğini göstermektedir. Demem o ki ben sadece genel bir yorum yapmakta olacağım.

Aslan burcu zodyakta 5.evi temsil eder. Çocuklar ,yaratıcılık ,aşk ,eğlence ,nelerden hoşlandığımız ve riskli yatırımlarımızdır. Ayrıca sahnede olmakla ilgili ,ün kazanmak , kendini göstermek pohpohlanmak ,söz sahibi olmak ve liderlik vasıflarımızı çok net şekilde ortaya koyacağımız konuları önümüze getirecektir.

Aslan ve kova aksındaki  son tutulma olması nedeniyle uzun süredir düşündüğünüz konuların tekrardan masaya yatırıldığı ve artık sonuca bağlanacağı bir dönemi başlatır.
13 ile 23 derece arasında sabit burca mensup gezegenleriniz mevcut ise akrep ,aslan , kova ve boğa gibi demek ki hayatınızda yeni bir döneme girmek için şartları zorluyorsunuz ya da zorlanıyorsunuz.

Tutulmaya eşlik edecek olan Merkür yolculuklar ,seyahatler ,iletişim ,hızlı gelişen olaylarla ilgili geriye dönük problemlerin ya da çözüme kavuşmasını beklediğimiz olayların tekrar edeceğini gösterir. Şartlara adapte olurken zorlanabilirsiniz , eski sevgilim geri döndü ,amanın ne yapmalıyım gibi durumları yaşayabilirsiniz. Herzaman dediğimiz gibi ex sevgiliden hayır gelmez sevgili dostlar Merkür retrosuyla gelen ,retro bitimiyle gidecektir ,bilginize:)

Tabi ki tutulmanın açılarına baktığımızda olayların pek de su gibi akmayacağını görüyoruz. Şans ve bolluk gezegeni JÜPİTER'in tutulmaya zorlayıcı açı yapması , elde etmek istediklerimiz için çaba sarfedeceğimizi , armut piş ağzıma düş modelinde ilerleyemeyeceğimizi vurguluyor .Ayrıca istediğimiz konularla ilgili abartılı isteklere kaçabiliriz , karşı tarafın sunduklarından tatmin olmayabiliriz.  Megolamanlık yapmak ,ukala tavırlarda bulunmak bu açının olumsuz kullanımlarından birkaçıdır . Eğer farkındalığınız olumlu yönde olursa başarı basamaklarını zevkle tırmanırsınız.

Tabi ki sizin doğum haritanızdaki gezegenlere olumlu açıları varsa bu durumlardan daha akış halinde faydalanabilirsiniz ,bu dönemde danışmanlık alabilir ya da tek soruluk danışmanlık hizmetiyle @sorumgeldi.com'da aşk ,ilişkiler ,finans ve diğer konularınızla ilgili bilgi alabilirsiniz. Değişimden korkmayın ,sonuçları hiç beklemediğiniz kadar güzel olabilir.

.
Ve son olarak 8 Ağustos itibariyle burç değiştirecek olan ilişkiler gezegeni Venüs terazi burcuna giriş yapacak. İlişkilerimiz adeta taçlanacak . Yeni ortaklıklar kurmak ,ilişkilerde uzlaşmacı olmak güzellik estetik ,nişan ,söz gibi olayların olumlu ilerleyeceği sinyalini de vermektedir. Tabi ki Merkür'ün retro hareketini bitirmesini bekleyerek davranırsak ,akıllıca olur:)


Gelelim yükselen burçlara etkisine;

YÜKSELEN KOÇ; Aşk ,ilişkiler ,çocuklar ,hobisel faaliyetleriniz ve riskli yatırımlarınızla ilgili güçlü değişim süreci sizi bekliyor. Özellikle Venüs'ün ikili ilişkiler alanınızda ilerlemesi küs ya da dargın olduğunuz eşinizle aranızı düzeltebilir ,daha uzlaşmacı ve kabullenici tarafınızı çalıştırabilirsiniz.

YÜKSELEN BOĞA; Tutulma sizin ev ,yuva ,aile alanınızda gerçekleşecek .Dolayısıyla yeni bir eve geçebilir ,yer mekan değiştirebilir ,daha konforlu bir yere taşınabilirsiniz. Tabi olanakları zorlamamakta fayda var. Yönetici gezegeniniz Venüs'ün terazi burcuna girmesiyle ,her türlü estetik operasyonuna evet diyebilirsiniz:) Evcil hayvan edinebilir ,sağlığınızla ilgili güzel gelişmeler yakalayabilirsiniz. Merkür'ün retro olduğunu ,önemli girişimlerinizi 20.08.2018 Tarihinden sonraya bırakmanız gerektiğini unutmayalım.

YÜKSELEN İKİZLER; Güneş tutulması iletişim ,seyahatler ,kardeşler ,yakın çevre alanında gerçekleştiği için fikirsel bazı dönüşümler yaşayabilir ,aniden gelişen bir seyahate çıkabilirsiniz.
İşle ilgili önemli sözleşme ve anlaşmalar yapmak adına güzel bir dönem olacak.
Venüsün terazi burcuna girmesiyle ,cinsel hayatınız ,partnerle olan ilişkileriniz aktive olacak. Çocuk istiyorsanız güzel haberler almanız muhtemeldir. Yaratıcı aktivitelerde güzel ve keyifli zamanlar , kısa bir tatili hakettiniz:)

YÜKSELEN YENGEÇ; Güneş tutulması parasal kazançlarınızı ilgilendiriyor olacak. Kendi yeteneklerinizle ilgili para kazanış stilinizde yeni bir yola gidebileceğiniz gibi ,elinize satış yöntemiyle de para geçirebilirsiniz. Kendinize güveniniz artıyor ,fakat eğer haritanızda zorlu açılar mevcutsa harcamalar da artabilir .Dikkat! Venüs terazi burcuna girdiğinde aile ve yuva ilişkilerinizde hoş sohbetler gerçekleştirecek , evinizi güzelleştirmekle ilgileniyor olacaksınız. Dışarda vakit geçirmek yerine daha çok evdeki huzuru tatmak istediğiniz bir dönem:)

YÜKSELEN ASLAN; Güneş tutulmasının başrol oyuncuları ... Hayatınızla ilgili radikal kararlar almak ,fiziksel görünümüzle ilgili bazı değişikliklere gitmek ,güvenli yapınızı ortaya koymak adına harika bir dönem .Yanlız ben merkezci davranmayıp ,egonuzu dengelemenizde  fayda olduğunu hatırlatıyorum.
Venüs terazi burcuna geçtiğinde iletişim ,seyahat yayıncılıkla ilgili hertürlü konuda sizi destekleyecek yakın çevrenizle olan ilişkinizi kuvvetlendirecektir. Seyahat planları için çok güzel bir süreç yanlız merkür'ün geri hareketinde olduğunu hatırlatırım.:)

YÜKSELEN BAŞAK; Güneş tutulması sizin görünmek istemediğiniz ,daha çok kendinizle kalmak istediğiniz bir zaman dilimi anlatıyor. Aslında bilmediğiniz birçok konuyu netleştirip ,öğrenmenizi sağlayabileceği gibi sağlıkla ilgili devam eden bir probleminiz var ise çözüm yolu oluşturmak adına berraklaştıran bir dönem olacaktır. Venüs terazi burcunda iken yaratıcılık getiren işlerden ,süs ,koku sanatsal becerilerle ilgili kazanımlar elde edebilirsiniz.Yemek ,içmek ,dekorasyon ve takı işleriyle ilgili para kazanabilir ya da harcayabilirsiniz:)

YÜKSELEN TERAZİ; Güneş tutulması sosyal ilişkiler ve arkadaşlar alanında bir değşime gitmek istediğinizi gösteriyor. Bununla birlikte umut ettiğiniz bir şeye kavuşabilir , yeni bir iş teklifiyle karşılaşabilirsiniz. Arkadaş çevrenizde daha çok parlayacağınız bu dönemde Venüs yükseleninizde seyahat edeceği için daha çekici , daha alımlı bir auranız olacak . Ve ilişkilerde dargınlık yaşayan kişileri kolayca bir araya getirebileceksiniz.

YÜKSELEN AKREP; Güneş tutulması kariyer alanında gerçekleşecek. Terfi olanakları ,ödül almak prestij kazanmak adına harika bir süreçtir. Eğer haritanızda ki gezegenlere uyumlu açıları var ise biraz zorlanarak da olsa geleceğe yönelik girişimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Venüs'ün terazi burcuna girmesi platonik aşklara yatkınlığınızı artırabileceği gibi perde arkası işleri de tercih edebileceğinizi gösterir. Aman diyim:)

YÜKSELEN YAY ; Güneş tutulması sizin seyahat ,yurtdışı bağlantılı işlerinizi büyütmek adına daha geniş perspektiften bakacağınız bir döneme ışık tutuyor olacak.
Ayrıca ruhsal gelişime daha fazla önem vereceğiniz bir dönemden geçiyor olacaksınız.
Venüs terazi burcuna girdiğinde organizasyon ve aktivitelerde bulunmak adına daha sosyal olacak pek çok yeni insanla biraraya gelip güzel vakitler geçirebileceksiniz.
Yanlız iletişim ve seyahat evinizde gerileyen MARS trafikte dikkatli olmanız gerekn bir zamanı gösteriyor.

YÜKSELEN OĞLAK; Güneş tutulması sizin alacak verecek ,borç hanenizde gerçekleşeceği için yeni bir kredi çekmek ,eşin parasal gelirlerinde iyileşmeoluşabilir ,dışarıdan alacak paranız var ise haber  almak gibi beklentiler içine girebilirsiniz. Risk taşıyan durumlarda oluşabilir çünkü harcamaları abartırsanız finansal bir zorlanmaya da işaret ediyor olabilir.
Venüs'ün terazi burcuna geçisi iş ve kariyer anlamında ilişkilerinizi güçlendirmenize yardımcı olacağı gibi bir partner arayışı içinde olanlara , işyerinden bir partneri de getirecektir. Genç kadınlardan destek göreceğiniz bir süreç olacak sizler için:)

YÜKSELEN KOVA; Güneş tutulması sizlerin partner alanında gerçekleşeceği için ,hayatınızda yanlız hareket edemediğiniz,eş ya da partnerle ilişkili konuların gündeme geleceğini göstermektedir. İkili ilişkilerde yeni bir başlangıç dönemi olarak değerlendirebiliriz. Haritanızdaki açıların uyumlu ya da uyumsuz olması burada çok önem taşımaktadır. Merkür geri giderken herhangi bir karar almamaya özen gösterin. Venüs terazi burcuna geçtiğinde yabancı kültürden insanlarla bir araya gelmek size iyi gelecektir,bir diğer haberse  uzaklardan gelecek bir aşk ihtimali de olabilir. Yurtdışı bağlantılı işlerle ilgili güzel gelişmeler yakayabilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK ; Güneş tutulması hayatınızdaki rutinleri değiştireceğe benziyor. Yapılması gerekli işler yüzünden kendinizi ihmal edebilirsiniz. Sağlıkla ilgili durumlar oluşabilir ,daha önce ihmal ettiğiniz çözülmesi gereken sorunlar tüm berraklığıyla önünüzde olacaktır. Çalışma koşullarınızın değişmesi de olasılıklar arasındadır.
Venüs krizler evinizden geçerken ilişkinizde kötü olanı seveceksiniz ,diplomatik hareketlerle sorunların üstesinden geleceksiniz.Eşin kazancı iyileşebilir ,başkalarıyla ortak olduğunuz işlerden güzel paralar kazanabilirsiniz.
Miras beklentisi içinde olanlara mutlu haber:)

Bütünün hayrına oluşacak bir tutulma diliyorum..
Bir dahaki yazıda görüşmek üzere:)
SEVGİLER.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan