Ana içeriğe atla

HİDAYET KORKMAZ Make -up artist , meslek göstergeleri



HİDAYET KORKMAZ

MESLEK GÖSTERGELERİ
Astrolog olarak en sık aldığım sorulardan biri de , hangi mesleği  tercih etmeli hangi yönde ilerlemeliyim sorusu. Tabi ki bir insanın kendisi için yapacağı en güzel şeylerden biri de yeteneklerinin farkında olmaktır. Bu da hedefe daha kolay ulaşmamıza neden olur.

Evet şimdi sizlere belki de bu yolu tercih etmek isteyen arkadaşlarımıza bir örnek oluşturması açısından ünlü make -up artist Hidayet Korkmaz'ın haritasını inceleyerek   yol göstereceğim. Belki aranızda hala ne yapacağına karar verememiş o daldan bu dala atlayan meslek konusunda kararsızlık yaşayanlarınız vardır. Kendi haritanızı öğrenerek , kendinize ışık olabilirsiniz. Şimdi detaylar;

Makyözlük konusunda oldukça başarılı bir kariyer hayatı izleyen Hidayet Korkmaz'ın astrolojik haritasını sizler için inceledim. Yükselen yay , Güneşi kova ve Ay burcu Yengeçtir.
Hayattaki öncelikli amacı inisiyatif kullanabileceği , özgürlüğünü eline alıp vizyon geliştirerek itibar sahibi olacağı bir meslek edinmek olacaktır.

 Karakter ve bilinci anlatan Güneş haritasında kova burcunda yerleşimde olduğu için farklı ve yeni şeyler ortaya koyma arzusunda , özgürlüğüne düşkün , entelektüel kapasitesi gelişkin bir birey olduğunu vurgular. Ay burcu ise kişinin alışkanlık kalıplarını ve bilinçaltını yönetir. Ay yengeçte en rahat ettiği konumdadır. İlgi ve sevgiye muhtaçtır. Olaylara karşı tepkisel davranır. Geçmiş hafızası çok güçlüdür , insanların duygularını bir sünger gibi çekme özelliğine sahiptir. Hafızası keskin olduğu için hiçbirşey unutmaz .











Bu haritada kariyer evini 26 derece Başak burcu kesmektedir. Başak burcu mesleki konulara detaycılıkla  eğilen , titiz çalışan , hizmet odaklı bir yapısı olduğunu gösterir.  Bunun yanında Merkür yönetimindeki Başak burcu hizmet sektörü ,araştırma konuları , sağlık sektörü ve muhasebe ve bilgisayarla ilgili işlere uygunluk verir.
Bildiğim kadarıyla make -up artist olmadan önce muhasebe bölümünden mezun olduğudur. Şundan emin olabilirsiniz , haritanızda başak burcu hangi evinizde bulunuyorsa , o ev ile ilgili hayat konularında titizlikle çalışır insanlara yardımcı olursunuz. Tabi ki bu haritada Merkürün burç  yerleşimi kuvvetli  dolayısıyla harita sahibi yaratıcı düşünce gücüne sahip ,zeki ve yenilikçi bir yapı çizmektedir.


Başak burcunun yöneticisi Merkür haritada maddi kazançlar evinde kova burcunda yerleşimdedir. Merkür kova burcunda üçlü yöneticiliğe sahip olduğu için  meslekle ilgili konularda , başarı verecektir. Kariyer evinizin yöneticisi kazanç evindeyse ,önemli insanlardan maddi destek görebileceğiniz gibi geçiminizi  kimseye muhtaç olmadan ,kendi yetenekleriniz sayesinde kazanabileceğini söyleyebiliriz. Bu harita da buna harika bir örnek..

Ayrıca maddi kazanç evinin yöneticisi Satürn , harita sahibinin hem yükselen hem de kazanç evinde yerleşimdedir. Buradan da kişinin kişisel yetenekleri , zekası ve fiziksel görünüşü sayesinde kazanç elde etme olasılığının çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Parasal açıdan şanslı gördüğümüz bu yerleşim , kendini güvencede hissetmek adına harika bir yerleşimdir.

Çok teknik konulara girersek Güneşten önce doğan gezegen bizler için belirleyici faktörlerden birisidir. Bu haritada da ilişkiler gezegeni Venüs, Güneşten önce doğan gezegendir. Ve 3.evde yerleşimi kişinin düşüncelerinde naif olduğunu, yakın çevresi tarafından destek göereceğini ,sanat ,müzik ,tiyatro ve kadınlarla ilgili her türlü işte başarı sağlayacağını gösterir.

Venüs kova burcunda orjinal şeyleri seveceğini , toplumsal içerikli ,internetin de işin içinde olabileceği meslekleri  tercih edeceğini gösterir. Mesleğinde her türlü yeni gelişmeyi yakalayabilecek yeteneğe sahiptir. 

Venüs gezegeni , çok önemli bir sabit yıldız olan Sirius ile birleşimdedir. Sirius sabit yıldızı Venüs gezegeniyle birleşimde olduğunda refah ,ün ,başarı ve şans getirir. Yine görüyoruz ki  astrolojik göstergeler  bizi şaşırtmıyor. Hani deriz ya yukardaki neyse aşağıdaki de odur diye ,işte aynen öle , kişinin haritası neyse hayata yansıması da o oluyor.


Bir diğer önemli ölçek ise MC yani kariyer noktanıza hangi gezegenlerin açı yaptığıdır?

Bu haritada şans ve bolluk gezegeni Jüpiter Venüs'ün yönettiği boğa burcunda yerleşmiş ,iş ve çalışma koşullarını anlatan 6.evden Mc'ye açı yapmaktadır. Büyük şans ve bereketin timsali Jüpiter'in kariyer evine uyumlu açısı tabi ki kişinin hayatında ki mesleki konularda başarıya uzanmak adına muhteşem şanslar getirir. Jüpiter güzelliği temsil eden boğa burcunda yerleştiği için ,kişinin ruhunda 5 duyu organıyla yapılan işler büyüteç altında olacak , arzu ettiği maddi güvenceye de kariyeri sayesinde ulaşacaktır. Genel anlamda iyi şeyleri ön plana çıkarmayı anlatan bu yerleşim , Marsında uzaktan mc'ye yaptığı açıyla kişinin fiziksel efor sarfederek , güzellikle ilgili bir kariyer eğiliminde olacağını kanıtlar niteliktedir.

Haritayı element olarak nitelendirdiğimde toprak ve sabit nitelik baskın olmakla birlikte tüm elementlerden haritada bulunması kişinin kendi içinde uyum sağladığını gösterir. Yine de baskın nitelik ve elementler kişinin hayatında başladığı işlerin sonunu getiren , sabit ve kalıcı olayların peşinden gidebilen bir yapısı olduğunu vurgulamaktadır. Bu da mesleki açıdan devamlılık getiren ve maddi anlamda kazancının iyi olabileceğinin bir kanıtıdır.

Biz doğmadan evvel anne karnında iken oluşan yeniay ve dolunayın , ilk olarak hangi gezegene açı yaptığına bakılır. Eğer Ay büyürken doğduysanız yeniay fazına , eğer ay küçülürken doğduysanız dolunay fazının ilk açısına bakılır. Bu haritada 17 derece kovada yeniayın ilk açı yaptığı gezegen Jüpiterdir. Buradan da yine kişinin mesleğinin insanlara hizmet sektöürnde , güzellikle alakalı bir iş olacağını yinelemektedir.

Haritamızdaki Şans noktası da büyük belirleyicilerden  bir tanesidir. Hayatımızda hangi hayat alanlarından ne yolla şans elde edeceğimizi gösterir. Bu haritada şans noktası yengeç burcunda yöneticisi Ay ile kavuşumda 8.evde bulunmaktadır. Harita sahibi mutluluk ve başarıyı kadınlarla yapacağı işlerden, halkla ilişkilerden  , toplumsal figürlerden  elde edecektir. Annesinin  kişi için büyük önem arz ettiğini de söylemeden geçemeyeceğim.  Kişinin ilgi alanı var ise ev ,dekorasyon yemek sektörü gibi alanlarda da başarılar verebilir.

Şans noktasının 8.evde yerleşimi değişim ve dönüşüm getiren konularda başarı verir. Bu güzellik ve gençleşme konu başlıkları altında düşünebilirsiniz.  Diğer insanları nasıl etkileyeceğini de önceden kestirebilme güdüsüne sahiptir.

Şimdilik benden bu kadar bir sonraki başarılı haritayı inceleyene kadar hoşçakalın ,beni takiplemeyi unutmayın..:)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan