Ana içeriğe atla

BALIK BURCUNDA NEFES ALDIRAN DOLUNAY ( 26.08.2018 )



   Çok mu çok güzel bir dolunay yaklaşıyor. 26.08.2018 Pazar günü saat 12.56'da yay burcu yükselirken 3 derecede  Balık burcu dolunayı gerçekleşecek.


Yükselende yay olması eğitim , yayıncılık , seyahat , turizm ve iyimser yönlü konuların gündemde olacağını ,şartlara uyum sağlayabilen yapıda olacağımızı vurgulamaktadır.

Dolunaylar bildiğiniz gibi Ay ve Güneşin karşıt açıda olduğu , duygu ve bilinci dengeleme zamanlarımızı anlatır.
Güneş başak burcunda çalışma ve organize olmak isteyen yapımızı gösterirken Ay'ın balık burcunda yerleşimi sezgisel tarafını güçlendirmek isteyen ,akış halinde olmaya çalışan duygularımıza  vurgu yapmaktadır.

Adeta yatıştırıcı bir ilaç niteliğindeki bu  dolunayın kendimizi şifalandırmak adına güzel etkiler taşıdığını söylemek ieterim . Küçük bir dipnot geçeyim. Gökyüzünün bize verdiği bu güzel hisleri agresif olduğunuz uykusuzluk çektiğiniz zamanlarda  melisa yağı kullanarak kendinizi hafifletebilirsiniz. Çünkü melisada balık burcu notaları mevcuttur.:)Benden söylemesi..

Ay'ın 3 derecede yerleşimi de harikadır. Bu Ay'ın yücelimde olduğu derecedir. Odak noktamız mistik konular , evrensel sevginin önemi , insanlara duyduğumuz fedakarlık ve affedici duygulardır.
Mantık tarafı da der ki başarılı olmak için mükemmel olmalısın ,sağlığına ve günlük rutinlerine dikkat et. İşte bu ikilik zamanları ruhumuz biraz yorulur.
Bu yüzden dolunay zamanlarında yüksek bir enerjiye sahip oluruz. Ne olacağını kestiremediğimiz bir yandan da  birşey yapmak zorunda hissettiğimiz durumlar mevcuttur. Ne güzel ki bu dolunayda yüksek ilgi ihtiyacı ve bütünleşme arzusu mevcut. Sevin ,sevilin ,sarılın ,koklaşın..

Dolunayın açılarının olumlu olması , su ,toprak elementinin yoğunlukta olması ,ilişkiler adına tamamlayıcı ve hoş bir enerji oluşturacaktır. Gökyüzünde Uranüs ,Satürn ve Güneş arasındaki toprak üçgeni dünyevi konulara duyduğumuz ihtiyacı vurgulamaktadır .Toprak üçgenleri ,güven pratiklik ve kalıcılık getirir.

Bu dolunay'ın su grubundan (BALIK ,AKREP ,YENGEÇ) toprak grubundan (BOĞA ,BAŞAK ve OĞLAK )burçlarına daha iyi geleceğini de vurgulamak isterim.
Hepimiz çok yorulduk , temmuz ve ağustos aylarındaki zorlu tutulmalardan ,mücadelenin yoğun yaşandığı olaylardan bu dolunay  nefes alma fırsat sağlıyor. Ağustos sonunda ki bu dolunay adeta dinlenme ve kendine zaman ayırma dönemi.

Venüs'ün terazi burcunda yer alması , Merkür'ün aslan burcunda düz hareketinde olması ,artık iletişimin ve ilişkilerin daha pozitif ilerleyeceğini vurguluyor.

Bu zamanı ruhsal bir yenilenme dönemi olarak düşünebilirsiniz.

Yükselen burçlara göre değerlendirirsem;

YÜKSELEN KOÇ; Bilinçaltınızda gerçekleşecek dolunay'ın sağlığa dikkat etmeniz gereken bir dönemde olduğunuzu söylüyor.
 Günlük yaşamın yorgunluğu ve yoğunluğunu bırakıp biraz daha içe dönmek ve ruhunuza iyi gelecek aktivitelerde bulunmanızı önerebilirim.Harekete geçmek yerine ,biraz daha hazırlık dönemi olarak algılanabilir.

YÜKSELEN BOĞA; Sosyal gruplar içinde olmak isteyeceğiniz ,ruhsal organizasyonlar ,yoga meditasyon gibi derneklere katılım içinde bulunabilirsiniz. Umutlar ve partner aksında gerçekleşen bu dolunay topluluklar ve özel hayat dengenizi kurmanıza yardımcı olacaktır.  İş ve gelecekle ilgili umutlarınızı gerçekleştirirken partneri unutmamaya dikkat:)İdealleriniz ve geleceğe dönük planlarınızla ilgili yaratıcı olduğunuz bir dönemden geçmektesiniz. İşten gelen kazançlar sizi sevindirebilir.

YÜKSELEN İKİZLER; Ev yuva ve evlilikle ilgili organizasyonlar yapıyorken ,kariyerle ilgili hayal gücünüz ve yaratıcılığınız yükselecek. Ev aile ve kariyer konularında belirginleşen kararlar alacağınız bir dönemdesiniz. Seyahat ve uzak yerler adına aksiyon alabileceğiniz bir zaman dilimi değerlendirim derim.Ay'ın açıları rahat olduğu için hedefinize ulaştığınızı hissettiğiniz bir dönemde olduğunuzu söylemek isterim.

YÜKSELEN YENGEÇ ; Zorlu bir dönemden çıktınız. Sevgili Yengeçler ,bu su elementinde ki Dolunaydan şifa bulacaksınız. Hayata bakış açınızda rahatlatıcı organizasyonlar içinde bulunmak ,su ile şifa bulmak bile ruhunuza iyi gelecektir.
Seyahat ,tatil gibi organizasyonlar rahatlatıcıdır. Yayıncılık,iletişim ve yolculuklarla ilgili gündemleriniz ön planda olacaktır.

YÜKSELEN ASLAN ;Duygularınız daha derinleşiyor . Borç ,alacak ,banka gibi işler öne çıkacak. Başkasından ummak yerine bu dönemde kendiniz çalışıp kendiniz kazanmanız daha yararlı olacaktır. Yeteneklerinizden elde edeceğiniz gelirle bütçenize katkıda bulunabilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK;  Fiziksel enerjiniz artıyor.  Bir ışık gibi parlayacağanız dönemde dolunayın ilişkiler evinde olması ilişkilere vereceğiniz önemi vurguluyor. Ortaklık ,evlilik ,partnerle ilişkiyi ciddi niyete dökmek gibi konuşmalarda bulunabilirsiniz.
Bir toprak elementi mensubu olmak ,bu dolunayda baya işinize yarayacak gibi duruyor:)

YÜKSELEN TERAZİ ;İş ve çalışma koşulları ,rutin gündemler ,varsa evcil hayvanlarınızla daha çok vakit geçirmek isteyeceksiniz. Bir taraftan yoğun bir tempoyla çalışmak sağlığınla ilgili bazı konuları gündeme getirebilir. Medidatif olmak ,içe yönelmek ,kendinizi dinlemek ruhunuza iyi gelecektir.

YÜKSELEN AKREP; Aşk ,partner ve cinsellik ,bu dolunayda en çok arzuladığınız şey olacak. Evli yükselen akrepler bir çocuk beklentiniz varsa haber gelmesi çok yakın gibi görünüyor. Zaten az üretekendiniz , bu dolunayda iyice zirvedesiniz! ne olacak sizin bu haliniz:) Bir taraftanda arkadaşlar sosyal çevrede yapmak istedikleriniz ,düzenlemeniz gereken olaylar mevcut. Dengeyi sağlamak en güzeli:)

YÜKSELEN YAY; Ev ,aile ,yuva alanında gerçekleşen bu dolunay taşınma ,ev dekorasyonu ,evde huzuru sağlama ,eksikleri gidermek olanarak değerlendirilebilir. Kökleriniz aile büyüklerinizle birlikte olmak isteyebilirsiniz. Aidiyet ihtiyacınız oldukça yükseliyor. Kariyer ve iş koşulları da yapmanız gerekn düzenlemeleri vurgularken ,çalışmaların karşılığında sağlam kazanımları müjdelemekte:)

YÜKSELEN OĞLAK; Seyahat evinizde gerçekleşecek dolunayı yolda geçirebilir ,fikirsel bazda yaratıcı projeler üretebilirsiniz. Daha önce hayal edemediğiniz fikirler sayesinde ticari bir anlaşmaya ya da projeye dönüşebilir. Yakın çevre ve akraba ziyaretleri artacak , yurtdısında ve uzak yerlerdeki işleriniz ise hedefleri geniş tutun yeni bir eğitim gelebilir diyor..

YÜKSELEN KOVA ;Para istiyorum para:) Harcamalarda biraz iniş çıkışlı haller oluşabilir ,mistik şeylere para harcamayı da gösterebilir.Biraz daha dışardan kaynak bulmak ,eşin gelirleri ,ödemelerle ilgili konularda güzel gelişmeler sizi beklemektedir.

YÜKSELEN BALIK ; Sezgisi kuvvetli ,yaratıcı arkadaşlarım .. Dolunay sizin üzerinizde gerçekleşiyor. Duygular apaçık ortada ,daha sempatik olacağınız bu dönem daha fedakar, verici ve değişken hayaller dünyasında yolculuk yapabilir ,ufkunuzu genişletebilirsiniz. Anneyle ilişkiler bu dönem daha vurgulu olacaktır. Yaratıcı gücünüz çok yüksek birşeyler ,yazıp çizip aradığınız ilgiyi bulacaksınız. Duygularınızı ifade edeceğiniz alan çoğaldı değerlendirin derim.He bu arada eşinizi de ihmal etmemekte fayda var:)

Evrenselliğin vurgulandığı bu dolunayda bütünsel sevginin herkesi aydınlatması dileğiyle..

SEVGİLER.
Danışmanlık için ınstagram sayfamı ziyaret ederek , bana ulaşabilirsiniz.
ınstagram/yesimgencle 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan