Ana içeriğe atla

05.04.2019 KOÇ BURCUNDA YENİAY


Selamlar ,herkese 
Nisan ayına hızlı ,çoskulu ve öncü bir ruh ile başlıyoruz. Yeniay haritasına girmeden önce Nisan ayında Jüpiter , Pluto ve Satürn gezegenlerinin gerilemeye başlayacağını bildirmek isterim.

Demek ki ekonomik ,finansal işlerinde ne kurduğuna dair geri dönüp bakma vaktidir.

Yeniay haritasında yengeç burcu yükselmektedir.  Bu yerleşim duygusal anlamda ,aileyle ve yerleşimle ilgili bazı girişimlerde bulunacağımızı düşündürmektedir. Aile ,çocuk ve yuva kavramı önde olacaktır.

Bu yeniay alpheratz sabit yıldızı ile birleşimdedir. Bu sabit yıldızın etkileri;
 Zarafet, incelik, popülerlik, bağımsızlık, onur, kadında estetik, güzellik, talih, mutluluk, iyilik, bolluk, bereket, sert açılarla özgürlük ve hürriyet aşkının aşırıya dönerek mutsuzluğa yol açması, çabuk hareket etme, kendine daha geniş bir alan arama anlamlarını getirmektedir.

Genel anlamda şanslı olmak için hızlı girişimler yapmayı temsil eder. Fakat yeniay'ın zorlu gezegen Satürn ile kare açısı şans elde etmek için çaba sarfedeceğimizi ve engellerin olabileceğini gösterir.

Başarı için kendinize sorun ,aceleci olmak için sebeplerim nelerdir? Kendimi ortaya en doğru şekilde nasıl koyabilirim? Heves ve motivasyon kaynağım nedir? Bunları başarmam için neler mümkün diyerek yola çıkabilirsin.

Şimdi gelelim yeniay'ın yükselen burçlara etkisine;

YÜKSELEN KOÇ; Yükselen evinizde gerçekleşen bu yeniay tüm liderliğinizi gözler önüne sereceğinizi ve yeni birşeyler başlatmak için oldukça hevesli olduğunuzu göstermekte..
Özellikle yeniay'ın yöneticisi Mars ikizler burcunda olduğu için araba alığ satmak ,kardeşlerle ilgili girişimlerde bulunmak ,yakın çevre ve akrabalarla mücadelede olma halinde kendinizi bulabilirsiniz.
Dilin kemiği olmadığı bu günlerde iletişim kazalarına ekstra dikkat etmeliyiz.

YÜKSELEN BOĞA; 12.evinizde gerçekleşen bu yeniay sizin spritüel konularla ilgili olabileceğinizi ,sizden gizlenen bazı olayları gündeme getireceğe benziyor. Hani uzaklara ,yurtdışına gitme ihtimaliniz de mevcut. Ayrıca hastalıklar ,kontrol dışı olaylarla ilgili gereksiz para harcamak durumunda kalabilirsiniz.Yeniay'ın yöneticisi Mars ikinci evinizde seyahat ediyor. Sıkı para harcayabilirsiniz ya da para kazanmak için iletişim sektörünü kullanabilirsiniz.

YÜKSELEN İKİZLER ; 11.evinizde gerçekleşen bu yeniay sizin gelecekle ilgili hedeflerinize yöneltiyor. İş ve işten girişimlerle ilgili kazanım elde etmek için oldukça enerjiksiniz.İlk olmak için fazla ısrarcı olabilir ,etrafınıza kırıcı davranabilirsiniz.Sabır gerektiren konularda zorluk yaşayabilirsiniz. Biraz daha sakin kalmak ve spor yapmak fazla enerjinizi atmanıza yardımcı olacaktır.

YÜKSELEN YENGEÇ ; 10.evinizde gerçekleşen bu yeniay iş ve kariyerle ilgili konularda mücadele getireceğe benziyor. Bir şekilde kendinizi topluma göstereceksiniz.Liderliğinizi ortaya koyma isteğiniz çok yükse fakat otorite figürleriyle ilişkilerine dikkat etmelisiniz.Çünkü 10.evi temsil eden Mars 12.evinizde seyahat ediyor. Bu yöneticilerin size pek eli açık oynamayacağını gösterir. Arkanızdan dönen işlere ,sinirsel rahatsızlıklara dikkat etmekte fayda var.

YÜKSELEN ASLAN ; 9.evinizde gerçekleşen bu yeniay sizin seyahatler ,yayıncılık ,reklam medya ve eğitimle ilgili konularınıza canlılık katıyor. Yeniay yöneticisi Mars sizin 11.evinizde olduğundan geleceğe yönelik plan ve projeleriniz için mücadele edeceksiniz. Fakat arkadaşlarla ve sosyal çevrenizle agresyon yaşayabilirsiniz. Sözsel çatışmalara dikkat edelim.

YÜKSELEN BAŞAK ; 8.evinizde gerçekleşen bu yeniay kredi ,borç ve alacaklarla ilgili bazı konular gündeme gelecektir.Yeniay yöneticisi Mars kariyer evinde seyahat ediyor. Bu da otorite ile finansal konular sebebiyle çatışma yaşayabileceğinizi gösteriyor. Beklentilerinizi ifade ederken sözlere dikkat edelim.

YÜKSELEN TERAZİ ; 7.evinizde gerçekleşen bu yeniay eşin yeni girişimlerde bulunabileceğini ya da ortak işlere girişeceğinizi gösteriyor. Yeniay yöneticisi Mars sizin 9.evinizde yerleşmektedir.Eşin aksiyonları yurtdışına yönelik ya da yakın çevresiyle ilgili bir iş olabilir.Dış ticaret ,eğitim ve yayıncılık konularıyla ilgileniyor olabilir. Eşin girişimleri aile içinde bazı huzursuzluklar çıkarabilir. Ya da aileden birileri eşin ya da ortağınızın bu girişimlerini desteklemiyor olabilir. Nabza göre şerbet modunuzu kullanın:)

YÜKSELEN AKREP ;6.evinizde gerçekleşen bu yeniay iş ve hizmet alanınızda yeni gündemler ortaya çıkaracak. Örneğin yeni bir eleman almak için cebinizden para çıkabilir. Ya da mevcut işyerinizde işyeri değişikliği olabilir. Küçük bir dekorasyon ya da yakın bir yere taşınmak gibi..
Sağlıkla ilgili kontroller yaptırabilirsiniz ,bu nedenle cebinizden bir miktar para çıkabilir. Kısaca günlük rutinlerinizde kısa süreli bir değişim mevcut.

YÜKSELEN YAY ; 5.evinizde gerçekleşen bu yeniay aşk ve çocuk evinizde gerçekleşiyor. Aşk hayatınız canlanıyor. Spora başlamak için gayet uygun bir zaman dilimidir. Çocuklarınızın eğitimi ile ilgili eşle bazı münakaşalar yaşanabilir. Eşiniz bu süreçte gergin ve agresif taraflarını size yansıtabilir. Bu uyarımı dikkate alırsanız büyük kavgalardan uzak kalmış olursunuz aksi halde münakaşalar arap saçına dönebilir.

YÜKSELEN OĞLAK ;4.evinizde gerçekleşen bu yeniay yer değişimine işaret ediyor. Evle ilgili konular ,ailede babayla ilgili gündemler meydana gelebilir.
Bu konular günlük rutinlerinizde bazı değişimlere sebep olacaktır. Mars 6.evinizde seyahat ettiğinden sağlığa ve yeme içme düzeninize ekstra dikkat edin. Aile içi değişimler ya da yer değişimleri bünyenizde bazı hasarlara neden olabilir. Hastalıklara dikkat!

YÜKSELEN KOVA; 3.evinizde gerçekleşen bu yeniay yakın çevreye dikkat çekiyor. Pazarlama ,reklam ve tanıtım konuları ,eğitimle ilgili temalar gündemde olacak. Kardeşinizin hayatında önemli hareketlenmeler olabilir. Aşk ilişkiler ve cinsellikle ilgili hararetli bir zamana giriyorsunuz. Partnerle fikirsel çatışmalara dikkat!

YÜKSELEN BALIK ;2.evinizde gerçekleşen bu yeniay parasal konularda girişim yapacağınızı gösteriyor.Fakat maddi anlamda aileden ya da büyüklerinizden destek beklediğiniz için aile içi gerilimler mevcut olabilir. Ya da para kazanmak için yer değişimi yapmak durumunda kalabilirsiniz. Kendi yeteneklerinizi ortaya koyarak kendinize bir marka bile oluşturabilirsiniz.Sadece engellere biraz göğüs germeniz gerekiyor.

Mars'ın ikizler burcu geçişlerine de değindikten sonra en çok ikizler ,yay ,balık ve başak burçlarına mücadele getireceğini de bildirmek istiyorum.
Tavsiyelerimi dinleyin efenim ,takipleyin:)

Görüşmek üzere ,sevgiler
YEŞİM GENÇ


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan