Ana içeriğe atla

BALIK BURCUNDA YENİAY (06.03.2019)





Efenim , Merkür retrolu bir yeniayımız olacak. Balık burcunda ,neptünyen ,kararlarımızın sis altında olduğunu gösteren ,önümüzü net göremediğimiz bir sürece giriyoruz. Kafalar  leyla vaziyette ...

Bildiğiniz gibi yeniaylar ,yeni başlangıçları temsil eden zamanlardır. Fakat bu yeniay biraz farklı olacak. Çünkü iletişim gezegeni Merkür hem zarar gördüğü  hem de retro olduğu bir konumda..

Yeniay haritasında yükselende başak burcu olduğundan ,Merkür'ün retro durumda olması daha da önemli hale geliyor. Merkür son derecelerinde (29 derece) yaralı şifacı kiron astreoidi ile birlikte olması da merküryen konulara ekstra vurgu yapıyor.
 Yani tüm bunlar herşeyi tozpembe gördüğümüz ,subjektif kararlar alacağımız bir dönemde olacağımızı gösteriyor. Yapacağımız girişimlerle ilgili duygusal yaralanmalar söz konusu olabilir.
Platonik aşkların ,aldatılma ve aldanmaların yoğun olacağı bir dönemdir. Herkes aşka aşık olacak desem yanlış olmaz heralde..Aşkların gizli yaşanmasından hoşlanılan ,acı çekmenin biraz haz verdiği yoğun balık vurgusu mevcut..

Genelde bana gelen sorularda bu yönde.. Ondan çok eminim ,o herkesten başka...Beni çok seviyor biliyorum ama başkalarındanda kopamıyor. Sizce aşkta böyle durumlar olur mu gibi gerçekleri göremediğimiz sonrasında pişmanlık duyulacak kararlar verebileceğimiz bir dönemdeyiz.

Merkür retrolarında eski ilişkilerin pörtlemesi kuvvetle muhtemeldir. Değerlendirmeye almamanızı tavsiye ediyorum.. Aman çok pişman olmuş diyip bağrınıza basmayın ,fedakarlık yapmayın. Çünkü merkür retrosunda başlanan ilişkiler tökezler ,sağlam bir temele sahip değildir.İlerde mutlaka çatırdayacaktır.Bilginize..

Şimdi yeniayda birşeylere başlanır diyoruz ama merkür retro, ne olacak? dediğinizi duyar gibiyim. Şimdi bu durumda şunu belirtmek isterim. Yeniay'ın güzel açıları mevcut. Mesela yeniay'a satürn'ün ve Mars'ın harika bir sekstil açısı var. Eğer ki geçmişte başladığınız ve sonuca varmak için çabaladığınız bir işiniz varsa bunu sağlam bir sonuca ulaştırabilir ,hayatınızda bu konuyla ilgili yeni bir adım atabilirsiniz.Hayallerinizi somut hayata geçirmek için de harika bir süreç..
Özellikle  boğa ,oğlak ,başak ,balık ,yengeç ve akrepler bu yeniaydan güzel etkiler alıyor olacak.

Yeniay'da achernar sabit yıldızı bulunmaktadır bu sabit yıldız iyicil gezegenlerle birlikteyse büyük başarı vadeder. Özellikle spritüel konular ,yaratıcılık ,sanat ve duygusal temalı konularda güzel gelişmeler yakalanabilir. Mesela aşk acısı çeken bir (kadın ya da erkek) harika bir beste yapabilir. Başkalarının aşk yaralarını dile getirebilir.İlham kapıları sonuna kadar açık ,değerlendirebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken konular ise ,
Sudan gelecek tehlikeler ,narkoz etkisi ,gaz ve sıvılardan oluşan zehirlenmeler ,ilaçlar ve bağımlılık konuları gündeme gelecektir. Bu süreçte kullandığınız ilaçların son kullanma tarihine  dikkat etmeli ameliyat gibi durumlar varsa anestizi uzmanınızı en iyisinden seçmelisiniz. Balık ve balık ürünleri tüketmemeniz sağlığınız için bu süreçte ideal olabilir.

Ayrıca anilikler gezegeni Uranüsde boğa burcuna geçiyor. Sessiz atın çiftesi pek olur dediğimiz bir duruma giriyoruz. Boğa ,akrep, aslan ve kova gibi sabitliğinden ödün vermeyen kişiler artık değişime maruz kalacaklar. Bu konunun özetini bir canlı yayında anlatacağım.Şimdi konuyu karıştırmadan yeniay'ın etkilerini burçlara göre değerlendirelim.








YÜKSELEN KOÇ;
Sevgili yükselen koçlar ,yeniay 12.evinizde gerçekleşiyor. Bu süreçte içe çekilmek ,kendinizi spritüel konulara adamak ya da kontrolünüz dışında gerçekleşen olaylarla uğraşmak durumunda kalabilirsiniz. Platonik aşklar ,gizli ilişkiler sansasyonel durumları meydana getirebilir.Sağlığa da ekstra dikkat edilmeli..

YÜKSELEN BOĞA;
Sevgili yükselen boğalar ,yeniay 11.evinizde gerçekleşiyor. Bu süreçte arkadaşlar ,gruplar ve kalabalıklar arasında konuşmalarınıza dikkat etmelisiniz. Hayatta önünüzü görmekte zorlandığınız ,gelecekle ilgili yanlış kararlar alabileceğiniz bir dönem. Eski bir projeniz bu süreçte aklınızı karıştırabilir.Yarım kalan işlerinizi tamamlamak ve arkadaşlarınızı şifalandırmak için uygun bir dönem..

YÜKSELEN İKİZLER;
Sevgili yükselen ikizler ,yeniay 10.evinizde gerçekleşiyor. Bu süreçte idarecilerle ilgili sıkıntılar anneyle ilgili iletişim sorunları yaşanabilir. Eksik kalan bazı işleri tamamlamanız gerekebilir.Daha önce başvurduğunuz bir işten geri dönüş alabilirsiniz. Bu süreçte olaylara subjektif yaklaşacağınız için yanlış karar verebilirsiniz.Size gelen teklifler aldatıcı ve kafa karıştırıcı olabilir. Farkındalıkla ilerleyin..

YÜKSELEN YENGEÇ;
Sevgili yükselen yengeç ,yeniay 9.evinizde gerçekleşiyor. Bu süreçte eğitim konuları ,seyahatler ,inançlar ve hukuksal davalarınızla ilgili karışıklık ve belirsizlikler olabilir.Dava sürecinde iseniz sonuç almak zordur ,olaylar bir ileri bir geri sarabilir.Yeni bir eğitime başlamak için uygun değilken ,yarım kalan bir işinizi halledebilirsiniz.

YÜKSELEN ASLAN ;
Sevgili yükselen aslan ,yeniay 8.evinizde gerçekleşiyor. Bu süreçte alacak verecek ,kredi borçlar ,bankalarla olan ilişkinizle ilgili karışıklık oluşabilir. Eşinizin gelirleriyle ilgili belirsizlikler olabilir.Fakat merkür'ün bu alanda geri gitmesi ve satürn ile uyumlu açısı geçmişe ait borçları temin edebileceğinizi gösterir.

YÜKSELEN BAŞAK;
Sevgili yükselen başak ,yeniay sizin 7.evinizde gerçekleşiyor. Bu süreçte eş ve ortaklarla ilişkilerinizde yanlış anlaşılmalar oluşabilir.İnsanlardan tavsiye alıp verirken dikkat etmeniz gerekir. 7.ev açık düşman evidir. Bu alanda merkür'ün geri gitmesi sizinle ilgili konuşulan geçmişe ait konuların gündeme geleceğini de gösterir.

YÜKSELEN TERAZİ;
Sevgili yükselen terazi ,yeniay sizin 6.evinizde gerçekleşiyor. Bu süreçte günlük rutinleri yerli yerine oturtmak oldukça zor. Sağlıkla ilgili kafanızı kurcalayan durumlar oluşabilir. Hastalığınıza tanı koyulması zorlaşabilir.Kullandığınız ilaçlara ekstra dikkat etmelisiniz. İş ve hizmet alanınızda iş arkadaşlarınızla iletişim sorunları görülebilir.

YÜKSELEN AKREP ;
Sevgili yükselen akrep ,yenaiy sizin 5.evinizde gerçekleşiyor. Bu süreçte yaratıcılığınız hat safhada olacak diyebilirim. Yaralandığınız bazı konuları fırsata çevirip somut şekilde ortaya koyabilirsiniz.
İnsanların şifalanması için sahne önünde spritüel konularda bilgi verebilirsiniz.Aşk ve çocuklarla ilgili konularda belirsizlikler ve karışık durumlar oluşabilir.Bu dönem size gelen ilişki taleplerini değerlendirmeye alın fakat asla ilişkiye başlamayın..

YÜKSELEN YAY ; 
Sevgili yükselen yay ,yeniay sizin 4.evinizde gerçekleşiyor. Bu süreçte eviniz ,yuvanız ,aile büyüklerinizle ilgili bir durum oluşabilir. Taşınmak ve ailede yaşanan belirsizlikler gündeme gelebilir.
Eviniz su kenarında bir yerdeyse, eviniz suyla ilgili bir zorlukla karşılaşabilir.Her halükarda bir yer değişimi ya da dekorasyon durumu mevcut.

YÜKSELEN OĞLAK ;
Sevgili yükselen oğlak ,yeniay sizin 3.evinizde gerçekleşiyor. Kardeşiniz ,yakın akrabanız ya da kısa zamanlı seyahatlerinizle ilgili sorunlar oluşabilir.Sosyal medya alanında fikirlerinizi paylaşırken iki kere kontrol etmenizi öneririm.Arabanızla ilgili eksik evrak ya da tamamlanması gereken durumlar yeniden önünüze gelebilir.

YÜKSELEN KOVA; 
Sevgili yükselen kova ,yeniay sizin 2.evinizde gerçekleşiyor. Maddi kazançlarınız ve kendi öz değerinizle ilgili yaralanmalar gündeme gelebilir. Spritüel konulara para harcanabilir.Ani girişimler yapmamanızı öneriyorum.Ticaretle uğraşıyorsanız ,alım satımlarda zarara uğrayabilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK ;
Sevgili yükseleb balıklar ,yeniay sizin 1.evinizde gerçekleşiyor. Bu kendinizle ilgili yanlış karar alabileceğinizi ,dış görünüşünüzde sizi yeni bir durum yapamaya itebilecek bir yerleşimdir.İkili ilişkileriniz yine çok ön planda olacaktır.Eskiye ait kendinizle ilgili yapmak istediğiniz bir iş varsa somut hale geçirebilirsiniz.

SEVGİLER
YEŞİM GENÇ
 yesimgencle






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan