Ana içeriğe atla

NE ONUNLA NE DE ONSUZ..





Selam , Arkadaşlar

21 Mart 2019 , saat 04.42'de 0 derece terazi burcunda bir dolunay meydana geliyor.

Dolunay'dan az bir süre önce Güneş koç burcuna geçip bahar ekinoksu'na adım atacağımızı simgeliyor.

Öncelikle gündüz ve gece'nin eşitliğinin yaşandığı ,bahara giriş ingress haritası astroloji için çok önemlidir.Önümüzdeki üç ayın nasıl geçeceğini simgeler.

Güneş koç burcunda iken inisiyatif almak ,başlatan olmak ,yapıcı bencillik geliştirmek için aktif bir döneme girdiğimizi gösteriyor. Balık burcunun dağılan ve kendini bırakan enerjinisinden kurtulup hayatı yeniden yazabileceğimiz bir enerjinin içine düştüğümüz bir sürece giriyoruz. Şimdi dolunay'ın yerleşimlerine baktığımızda Ay terazi burcunun 0 derecesinde olması duygusal olarak denge sağlamak ,hoşnutluk kazanmak için uğraşacağımızı gösteriyor.

Fakat karakteri ve net istekleri gösteren Güneş ise koç burcundadır. Net ,ikileme düşmeyen ,istediğini çabucak hayata geçirmek isteyen ,kırıcı olabileceğimiz bir davranış kalıbında olacağız. Duygu ve bilinç arasında ki bu gerginliğin yanı sıra Güneş ve ay'ın yöneticileri Venüs ve Mars'da kare yani uyumsuz açıdadır.




İşte bu doğrultuda şunu söyleyebilirim. Aşk ve ilişkilerde hız ve tutku artarken ,ilişkilerde denge bulmakta zorlanabileceğimiz net bir gerçektir.

En büyük aşklar nefretle başlar denilen süreçlerdeyiz ve merkür hala retro konumda..Bu nedenle fiziksel çekimin yükseldiği bu dönemde ilişkilerdeki tutumlarınızı iyi gözlemleniz ve temkinli davranmanız gerekir.

Malum koç /terazi aksı ben ve sen çekişmesini getirir. İlişkilerde öfke ve kırıcı vurgular devrede ..Neden derseniz? Yaralayıcı kiron astreroidi Güneş ile kavuşumda , Ay ile karşıt durumdadır. Bu süreçte ben erkeklerin öfke ve ego konusuna dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ay ile kiron karşıtlığı özellikle kadınsal anlamda yaralanacağımızı ,sağlık ve anneyle ilgili konulara da dikkat etmemiz gerektiğini gösterir.

İlişkilerde kararsız olmak ,girişim yapmakta zorlanmak ya da  hep karşıdan adım beklemek gibi durumlar sorunlara yol açacaktır.
Yani dolunay'ın kendisi gerginken , dolunayın yönetici gezegenleride uyumsuz açıda olduğu için ilişkilerimizde zorlanacağımız bir süreçteyiz.

Ne onunla ne de onsuz dediğimiz ilişkiler vardır ya ,işte bu süreçte aldığımız etki bu şekilde olacaktır.Bence ilişkilerdeki tutku ve arzuyu anda değerlendirip , egosal çatışmalardan uzak dursak iyi etmiş oluruz.

Venüs ile Jüpiter arasındaki uyumlu açı , kadın erkek arasındaki çoşku ve iyimserliği artıracaktır.

Yükselen burçlarınıza göre hangi hayat alanlarınızı etkileyecek ,bakalım.

YÜKSELEN KOÇ ; Yükselen koçlar ,dolunay sizlerin 7.evinde oluşacak. İlişkiler ,evlilik ve ortaklarınızla ilgili gündemler meydana gelecektir. Hareketli bir süreç sizi bekliyor. Eşinizin duyarlılığın yükseldiği ,değişken durumların olabileceği bir zaman dilimidir. Bu değişken durumlara sakin kalmakta ve anlayışlı yaklaşmanız hayrınıza olacaktır.

YÜKSELEN BOĞA ; Yükselen boğalar , dolunay sizlerin 6.evinde oluşacak. İş ortamınızda bir yer değişikliği oluşabilir. Çalışma arkadaşlarınız ve altınızda çalışan kişilerle olan ilişkilerinize ekstra dikkat etmeniz gerekir.
Ay'ın kiron karşıtlığı 6/12 aksında olacağı için mevcut hastalıklarınız nüksederken yeni hastalıklar da oluşabilir.Dikkat! Böbreklere ve şeker hastalığında ekstra hassasiyet olabilir.

YÜKSELEN İKİZLER ;Yükselen ikizler , dolunay sizin 5.evinizde oluşacak. Çocuklar ve aşk hayatınızla ilgili bazı gerilimler ,beklenen birşeylerin sonuca varması gibi durumlar gündeme gelecektir. Gerginliklere yer vermeyin ,aşk her zaman nezaket ister:)

YÜKSELEN YENGEÇ ;Yükselen yengeçler , dolunay sizin 4.evinizde oluşacak. İş ve özel hayat arasında denge kurmakta zorlanacaksınız. Sizler her zaman ev yaşamını önemseyen insanlarsınız fakat işle ilgili durumlar sizde gerginlik yaratabilir.Ev dekoresi ,taşınmalar ,ev içindeki ilişkiler gündemde olacak. Dostlarınızla para alışverişlerine de ekstra dikkat etmelisiniz.

YÜKSELEN ASLAN ; Yükselen aslanlar ,dolunay sizin 3.evinizde oluşacak.  Kendinizi hoşça ifade etmek ,reklam yapmak ,yakın çevreniz ve akrabalarınızla ilgili gündemler oluşabilir. Yakın bir yere seyahat etmek ya da eğitim vermek durumunda kalabilirsiniz. Kardeşlerinizin ilişkilerinde birtakım gerginlikler oluşabilir. Bu hafta bu ilişkileri dengelemek için efor sarfedebilirsiniz. Kendinizi ifade ederken biraz sakin kalmakta fayda görüyorum.

YÜKSELEN BAŞAK ; Yükselen başaklar ,dolunay sizin 2.evinizde oluşacak. Kendinizi parasal konularla boğuşuyorken bulabilirsiniz. Alacak verecek dengesini oluştururken ilişkilerde gerilimlere dikkat etmelisiniz.
Özellikle yurtdışı ,internet ,reklamcılık ve yüksek eğitimle ilgili alanlarda para harcamalarına yatkınlık göstereceğiniz bir süreçtesiniz. Riskli harcamalara girmemekte fayda var.

YÜKSELEN TERAZİ ;Yükselen teraziler ,dolunay sizin yükselen evinizde oluşacak. Yani kendinizi ifade etmek için oldukça ışıldayacaksınız. Fakat karşınızdaki partnerde oldukça güçlü durumda olacak. Partnerin kendi isteklerine odaklanması sizi biraz gerebilir.Dış görüşünüzde değişimler için dolunay ertesini tercih etmelisiniz.

YÜKSELEN AKREP ; Yükselen akrepler ,dolunay sizin 12.evinizde oluşacak. Aslında pek de kendini göstermek istemediğinzi fakat içinizde fırtınalar kopacak bir hafta diyebilirim. Psikolojiniz bozuk ve depresifseniz ,tedavi almak için uygun bir süreçtir. Olası fiziksel hastalıklara da dikkat etmek gerekir, geçmişle ilgili sorunları bir kenara bırakmak en güzeli..

YÜKSELEN YAY ; Yükselen yaylar ,dolunay sizin 11.evinizde oluşacak. Arkadaşlarınız ,sosyal çevreniz ve işten gelirleriniz ön planda olacak. Arkadaşlarınızla ve çevrenizdekilerle gerilmemeye dikkat etmelisiniz.Tabi ki gerileceğiniz konu maddi sorunlar olabilir. Farkındalıkla ilerlemeniz gerekir. Jüpiter'in yükseleninizde olduğunu unutmamalı ,büyük tepkiler vermemeye dikkat etmelisiniz.

YÜKSELEN OĞLAK ; Yükselen oğlaklar ,dolunay sizin 10.evinizde oluşacak. Üstülerinizle ve patronlarınızla ilişkilerinize ekstra dikkat etmelisiniz. İş değişikliği için hiç uygun bir zamanda değiliz. Bu nedenle ev ve iş arasındaki dengeyi oluşturmak sizi daha çok işte değişiklik yapmaya itebilir. Sakin davranmakta fayda var..Bir kariyer kolay oluşmuyor sevgili oğlak:)Bunu en iyi sen bilirsin..

YÜKSELEN KOVA ; Yükselen kovalar ,dolunay sizin 9.evinizde oluşacak. Beklediğiniz bir haber var ise eğitimle ilgili işte bunun haberi gelebilir. Ya da yurtdışına seyahat işiniz varsa bunla ilgili bir aksilik belirginlik oluşabilir, gerilmeyin !
Hocalarınızla ilişkileriniz ,eşinizin yakın akrabaları işte bu kişilerle ilişkilerinize ekstra dikkat etmelisiniz.

YÜKSELEN BALIK ; Yükselen balıklar ,dolunay sizin 8.evinizde oluşacak. Borç paralar ,alacak /verecek dengesi canınızı sıkabilir. Bu nedenle ilişkilerin bozulmasına izin vermeyin. Ameliyat gibi durumlar meydana gelebilir. İlişkilerinizle ilgili psikolojik dönüşümler yaşamak için önemli bir haftadasınız..

Öfkeyle kalkan zararla oturur ,deyimini unutmadan ,nezaketi elden bırakmadan hareket etmenizi öneriyorum:)
Mutlu haftalar olsun..
YEŞİM GENÇ








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan