Ana içeriğe atla

14 EYLÜL BALIK BURCU DOLUNAYI (YÜKSEK BEKLENTİLER VE HAYALKIRIKLIĞI)

Selamlar , arkadaşlar
Eylül ayının ikinci yarısını bize açıklayacak olan dolunay yazımla sizlerleyim.

Eylül yeniayında bahsetmiş olduğum gibi gökyüzünde değişken nitelik hakim ve oluşan açılar ikizler ,yay başak ,balık burçlarını değişime ve mücadeleye itiyor.

Nitekim eylül ayına hızlı ve çalışkan başladık. Fakat bu çalışmalar esnasında yüksek beklenti içine girdiysek ve çalışmak yerine sürekli eleştirip kusur aradıysak bu dolunay oldukça üzücü olabilir.

Niye derseniz ; şayet benim hiç sevmediğim bir zorlu açı meydana geliyor.
Mars ile neptün'ün karşıtlık yaptığı bir dolunaya merhaba diyoruz. Gelin birlikte en başından inceleyelim.

14.09.2019 cumartesi 07.32'de (istanbul'a göre çıkarılan haritada) balık burcunun 21 derecesinde bir dolunay meydana geliyor.
Artık biliyorsunuz ,dolunaylar kabardığımız ve delirdiğimiz zamanları anlatır. Çünkü vucüttaki su oranının en çok dalgalandığı ve yükseldiği zamanlardır. Hayliyle bizde gergin oluruz. Neticeler alırız ve olayları sonlandırırız. An haritasına baktığımızda 29 derece başak burcu yükselmekte , Venüs ve Merkür'de 29 (yani anaretik ) derecede bulunmaktadır. Astrolojide anaretik dereceler krizleri anlatır. Birşeylerin sonlandığını ve artık bitmesi gerektiğini gösterir.
Demek ki konumuz bitişlerin krizleri üzerine olacak. Dolunayın yönetici gezegeni Neptün ,Ay ile birleşiyor. Bu da demek oluyor ki sislerin gezegeni neptün hayli etkili. Yani kısacası önümüzü göremediğimiz ,geri plana ittiğimiz ya da görmek istemediğimiz durumlar gündemde olacak. Neptün halihazırda geri hareket etmekte olduğundan gölgede kalan sorunlar konuşulacaktır.

Bunun yanında eylem gezegeni Mars , Neptün ile karşıt ve Jüpiter ile bir t kare açı kalıbı oluşturuyor. Öncelikle Mars ile neptün karşı karşıya geldi mi güvensizlik baş gösterir. Ne yöne gideceğini bilememe ,hedeften şaşma ,birden çok alana dağılma ,hayalkırıklıkları ,aldanma ,aldatılma kayıplar ve dahası.. Başta da söylediğim gibi astrolojide en zor açılardan biridir. Jüpiter'in apekste olması ,abartıya kaçtıysanız mali olarak da hüsran getirebilir.

Olayları büyütmeyin , lütfen ne istediğiniz ile realite arasında farkı keşfedin. Güneş bu dolunayda denebola sabit yıldızı ile birleşiyor. Bu yıldızın anlamları şöyle ;

21° 37’ Başak burcunda ve Venüs-Satürn karakterindedir.
Anahtar Kelimeler: Umutsuzluk, pişmanlık, kamusal utanç, mutluluğun öfke hâline getirilmesi, kötü konumlar ile hayâl gücü eksikliği, umutsuzluğa dönen sevinç, doğal felâketler, afetler, istenmeyen iş ortakları..
İçinizi karartmak istemem tabi ki ama gökyüzü bu enerjilere sahipken sizleri uyarmak zorundayım. Özellikle değişken nitelikteki burçlar ; (yay ,ikizler ,balık ve başak ) gibi yerleşimleriniz ağırlıktaysa bu konulara ekstra dikkat edilmeli.
Mesela ;
Her türlü iş ve özel ilişkinizde belirsizliklerden kaçının.
Güvenmediğiniz bir işe  yatırım yapmamaya çalışın. Ve son olarak Neptün ayla birleştiğinde ve Mars gibi bağışıklık sistemini temsil eden bir gezegenle karşıt açıda yerleştiğinde sağlığada dikkat edilmeli.
Mesela sebebi bilinmeyen rahatsızlıklar nüks edebilir. Bunun yanında salgın hastalıklar zehirlenmeler daha fazla görülebilir. Alkol ve sıvı tüketimine dikkat!
Denizlerle ilgili gündemler meydana gelebilir. Denizle ilgili alanlarda çalışanların hayatında bu dönem yeni gelişmeler oluşabilir.

Gelelim yükselenlere göre bizleri neler bekliyor;

YÜKSELEN KOÇ ; Bu dolunayın en içe kapananı sizsiniz. Kontrol dışında gelişen olaylara ,sağlığa ve bilinçaltına dikkat kesilin.

YÜKSELEN BOĞA ;  Bu dolunayın en aktif ve şanslı burcu sizsiniz. Yine de aşk ve sosyal hayatınızda yaşanacak olaylar sizi derinden etkileyebilir. Her ne kadar dolunay size uyumlu açıda olsa da haritanızın gezegen yerleşimleri çok çok önemli. Çocuklarınızla ilgili gelişmelerde güven konusunu göz ardı etmeyin.

YÜKSELEN İKİZLER ; Bu dolunayın en bulanığı sizsiniz.:) Her zaman kafanız karışıktır biliyorum ama bu dolunayda iyiden iyiye karıştırabilir. İş ve kariyerle ilgili belirsizlikler annenin sağlığı ön planda..

YÜKSELEN YENGEÇ ; Bu dolunayın en gezgini sizsiniz. Su kenarında bir tatil idealiniz varsa işte uygun zaman dilimi. Bunun yanında seyahatlerde hırsızlıklara ,unutkanlıklara dikkat edilmeli. Hukuksal davalarınız ya da eğitim ,yayıncılıkla ilgili durumlarınız varsa bu konular gündeminizde olacaktır.

YÜKSELEN ASLAN; Bu dolunayın en borçlusu sizsiniz:)Ahahah..Şaka şaka diyemicem alacak verecek konularında yanılgılara dikkat etmelisiniz. Biri sizden para istediğinde ne zaman geri dönecek ,nasıl ödenecek bunları netleştirmeniz çok önemli. Ayrıca siz de borç para alırken ne için aldığınıza gerekli olup olmadığına dikkat edin. Para kayıpları oluşmaması için ,please attention..

YÜKSELEN BAŞAK ;Bu dolunayın en şokta olanı sizsiniz. İlişkiler ,ortaklıklarla ilgili durumlarda bilinmeyen şeyler ayyuka çıkabilir. Partner kaçış ve bırakış halinde olabilir. Partnerinizle ilgili belirsizlikler can sıkıcı olabilir. Kimi yanınızda taşıdığınıza dikkat edin.

YÜKSELEN TERAZİ ; Bu dolunayın en titizi sizi seçtim. Sağlık konuları birazcık uğraştırabilir. Ya da çalıştığınız yerdeki kadınlara karşı dikkat etmeniz gerekebilir. İşyerinizdeki belirsizlikler ya da evcil hayvanlarınızla ilgili durumlarla uğraşabilirsiniz. Bağışıklık sisteminizi güçlendirin ,belli belirsiz hastalıklara karşı önlem almanız iyi olacaktır.

YÜKSELEN AKREP ; Bu dolunayın en eğleneni sizsiniz. Aşk ,çocuklar ,bebek sahibi olmak üremek ,tatil yapmak ve hobilerinizle ilgili gelişmeler sizi bekliyor. Bu dolunay sezgilerinizi güçlendirebilir.

YÜKSELEN YAY ; Bu dolunayın en evcimeni sizsiniz ,inanmak zor olsa da:)eheheh
Evle ilgili değişimler , anne babayla ilgili gelişmeler , mekan düzenlenmesi meydana gelebilir. Aile ilişkileri ve kariyerin bir arada gitmesi için ekstra mücadele etmeniz gerekecek. Olayları büyütmemeniz gerekiyor.

YÜKSELEN OĞLAK ; Bu dolunayın en çok konuşulanı sizsiniz. Aslında olumlu yansımaları olacak. Fakat bir eğitim ya da seyahatiniz varsa bu alanda belirsizlikler ya da gecikmeler oluşabilir. Alacağınız bir haber hayalkırıklığı yaratabilir. Yine kardeşler ,yakın çevre ve akrabalarla ilişkilerinizde huzursuzluklar olabilir.

YÜKSELEN KOVA; Bu dolunayın varyemezi sizsiniz :) Beklediğiniz bir para varsa onu uzatmalarla alabileceğinizi üzülerek söyleyebilirim. Cebinize giren paralar spritüel kaynaklı olabilir. Olumsuz anlamda para kaybı ya da elindekini tutamama durumları oluşabilir. Sahtekarlıklara dikkat!

YÜKSELEN BALIK ; Bu dolunayın en kaygılı bireyisiniz. İlişkiler  sebebiyle gelen belirsizlikler sinir sisteminizi etkileyebilir. Bu dönemde alkol ve bağımlılık konularında artış oluşabilir. Stres yaptığınız ve içe döndüğünüz dönemlerde bu kaçıs yollarından uzak durmalısınız. Beklentilerinizi gerçekçi tutarsanız üzülmezsiniz.

Ekim ayında görüşmek üzere..
Sağlıcakla kalın.
SEVGİLER
#Yesimgencle





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan