Ana içeriğe atla

MARS TERAZİ BURCUNDA (04.10.2019 / 19.11.2019)




Selamlar ,herkese
Bu hafta burç değiştirecek olan Mars gezegeninin etkilerinden bahsedeceğim. Öncelikle burç ve gezegenin ne gibi etkilere sahip olduğunu öğrenelim.

Mars , enerjimizi nasıl kullandığımızı gösteren savaşçı gezegenimizdir.
Ayrıca kök çakramızın taşıdığı enerjiyi anlatır. Güven ,korku ,temel ihtiyaçlarımızı nasıl karşıladığımızla ilgili enerjileri Marsın yerleştiği burç ,ev ve açıları belirlemektedir.

Terazi burcu ise diplomasi ,sanat , ilişkiler adalet , denge ve uyumu sembolize eden bir burçtur.

Mars , Cuma günü 07.21 itibariyle terazi burcuna geçiş yapacak. Mars bu burçta zararlı çalışır.  Çünkü yukarıda da bahsettiğim gibi Mars savaş gezegeni ,terazi ise barışın simgesidir.
 Bu anlamda ilişkilerde dengeyi bulmak adına diplomatik davranmak istesek de bunu başarmakta zorlanabiliriz.

Görünenin arkasında ilişkilerde uyumsuzluk yaşayan , kendini doğrudan ifade edemeyen ,görgü kurallarına uymakta zorluk çeken ,dengesiz bireyler olarak adlandırılabilir.

Fakat burada önemli bir noktaya değinmek istiyorum. Konuyu bir örnekle açarsak daha iyi anlaşılacağı kanaatindeyim.

Frank Clifford'ın İstanbulda düzenlemiş olduğu astroloji seminerine katılmıştım , orada işlediğimiz konuya başlamadan önce  Frank , herkese haritasında rahatsız yerleşimde olan bir gezegeni sordu.  Buradan aldığımız örneklerle de bir sonuç oluşturdu. Ve hepimizin tanıdığı bir lideri örnek verdi.

Örneğin Winston  Churchill dedi , İngiltere siyaset hayatında ülkesine büyük başarılar kazandırmış ve yine çok büyük yenilgilere uğratmış bir devlet adamıdır. Ve Marsı terazi burcunda astrolojik olarak sevmediğimiz bir yerleşimdedir , dedi . Ama kişi hayatı boyunca karşıtlıkları bir araya getirerek Marsının misyonunu yerine getirdi.

Demek ki  ; gezegenin zararlı , düşük ya da iyi konumlanmış olmasına değil o gezegenin yerleştiği burcun misyonuna bakmak gerekir. Ve gerçekten bu harita bu konuya  harika bir örnekti , sizlerle de paylaşmak istedim , yeni kitabımıza da meslek göstergelerini ayrıntılı bir şekilde inceleyerek ekledim. Dileyen kitap çıktığında alıp ,inceleyebilir:)

Şöyle bir haritasına bakarsak;


Bu haritada meslek göstergesi Mars'tır. Churchill hayatının ilk dönemini harp okulunda okuyarak ve orduda çalışarak geçirmiş sonrasında siyasete katılmış ,bakanlık ve başbakanlık gibi görevlere gelmiştir.
Hayatının bir döneminde hızlı ve düşünmeden verdiği kararlar sebebiyle büyük yenilgilere uğramış bir dönem görevinden istifa etmiştir.

Haritayı bir bütün olarak ele aldığımızda kişi bu dürtüsel tarafını kontrol altına alabilirse karşıtları uzlaştırmak anlamında büyük başarılar elde edebilir. Bu yerleşimde dikkat edilmesi gereken nokta;
içinizde taşıdığınız öfkenin nedeni nedir?

Gerçekten hakkaniyet için mi savaşıyorsunuz yoksa iyi görünmek adına yapmacık mı hareket ediyorsunuz?

Hakkınızı savunurken bazen gereksiz pasiflik gösteriyor ya da hiç beklenmedik yerde gereksiz çıkışlar yapıyor musunuz?

 Bu durum sizde fazla ya da az yeme içmekle kendini gösterebilir. 

Bazen tamamen kendiniz odaklı davranırken , bazen de gereksiz yere özür bile dileyebilirsiniz. 

Geç kalınmış ya da çok erken alınmış kararlar hayatınızın hatalarını oluşturuyor olabilir.

Zaman zaman , dengesiz misin? kelimesini etrafınızdan duyuyor olabilirsiniz. Çünkü siz sosyal mi sosyal , her zaman aktif bir birey olma peşindesiniz. Fakat bu kalabalıkları kendinize uydurmak belki  de başı çekmek gibi dürtüsel istekleriniz vardır.
İçinizde çelişen istekleriniz karşınızdaki kişileri oldukça yorabilir.
Bu nedenle en büyük sorununuz olan kararsızlığınızı farkedip ,kendinizi kabule geçtiğinizde sorunlarınızda zamanla azalacaktır.

Emin olun ,bu enerjiyi taşıdığınız sürece hayat sizi dengeye sokmaya çalışacak bir sürü insanla karşı karşıya getirecektir. Ve aklınızdan şunu da çıkarmayın. Hayatta kimseyi aynı anda mutlu edemezsiniz. Mutluluğunuzun püf noktalarını da verdikten sonra Marsın terazi burcundaki yerleşimi burçları nasıl etkileyecek bakalım..

YÜKSELEN KOÇ; İkili ilişkiler ,ortaklıklar anlamında gereksiz çıkışlar yapabilir nerde nasıl hareket edeceğinizi bilemeyebilirsiniz.
Kasıma kadar enerjinizi toplamakta ve adil davranmakta zorlanabilirsiniz. Dikkat!

YÜKSELEN BOĞA ; Sağlıkla ilgili böbrek ve böbrek üstü bezlere dikkat edilmeli ,ameliyat gibi konulardan kasıma kadar kaçınılmalı. Kamuda , işyeri ve hizmet alanınızda gereksiz çıkışlar yapmamaya çalışmalısınız.

YÜKSELEN İKİZLER ; Aşk ,özel hayat ve çocuklarla ilgili dengesizlikler oluşabilir. Borsa ya da riskli yatırımlardan uzak durmalısınız. Sabırsızlık ,Spor sakatlıkları getirebilir ,dikkat !

YÜKSELEN YENGEÇ ; Ev , aile ve yerleşimle ilgili bir aksiyon yaşamanız mümkündür. Bu süreçte kariyer ile ilgili biriktirdiğiniz öfke evde patlama gösterebilir. Enerjinizi evi dekore etme çalışmalarına verebilirsiniz. Taşınma gibi aksiyonlarda alabilir , gayrimenkullerinizle ilgili hukuki mücadelelerle uğraşabilirsiniz.

YÜKSELEN ASLAN ; Kardeşler ,akrabalar , yakın çevreyle ilgili çatışma yaşanabilir. İletişim tarzınızın yakıcı mı yıkıcı mı olduğuna dikkat etmelisiniz. Dürtüsel güdüleriniz araba kullanırken hız yapmanıza sebep olabilir. Kazaya açık zamanlardır. Güzel anlamda da uzlaşamayan akrabalarınızı biraraya getirebilir ,gönülleri kazanabilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK ; Para harcamalarınız artıyor. Bu süreçte aktif olduğunuz alan finansal kazanım ve yatırımlar olacak. Bu edinimler için savaşabilir ,ilişkileri azıcık hırpalayabilirsiniz. Marsın terazi burcunda olması hakkaniyetsiz para alışverişleri olabileceğini de gösteriyor ,ne yazık ki..

YÜKSELEN TERAZİ ; Kişisel çıkarlarınız için etrafınızdakileri hırpalayabilirsiniz. Enerjiniz artacaktır fakat bu nereye harcanağı bilinemeyen bir enerjidir. Oldukça iddialı davranışlar sergileyebilirsiniz.
Savunma enerjiniz çok yüksektir. Bu süreci düzenli spor yaparak ve insanları motive ederek geçirebilirsiniz.

YÜKSELEN AKREP ; Sizi temsil eden Mars , enerjinizi gizli konulara kanalize edeceğinizi gösteriyor. Danışmanlık almak ya da kendinize yönelik çalışmalar için güzel bir süreçtir. Fakat bunun dışında pasif agresifliğinizin ve gizli düşmanlarınızın artacağı bir süreçtir.
Öfkenizle yüzleşmek ve huzursuzluğunuzu anlamlandırmak adına savaşabilirsiniz.

YÜKSELEN YAY ; Sosyal çevre ve arkadaşlıklarınızda aksiyon mevcut. İleriye dönük projeleriniz için savaşırken çevrenizdekileri yakıp ,yıkmamaya dikkat etmelisiniz.
Eğer ne yönde davranacağınızı bilirseniz ekim ayının en gözdesi siz olabilirsiniz.

YÜKSELEN OĞLAK ; Yine bir iktidar savaşı veriyor olacaksınız :) Fakat bu sefer üstünüzdeki kişiler sizin istediğiniz netlikte olmayabilir. Ya da siz kendinizi ortaya koyarken lider vasıflı kişilerle bir anlamda hayat mücadelesine girebilirsiniz.Dürtüsel davranmak yerine her zamanki gibi soğukkanlı kalınmalı.

YÜKSELEN KOVA; Seyahatler ve inandığınız şeyler uğruna mücadele edeceksiniz. Farkı fikirleriniz için sizin gibi düşünmeyen insanlarla savaşabilirsiniz. Bu süreçte sosyal mecralarda din ve felsefe konusunda idealleriniz uğruna savaşabilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK ;Ortak kazançlarınız ve borçlarınızla ilgili dengesiz durumlara dikkat etmelisiniz. Eşin gelirleriyle ilgili yönetilmesi zor ,gerilimler ortaya çıkabilir. Vergi ,sigorta ve finansla ilgili işlerinizi halletmek zorunda olduğunuz kişilerle düşüncesizce kavgaya girişebilirsiniz.

Mars terazide ,  hayat bisiklet gibidir. Dengeyi kaybetmemek için sürekli ilerlemek gerekir.
Hepinize kolaylıklar dilerim.
SEVGİLER

#YESİMGENCLE








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan