Ana içeriğe atla

KOÇ DOLUNAYI /Öfke ,akıl alevini söndüren büyük bir rüzgardır.





Dolunaylar her zaman hayatımızdaki olayları büyütür ve gözler önüne serer. Bu dolunayda da ruhsal olarak dönüşmek ve kendimize içsel bir yolculuk yapmak için hazır olmalıyız.

Çünkü dolunayın yöneticisi Mars terazi de terazinin yöneticisi Venüs akrep burcunda.. Özellikle bu hafta merkür ve Venüs'ün uranüsle olan dik açıları da gizli saklı ilişkileri patır patır ortaya döküyor. Tansiyon gerçekten yüksek. Kirli ilişkiler , tacizler ,intikam konuları gibi akrep temaları bir bir günyüzüne çıkıyor.

Öncü davranmak ve kendinizi değiştirmek için adım atmanızı sağlayacak bir dolunay olacak. Lakin dolunay , yer altı canavarı Pluto ile kare , Jüpiter ile üçgen açıda..
Yükselende yengeç var. Aile ,çocuklar , vatan ,millet , anılar ve içimizde saklı kalanlar ,hepsi değişiyor. Bir yandan da ruhumuzu büyütmek adına destekler buluyor olacağız. Gelecek olan krizler ruhumuzu büyütecek nitelikte diyebilirim.

Dolunay yöneticisi Mars terazi burcunda ,ülkemizin Marsınıda (Ülkemizin Marsıda terazi burcunda) tetikliyor. Bu nedenle savaş ,aksiyon, mücadele  gündemde olacak.
Kişisel hayatlarımız için yengeç ,oğlak ,koç ve teraziler büyük etki altında olacak. Özellikle 15/25 derece arasında gezegen yerleşimleriniz varsa daha derinden etkileneceksiniz.

İhtiyaçlarımız sebebiyle (korunma ,güven ,yiyecek ,maddiyat ,kökler) yaşayacağımız krizler hayatınızda büyük bir dönüşüme sebep olacak. Ve bu dönüşüm kişisel kimliğinizi yeniden yaratacak. Belli bir noktadan sonra geri dönüş yoktur ,işte o noktaya varmak gerekir..


YÜKSELEN BURÇLAR

KOÇ; İkili ilişkiler anlamında arayı bulmak ve dengeyi kurmakta zorlanıyorsunuz. Öfkenizi kontrol edemediğinizi ve fazla dürtüsel kalabileceğinizi öngörüyorum. En güzeli bir yurtdışı seyahati ,bu konuda şanslınız.

BOĞA ; Siz sakince otururken bazı bayanlar ,sizin hayatınızı dönüştürmeye çalışabilir. Kadınlara sağlığa ve bilinçaltınıza dikkat edin. İçsel olarak bir gerginlik yaşayabilirsiniz. Maddi ,manevi eşten destek alabilirsiniz. Tedavi almak için uygun bir zaman..

İKİZLER ; Sosyal hayat ve işten kazanımlarda bir değişiklik belirginlik söz konusu.. Cemiyet ortamlarında kendinizi gösterebileceğiniz bu dolunayda gelir temin etmek ya da terfi almakla ilgili krizler oluşabilir. Krizler fırsata dönüşebilir.Bu dolunayın şanslı burçlarındansınız..

YENGEÇ ; Ah benim yaralı kuşlarım. Yengeç burçlarını temsil eden ay zorlu bir yerleşimde.. İş aile kariyer hayatınızla ilgili bir dönüşüm mevcut.. Zira evlilik ve yerleşimle ilgili de..
Ruhsal anlamda sizi dönüştürecek önemli bir karar vermeniz gerekebilir.

ASLAN ; Şanslısınız sevgili aslanlar.. Yöneticiniz Güneş / jüpiterden destek alıyor. Bu anlamda yayıncılık ,seyahat ,hukuksal konular ,sosyal medya projeleri ile ilgili isminizi duyurabilirsiniz.

BAŞAK ; Bu dolunay içsel bir stres olarak size gelebilir. Başaklar ,eş ve eşin gelirleri ile ilgili ,banka ,miras .kredi gibi dışardan alacaklar konusunda gerilimler yaşayabilir.  Yine ameliyat vb durumlarınız varsa ileri tarihe taşımaya çalışın. Arkadaşlarınızla para alışverişinden uzak durun. Kriz yaratabilir.

TERAZİ ; Eş hanenizde meydana gelecek bu dolunay ,evlilik ve ilişkilerinizde gerginlik yaratabilir. Gerginlik sebebi aile büyükleri ,ev yerleşim konuları ya da kariyer olabilir.  Krize meyil veren taraf olmayın.

AKREP; Bu dolunay sağlık ve iş yaşamınızla ilgili rutinleri krizleyecek. Yanınızda çalışan bir kadın sizi ateşe verebilir. Ya da bu süreçte ilişkilerde yaşadığınız ilişkiler ,korkular  sağlığınıza vurabilir. Kontrollerinizi ihmal etmeyin.

YAY ; Sevgili yay özel hayat ,flörtler ,çocuklar konusunda hayat destekliyor.. Fakat venüs , merkür 12.evde seyretmekte.. Gizli aşkların ya da flörtlerin özel yaşamında patlak çıkartabilir. Bu etkiyi olumlu anlamda kullanırsan ,güzel gelişmeler söz konusu..

OĞLAK ; Ebeveynler , ev , yerleşim konularında bir değişim ve dönüşüm söz konusu olabilir. Bu nedenle tansiyon yükselebilir. Gerginliği yüksek burçlardansınız.

KOVA ; Önemli duygusal kararlar alacağınız bir süreç ya da önemli bir haber alacaksınız. Bu süreçte kardeşleriniz ,yakın çevreniz seyahatler ,fikirsel projelerinizle ilgili durumlar dönüşecek.  İşyerinizden bir kadın ya da anneniz hayatınızda bir krize neden olup dolunayın getireceklerini tetikleyebilir.

BALIK ; Maddi olanaklarınızla ilgili bir dönüşüm sürecine giriyorsunuz. Çocuklarınız ,özel hayatınız belki de keyfi bir durum sizi mali olarak gerginliğe itebilir. Kontrollü gitmeniz sizin için iyi olacaktır.

Sabrınızın bol , direncinizin dengeli olduğu bir dolunay dilerim.

SEVGİLER 
YESİMGENCLE









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan