Ana içeriğe atla

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI





Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır.
Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder.
Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır.
Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir.

Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır.

Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz.

Diğer yönden Ay ve Güneş arasında kare,karşıt gibi uyumsuz açılar mevcutsa erkek ve kadın ilişkileri hayatınızda gerginliklere yol açabileceği gibi içgüdüleriniz ve karakteriniz arasında çatışma yaşayabilirsiniz.Evlilikte boşanmaya varan sonuçlarla karşılabilirsiniz.(Genel harita yorumu da destekliyorsa..)

Güneş ile ayınız arasında açı yoksa istekleriniz ve karakteriniz arasında bir uyum göremezsiniz.Annenizin ve babanızın ilişkisini birbirini görmeyen iki insan şeklinde değerlendirebilirsiniz.Açının iyi ya da kötü olması açı olmamasından daha iyiye yorulur.
Güneş ve ay kavuşumu olan insanlar ise hayata herzaman subjektif bakma eğiliminde olacaktır.

Ayın fazları 8 tanedir ve hepsi kişiye ayrı bir nitelik kazandırır.


YENİAY FAZI:
Ay ve Güneşin açısının 0-44 derece içinde olması bize yeniay fazında doğduğunuzu gösterir.Koç burcu etkisi taşır ve girişimcilik için burdadırlar.Hayattaki öncelikli amacı spontanelik,doğallık,bencillik ve birşeyi başlatma arzusudur.Merak ,girişimcilik ,atılganlık kişiye ideallerini gerçekleştirmek için bir adım önde olmayı getirir.Fakat dikkat edilmesi gereken konu tecrübesiz olduğu konularda biraz daha sabırlı olmayı öğrenmesidir.Fazla iyimser olabilir kendine fazla güvenebilir.Yeniay eril burçta (Koç,Terazi,Kova,İkizler,Yay,Aslan) gerçekleşiyorsa bu atılgan doğası daha dışadönük bir yapıya dönüşecektir. Eğer dişil burçtaysa (akrep,balık,yengeç,oğlak,boğa,başak ) bu gelişim içe yönelik ve daha içe kapanık,duygusal bir yapıya meyil verecektir..
Genelde izleyen değil izlenen olma eğilimindedir.
Sonuca gitmekte zorlanabileceğiniz görünürken ,atılımlarınızla isminizden bahsettirebilirsiniz.
Başarı genç yaşlarda sizi yakalar..

HİLAL FAZI:
Ayınız  ,Güneş'inizin 45-89 derece önünde ise hilal fazında doğdunuzu gösterir.Bu faz daha çok boğa burcu özelliklerini taşımaktadır.Maddeye düşkünlük ve sağlamcı adınlar bu fazda belirgindir.Yeniay fazındaki gibi atılımcı olmaktan çok sorumluluk alıp uygulama safhasına geçişi anlatır.Eğer bu fazda doğduysanız parasal statü sizin için önemlidir.Fakat kişi okadar güvenlik ve sabitlik duygusu isteyecektir ki bu ilerleme arzusu kişiye endişe verebilecektir.Oysa ki buradaki tekamül sürekli aynı yerde kalmamak her koşulda ileriye doğru adım atmak ve başarıya giden yolda geleneklerden kopma ve sabitliğinden arınma söz konusu olacaktır.
Başarı hayatlarının 20 ile 30 yaşları arasında görünür olacaktır
.
İLKDÖRDÜN FAZI:
Ayınız ,Güneşinizin  90-134 derece önünde ise ilkdördün fazına mensupsunuz demektir.Yengeç burcu doğası burada baskın olacaktır.Fakat organize yeteneği ve liderlik vasfı da aslan burcu özelliklerini barındırır.
Eğer bu fazda doğduysanız siz krizlerin insanısınız.İçsel bir değişim ve mücadele arzusu sizi ayakta tutacaktır.Geçmişe bağlı geleneklerini önemseyen tarafınızda mevcuttur fakat aileye karşı gelme,birşeyleri değiştirme isteği aile ile çatışma yaşamanıza neden olabilir.Krizlerde aranılan insan olabilirsiniz.Fakat bu fazda şartları fazla zorlamamak ve tutarlı davranmak size fayda sağlayacaktır.
Dönüşümlerinizi amacınıza odaklanarak yaptığınız için başarı 30 ile 40 yaşları arasında yakalanacaktır.

BÜYÜYEN AY FAZI(kambur ay fazı)
Ayınız ,Güneşinizin 135-179 derece önünde ise büyüyen ay fazına mensupsunuzdur.Doğa olarak üretken,fayda sağlamayı seven ,pratik yapılı başak burcu enerjisine sahipsiniz.Bilgilisiniz ve irade gücüne sahipsiniz,insanların size  danışabileceği huzurlu bir yapı çizeceksiniz.Bir amaca yönelik çalıştığınızda çevresinizdeki kişilerin onayını almak isteyecek ve çevrenizdeki insanlara hayat yolunda yardımcı olacaksınız.Başarıyı yavaş ve çalışarak ayakları yere basacak şekilde elde edeceksiniz.Pragmatik ve fayda sağlayan amaçlara yöneliktir olmak burda esastır.Kusursuzlaşma ve mükemmeli arzulama duygusu yüksektir.Çok kitap okuyan fakat uygulama konusunda kendine pay çıkaramayan bir yapı olabilir.Başarı çok detaylara takılmadığı sürece 40 lı yaşlarda gelecektir.



DOLUNAY FAZI:
Ayınız,Güneşinizin 180-224 derece önünde ise dolunay fazına mensupsunuzdur.İlişkilere önem veren,enerjisi zaman zaman dengesiz olabilen terazi burcunun doğasını yansıtır.Sosyal bir yapıyı anlatır fakat toplum içindeyken kararsızlık ya da birşeye karar verirken onay alma ihtiyacı bu fazda belirgindir.
Ay ve Güneşin karşıt açıda olduğu zamanlar en yoğun duygulara sahibizdir,uçlarda davranışlar sergilememiz muhtemeldir.Dolunay bize ektiğimiz tohumları alma ve doruğa ulaşmayı anlatır kişi burda en yüksek enerjiye sahiptir.İlişkilerinde zıtlıklar yaşayarak hayatı tecrübe edecektir.Kişi kendisini diğer insanlarda kendi yansımasını  görerek öğrenecektir.Enerjiyi dengeli kullanmak burada önem taşımaktadır.Ve başarı orta yaşlarda kendini gösterecektir.

KÜÇÜLEN AY FAZI(kambur küçülen ay):
Ayınız ,Güneşinizin 225 ile 269 derece önünde ise son dördün fazına mensupsunuzdur.Bu fazda eğitime odaklı,toplumla paylaşım içinde olmayı seven,seyahat gezgini yay burcu enerjisi hakimdir.
Aydınlanma yolunda ilerleyen kişilerdir,bilgiye merak çoktur adeta bir öğretmen gibi bilgiyi topar ve dağıtır.Bu konumda birçok öğretmen ve filozof çıkabilir.Yaşam amacı kendini topluma göstermek ve insanlığı aydınlatmaktır.Sosyaldir ve jüpiterin getirdiği bilgeliği kullanıp önyargılı ve fanatik olmaktan uzak kalırsa topluma liderlik eden aydın kişilerden olacaktır.
Dolunaydan sonraki bu fazda doğan insanların bünye yapısı kilo vermeye müsait olacaktır.(Haritanın diğer göstergeleri de destekliyor ise)..
Sevdikleri yolda ilerlerlerse başarı kendini tanımayla birlikte 50li yaşlarda doruğa ulaşacaktır.

SON DÖRDÜN FAZI:Ayınız güneşinizden 270 ile 314 derece önünde ise oğlak ve kova enerjisi taşıyan bu faza sahipsinizdir.Geleneksel trenler ile gelecek trend arasında bağ kurabilen her iki tarafa da çalışabilen bir yapıya sahipsinizdir.Sosyal bilinç bu fazda oldukça gelişmiştir.Tanınmak ve sosyal gruplarda liderlik etmek isterler.Katı kurallara sahip olma ve soğuk çerçeveden bakmak yüzünden zaman zaman sıkıntı yaşayabilirler.Kovanın uranüsyen tarafı burada etkili olabilir kişi ani çıkışlara başvurabilir,Satürnün ise kendini beğenmeme ve özgüven eksikliği getirebilme problemi mevcuttur.

                                                                                                       

BALZAMİK FAZI:
Ayınız Güneşinizin 315-359 derece önünde ise bu faza mensupsunuzdur.Karmik ilişkilerin yaşandığı daha spritüel ve evrensel olmayı anlatan,içinde tüm burçların özelliklerini barındıran balık burcu enerjisine sahiptir.Kehanet ve öngörü yeteneği bulunan kişilerdir.Eğer bu fazda doğduysanız,şifacılık özelliğine sahip ,kadere inanan ve geri planda kalmayı tercih eden bir yapınız mevcuttur.Herşeyi bilirmişçesine bir duyguya sahipsinizdir.Fakat kendinize güvenme konusunda sorun yaşadığınız için kaderci ve kabullenici tarafınız ağır basacaktır.
Sezgilerinize güvenerek gelecek trendlerini sezip,vizyon sahibi bir kişilik olabilirsiniz.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan