Ana içeriğe atla

22 ARALIK yılın son dolunayı






Merhabalar ,Sevgili astrolojisever takipçilerim:)
22 Aralık 20:48 civarlarında Ay yengeç burcunda ,Burç değiştiren Güneş'e karşıt açıda olacak. Güneş ve Ay karşı karşıya geldiğinde bildiğiniz gibi dolunay fazında oluruz ,bilinçli ve bilinçsiz isteklerimiz çatışmakta olur.

Ay yengeç burcunda olduğu için ev ,aile ,yuva ,hamilelik, vatan ,beden sağlığı gibi konular gündemde olacaktır. Bunun yanında ay yengeç burcunda kendi yönettiği yerde olduğu için duygularımızın oldukça güçlü olacağından da bahsedebiliriz.
En temel ihtiyacımız ilgi olacak. Bu ilgiyi aile ve geçmişe dayalı köklerimizde bulabiliriz. Anılarımızı gözden geçirmek ve büyükleri ziyaret etmek için uygun bir zaman..
Evinizle ilgili dekorasyon işleriyle uğraşabilir ya da çocuklarınızla ilgili bazı konularla meşgul olabilirsiniz.
Ay'ın karşı tarafında duran Güneş oğlak burcundadır. Güneş oğlak burcunda olduğunda daha tedbirli ayağı yere basan ,iş odaklı bir birey oluveririz. Bu dolunayda da iş ile ev arasındaki konular arasında denge oluşturmamız gerekebilir. Statü isteği ile aile konuları ringde olacak!
 Dışarıya karşı sorumlu olduğumuz konularla olmak istediğimiz yer çakışacak olduğu için ruhsal olarak gergin hissedebiliriz.

Özetle kalbiniz sevgilinin kucağına koş derken ,patronlar işteki görevleri an be an hatırlatıyor olabilir.:) Durum bundan ibaret..
Dolunayda aslan burcu yükselmekte olduğu için yine çocuklar ,eğlence ve kendimizi gösterebileceğimiz alanların gündeme geleceğini öngörüyorum.
Belki de ünlüler ,sanat camiası ,spor ve eğlence alanlarıyla ilgili haberlerin gerilimini daha çok duyacağız.

Bireysel hayatlarımızda ise öncü burçlarda (yengeç ,oğlak ,koç ve terazi) 0 -5 derecede gezegenleriniz varsa daha çok etkileneceksiniz diyebilirim.

Merkür ile Jüpiter kavuşumu mevcut bu kavuşum iletişim ,yayıncılık ,eğitim ve bilgilendirmeyle ilgili güzel gelişmeler yaşayacağımızı söylemekte.Sizlerin haritasında nereye denk gelir bilmemekle birlikte istanbula göre çıkarılmış haritada 5.evinde gerçekleşen kavuşum çocuklara ve ünlülere vurgu yapmaktadır. Ayrıca borsa ve spekülatif kazançlarla ilgili haberlerin önümüzdeki 15 gün içerisinde etkili olacağını gösteriyor.
Merkür'ün antares yıldızıyla birleşimi ise büyük başarılara imza atabileceğimizi fakat aşırılıklardan da uzak durmamız gerektiğini göstermektedir.

Ayrıca ilişkiler gezegeni Venüs ile hayaller gezegeni Neptün üçgen açıda olacak.Aşk ,romantizm ve ilişkilerle ilgili ilahi ve evrensel hissedebileceğimiz bir frekansta olacağız. Hayatımızda daha güzel daha uyumlu ilişkilerin olmasını isteyeceğimiz bu süreçte oldukça fedakar olabiliriz.

Yükselen Burçlarınıza göre ;

YÜKSELEN KOÇ; Huyu suyu bir ,atak takipçilerim ,bu dolunay ev alanınızda meydana geliyor. Konular aile ,ev alım ya da satımı ,tadilatlar ya da yer değişimleri olabilir. Annenizin ya da aile büyüklerinizle ilgili gündemler oluşabilir. Bir yandan da  iş ve kariyerle ilgili sorumluluklar beklemekte. Hayat bu ikisini dengeleyebilene göz kırpıyor. Bence sen bunu başarabilirsin azıcık sabır:)

YÜKSELEN BOĞA ;Sebatkar ,sabırlı , minnoş takipçilerim ,bu dolunay yakın çevre ,kardeşler ve kısa yolculuklar evinizde gerçekleşiyor. Bu evde gerçekleşen dolunay yakın çevrenizden bir haber alacağınızı düşündürür. Ya da zihinsel aktiviteleriniz oldukça önem kazanacak demektir.

YÜKSELEN İKİZLER ;Bir anı bir anını tutmayan sevgi pıtırcığı takipçilerim , bu dolunay maddi kazanç evinizde gerçekleşecek. Para evinde Ay gibi değişken bir gezegenin olması paralar uçuyor anlamına gelebilir. Aileyle ilgili ya da çocukların giderleriyle ilgili harcamalar oluşabilir.

YÜKSELEN YENGEÇ; Duygusal ,sempatik bir o kadar da naif takipçilerim ,bu dolunay üzerinize doğuyor. Mendiller hazır mı? Eş tarafından sorumluluklar arttıkça sevilmiyormuş hissine kapılabilirsiniz. Etki altında kalmaya açık bir dönemdesiniz. Eşinize ve ailenize her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunuz ilgiyi üstünüze çekmeye çalıştığınız bir dönemdesiniz.Kalksın mesafeler ,sevelim ,sevilelim di mi?

YÜKSELEN ASLAN; Benim asil mi asil takipçilerim ,bu dolunay sizi biraz içe kapatacak gibi duruyor. Elde olmayan sebeplerle pek ortalıkta görünemeyebilirsiniz. Bu süreçte hastalıklara ekstra dikkat etmenizi öneriyorum. Kendini göstermek için bazen içe çekilmek iyidir. Boşver arada özletmek iyidir..

YÜKSELEN BAŞAK ; Verimli ve çalışkan takipçilerim ,bu dolunay arkadaş ve sosyal çevrenizde gerçekleşiyor.İşten gelen kazançlarla ilgili güzel haberler alınabilir. Arkadaşlardan destek alıp vermek bu zamanda sizin için çok önemlidir.

YÜKSELEN TERAZİ; Diplomatik ve zarif takipçilerim ,bu dolunay sizin iş ve kariyer evinizde oluşacak. Toplumsal hedeflerinizle ilgili bir oynama getirebilir. Evle ilgili sorumluluklar ile kariyerle ilgili değişimler duygusal gerginlikler yaratabilir.

YÜKSELEN AKREP  ; Hey ketum şirin  ,dolunay  9.evinde gerçekleşiyor. Seyahatler ,tatiller ,eğitimler ya da uzak akrabalarınızla ilgili konular gündeme gelebilir. Birşeyler öğretmek için gözönünde olabilirsiniz. Hukuksal bir işiniz varsa haber alabilirsiniz.

YÜKSELEN YAY ; Benim neşeli takipçilerim , dolunay sizin 8.evinizde gerçekleşecek. Duygusal olarak huzursuz olabilirsiniz.Sizden beklenmeyecek bir durum olsa da  derin bir ruh halinde olabilirsiniz. Borç ,alacak vergi ve bankalarla olan işlerinizde inişli çıkışlı durumlar oluşabilir.

YÜKSELEN OĞLAK; Temkinli takipçilerime sevgiler ,dolunay sizin karşıt evinizde gerçekleşiyor. Eşinizle ilgili bazı gelişmeler olabilir. Kendi sorumluluklarınız bir tarafa ,eşiniz gerçekten büyük ilgi bekliyor olabilir. Hep ben hep ben   olmaz tabi ,biraz da onun gönlünü hoş etmek lazım.

YÜKSELEN KOVA; Marjinal ve orjinal takipçilerim ,gündelik hayatınızda bazı değişimler meydana gelebilir. Ayrıca sağlığınızla ilgili bazı haberler alabilirsiniz.Evcil hayvanlarınız varsa bu süreçte onların bakımıyla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK; Hassas ve değişken takipçilerime kucak dolusu sevgiler ,çocuklarınız ,özel hayatınız ,sportif aktivitelerinizle ilgili gündemler meydana gelecek. Bu süreçte daha çok cinselliğiniz ve sevdiceğiniz ön planda olacak ama grup dinamikleriyle ilgili görevler sizi çağırıyor olabilir.
Hepinize huzurlu ve mutlu bir dolunay süreci dilerim.

YEŞİM GENÇ
SEVGİLER







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan