Ana içeriğe atla

ASTROLOJİ VE ÇOCUK


Merhabalar ,
Sevgili astrolojiseverler
Bugün sizlere geleceğimizin biricik umudu olan minik variyetlerimizden bahsedeceğim.
Astroloji haritalarımızda birçok ipucu elde etmek mümkün olduğu gibi bebeklerimizin ve çocuklarımızın eğilimleri hakkında da çok net bilgilere sahip olabiliriz.

Astrologların çoğu bu konuda danışmanlık vermekten çekinirler. Çünkü ebeveynler için söylenebilecek tek bir cümle büyük sarsıntı ya da gereksiz bir umut belirtisi olabilir. Bu nedenle çocuk haritalarında büyük yorumlar yapmak yerine ,yetenekleri ne yöndedir diye inceleme yapmak daha uygundur.
Hangi alanlarda başarılı olabilir ? Hangi alanlara eğilimi yüksektir? Anne ve baba ile ilişkileri nasıldır?
Duygusal istekleri ile bilinçli istekleri uyumlu mudur? Zekası ne hızda ,algılaması nasıl? Dikkat problemi olabilir mi? gibi birçok sorunun cevabu haritasında gizlidir.

0/3 yaş aralığında anne ile olan bağı sebebiyle Ay burcu daha fazla ön plandadır. Sonrasında dünya ile bağı güçlendikçe özerk bir kişilik kazanmaya başlayacak ve Güneş burcu devreye girecektir.
İşte bu  konularda çocuklara nasıl destek verilebilir ya da yanlış yaptığımız davranış kalıplarımız olabilir mi diye kendimize çeki düzende verebiliriz.

Şimdi hangi burcun hangi alana yeteneği olabilir ,size bundan bahsetmek isterim. Tabi ki bu bahsettiğim yetenekler çocuğunuzun Güneş burcuyla ilgilidir. Haritada çok daha büyük detaylı bir resim mevcut olduğu için danışmanlık almanızı tavsiye ederim.

Koç burcu çocukları;
 Cesur ,atak ve girişken bebeklerimizin keşfetme ve savaşma güdüsü çok yüksektir. Bebeklikten itibaren kendini göstermeye meraklı olan koç burcuna mensup çocuklarımız bireysel takılmayı çok severler.Risk almayı sevdikleri için tehlikeli girişimlerde bulunabilirler. Bu nedenle kontrolü elinizde bulundurun. Fakat kısıtlama şeklinde  değil de daha oyun arkadaşı şeklinde yaklaşmanız uygun olacaktır. İlkokul çağlarında yeteneklerini keşfetmek için bireysel aldıracağınız derslerde başarı gösterecektir.
Hız ve yarış tutkusunu kendisiyle olan mücadeleye çevirirseniz ,büyük başarılar elde edecektir. Çünkü rekabet duygusu damarlarında kanda mevcuttur:) Büyüdüğünde bile çocuksu ruhu asla kaybolmayacaktır.
Bedensel enerjilerini atabilecekleri spor dalları ,el gücüyle yapabilecekleri oymacılık ,heykeltraşlık gibi alanlara yönlendirme yapabilirsiniz.Tekvando ,boks ,break dans ,salsa  gibi aktif ve heyecanlı aktiviteler denenebilir.

Boğa burcu çocukları ;
Bu çocuk sadece açken ağlar desem yanlış olmaz. Hareket etmekten ve yerinin değiştirilmesinden hoşlanmayan boğa burcu çocukları tensel temastan büyük zevk alırlar. Masajla gazını çıkarmak saçını okşamak ,mis kokular içinde uyutmak en büyük zevki olsa gerek. Susturmak ve yatıştırmak için lezzetli bir yiyecek ,güvenli bir ortam yeterlidir. Eğer çok gezegen bir ebeveynseniz ağlama krizlerine eşlik edebilirsiniz.Özellikle bebekken yerini değiştirmemeye özen gösterin.
Yemeye çok düşkün olduklarından kilo problemi olabilir. Düzenli ve sağlıklı beslemeye dikkat etmelisiniz.
Boğa burcu üretken ,çalışkan ve verimli bir burçtur. Dolayısıyla bu burcun kızı ,erkeği sanata ve yaratıma yeteneklidir. Çocuğunuzla çok güzel pastalar yapabilir ,mutfakta beraber harika zaman geçirebilirsiniz. Tatlıya bayıldıkları için çikolata ve pasta tarzı kurslara gönderebilirsiniz.
Sabır gerektiren ,ağır ilerleyen işlerde başarı gösterirler. Ayrıca huzura çok önem verdikleri için doğada zaman geçirmek onlar için çok değerlidir. Açık alanda yapılacak çocuk yogası harika bir aktivite olabilir. Bunun yanında müzik ,resim ve sanata dair her türlü aktivitede yeteneklerini deneyebilirsiniz. Haritasında Venüs 3.ev yerleşimindeyse harika bir sesi bile olabilir.

İkizler burcu çocukları;
Zihinsel kapasitesi çok hızlı veaktif olan ikizler burcu çocukları çok çabuk öğrenir. Tüm yaştaşlarından daha hızlı öğrenir. Fakat çok alana dağılmaktan dolayı dikkat dağınıklığı ,uykusuzluk gibi sorunları olabilir. Bu okul çağında üstüne düşülmesi gereken bir probleme dönüşebilir. Bir alandan bir alana rahatlıkla geçebilir hatta iki işle birlikte ilgilenmekten büyük zevk alırlar.
Eğer saf bir anne babaysanız sizi bile kandırma ihtimali vardır ,diyebilirim. İkizler burcu çocuklarına dürüstlük kavramı ekstra öğretilmeli , bunun üzerinde durulmalıdır.
Nelere ilgi gösterirler ;
Yabancı dil ,iletişim alanında her türlü zihinsel aktiviteye ilgi duyarlar. Yazma ve anlatma yeteneklerini ortaya çıkarabilirsiniz. Yazarlık yapma kabiliyeti yüksektir.  Ayrıca oyunculuk gibi alanlarda becerilerini gösterebilir.
Magazinsel haberlere ilgilisi yüksek olduğundan gazeticilik ,sunuculuk ve güncel gelişmelerin olabileceği işlerde yer almak onlar için uygundur.

Yengeç burcu çocukları ;
Hassas ve güvence ihtiyacındaki yengeç burcu çocukları en çok sevilip sarılmaya ihtiyaç duyar. Anneleri ve evlerindeki güven hayatlarının en önemli ihtiyaçlarının başında gelir.Boğa burcu gibi iştahları açıktır.Gelişimini desteklemek istiyorsanız gerekli sevgiyi verip bağımlılık geliştirmemesi için özgüven aşılanmalıdır. Aksi takdirde sadece anneye değil ilerleyen hayatında eşe ,arkadaşa ya da bir eşyaya bağımlılık geliştirebilirler. Yükseleni yengeç olan bir arkadaşınız varsa dikkat edin elinde ya bir sigara ya da bağımlı olduğu bir eşya vardır. Bu bebekken bir battaniye ya da bir emzik olabilir. Bu konuda farkındalık geliştirmek gerekir. Haritasında ateş elementi yoksa sadece savunma içgüdüsüyle hareket ederek hep yerinde sayabilir. Bu nedenle girişkenlik için motive edilmeleri gerekebilir.
Nelerden hoşlanırlar?
Suyla yaptıkları herşeyden büyük haz duyarlar. Bu ev işide olabilir ,denize girmekte..
Yemek yapmak ,ev dekore etmek ,ailesiyle ilgilenmek ,koleksiyon yapmak anı biriktirmek onlar için çok önemlidir. Bunun yanında fotografçılıkla ilgilenebileceklerini de unutmayın.



Aslan burcu çocukları;
Sıcak ve sevgi dolu bir çocuktur. Liderlik özellikleri çok belirgin olduğu için kendini her türlü ortamda göstermek için çaba harcayacaklardır. Onundoğumgünü ,onun giysileri ,onun ayakkabıları tek ve özel olmalı. Tabi ki bu imkanları belli ölçülerde sağlayabiliriz. Herkesin maddi durumu aslan burcunun istekleirni karşılamaya yetmeyebilir. Çocuğunuzun gururunu incitmeden değerli olduğu hissini birşekilde
göstermeniz gerekir. Çünkü en hassas tarafı gururudur.
Egosu çok yüksek olduğu gibi en ufak bir sorunda özgüven problemi yaşayabilir. Bunun üzerinde çalışmak aile için önemlidir. Eşitliğin ne demek olduğu aslan burcu çocuklarına öğretmeli heryerde kendilerini ortaya koyamayacakları öğretilmelidir.
Nelerden hoşlanır?
İddialı olacağı dans ,tiyatro ,sahne sanatlarında başarılı olabilir. Liderlik gösterebileceği takım spoarlarında mutlu olurlar.

Başak burcu çocukları;
Değişken nitelikteki başak burcu çocuklarımız düzen ve sorumluluk odaklıdır. Temiz ortamda olmaları ,rutinlere göre yaşamaları huzurları için önemlidir. Bebeklikte bağırsak problemleriyle sık sık uğraşabilirsiniz. Değişken özellikleri ikizler burcu gibi dikkat problemi getirebilir. Endişe ve takıntı gibi olumsuz alışkanlıklar geliştirilebilir. Bu gibi alışkanlıkları varsa mutlaka ilgilenebileceği bir sorumluluk alanı yaratılmalıdır.Örneğin çocuğunuza bir evcil hayvan edindirmek gibi.. El becerileri ,iletişim yetenekleri iyidir.Detaylarla ilgilenmek ve araştırma yapmakta oldukça başarılıdır.Sağlıkla ilgili alanlarda ,rutin oluşturabilecekleri kamu sektöründe ya da insalığa şifa sunabilecekleri sektörlerde çalışabilirler. Merkür yönetimindeki başak burçları yazma ,konuşma gibi iletişim odaklı mesleklerde de başarı elde edebilirler.

Terazi burcu çocukları;
Doğuştan nazik ve kibar olan terazi burcu çocukları tebessümleriyle dikkat çekebilir. Küçükken başlayan diplomasi yeteneği nabza göre şerbet vermelerine sebep olabilir. Görüntü ve şekle çok önem verirler. Yedirdiğiniz yemekleri şekillendirerek beslemeyi tercih edebilirsiniz. Kararsız bir yapıları olduğundan kendisini beğendirmek için şekilden şekle girebilir. Burada ebeveynlerin kararlı olmalarını sağlamak yönünde destekleyici olmaları gerekir. Bu çocuklar hep karşısındakinin düşüncelerine göre hareket etme ihtiyacında olduklarından etki altında kalabilirler. Kararsızlık en büyük kabusları olabilir. Bu nedenle yapıcı bencillik geliştirmeli ,dengeyi bulmaları için ekstra sorumluluk verilmelidir.
Nelerden hoşlanır?
Venüs yönetimindeki terazi burcu sanat ve estetikle ilgili olan herşeye ilgi duyacaktır. Resim ,müzik ve ikili şekilde ilerleyebilecekleri spor dallarını tercih edebilirler. Tenis ,voleybol ,hentbol ,dans gibi alanlarda başarı gösterebilirler.
Kişilikleri bütünüyle şık olduğu için moda tasarımı ,iç mimarlık gibi zerafet ve güzellik içeren meslekler ileride ilgilenebilecekleri alanlardır. Kuaförlük ya da makyözlük de bu meslekler arasındadır.



Akrep burcu çocukları ;
Kararlı ve ketum olabilen akrep burcu çocukları gizemlidir.Onu çözmeniz ve isteklerine ulaşabilmeniz biraz zor olabilir. Çünkü kendini göstermek istemeyecek her zaman kendine özel bir alanı olsun isteyecektir. Çocukken cinsellikle ilgili en çok soru soran çocuklardır.

Yasakladığınız her türlü şeye ekstra merak geliştirecektir.Araştırma dürtüsü çok yüksek olduğu için üstünü örttüğünüz herşeyi daha fazla araştırabilir. O sebeple herşeyi netlikle anlayabileceği bir şekilde anlatmanız gerekir.
Kıskançlık ,sahiplenme ve dürtüsel hareketleri diğer çocuklara göre daha fazla olabilir. Paylaşımda olması için eğitim verilebilir. Doğuştan dürtüsel olarak şiddete eğilimi yüksek olabilir. Mars yönetimindeki akrep burçları gizli savaş vermeyi çok sever. Fakat öfkelendiler mi onları sakinleştirmek zor olabilir. Aile ortamında şiddet görmeleri ya da öfkeye maruz kalmaları derin yaralar bırakabilir. Bu konulara ekstra dikkat edilmeli ,affetmekle ilgili bilgiler verilmelidir.
Nelerden hoşlanırlar?
Dövüş sporlarıyla ilgili oyun oynamak ya da film izlemek oldukça ilgilerini çekecektir. Dövme ve kara kalem çalışmalarına yatkın olabilirler. Mistik dünyalarını besleyecek karanlık ve yanlız ortamlarda olmak ruhlarını besleyebilir. Nahoş karşılanmasın:)
Su elementi mensubu olan akrep çocukları dalış yapmak ,denize girmek ve suyla ilgili sporlarla uğraşmak isteyecektir. Mesela çocukken su dünyasını keşfedebilecekleri içi balık ve deniz canlısı dolu bir  akvaryum hediye edebilirsiniz.


Yay burcu çocukları;
Özgür ruhlu bu çocuklar sezgiseldir. Hayal kurmak ,masal dinlemek ,seyahat etmek en büyük zevkleri arasındadır.Kalabalık yerlerden zevk aldıkları için bebekken istediğiniz yere götürme lüksüne sahipsiniz. Değişken nitelikte oldukları için davranışlarını kestirmek zor olabilir. Bazen huysuz bazen neşeli olabilirler.
Keşfetmelerini destekleyecek her türlü aktivitede bulunmaları güzeldir. Yabancı dil ,yabancı kültürler ve eğitim hayatıyla ilgili yüksek hedefleri olabilir. Bu nedenle küçük yaşlarda yabancı dil eğitimine başlayabilirsiniz. İmkan dahilindeyse gezerek ve görerek öğrenmesini sağlayabilirsiniz.
Her halükarda kendi başının çaresine bakmayı bilen çocuklardır. Bağımlı bir kişilikleri olmadığı için cesaret gerektiren her türlü işi başarabilirler. Sadece aşırıya kaçmak ,fanatikçe davranmak gibi olumsuz tavırlar geliştirebilirler. Bu sınırı ayarlamalarında yardımcı olabilirsiniz.

Nelerden hoşlanır?
Ufkunu geliştirecek her türlü bilgiyi seveceklerdir. Din ve felsefeye yönelebilirler. Yenilik getiren her türlü kursa yazdırabilirsiniz.Enerjik ve ateşli yay burcu çocukları küçükken baleye yönlendirilebilir. Çünkü yay burcu esnemekle alakalıdır. Bu sebeple yoga ve bale gibi felsefesi olan dallarda yeteneklerini keşfedebilirsiniz.
Yine aşırılıkları sevdikleri için yamaç paraşütü gibi tehlikeli sporlara da ilgi duyabilir ,ata binmekten büyük zevk alabilirler.


                                             

                                             Oğlak burcu çocukları;
Ciddi duruşları olan oğlak burcu çocukları büyükleriyle vakit geçirmekten hoşlanırlar.Çünkü doğuştan olgun bir ruha sahiptirler. Yengeç burcunun karşıt burcu olan bu çocuklara sevgi nasıl gösterilir öğretilmelidir. Anne ve babaya bile belirli bir mesafe geliştirebilir genellikle çekingen davranabilirler. Bu nedenle sevgi dolu ,geleneksel değerleri olan bir ailede büyümek ilkçocukluk dönemi için oldukça önemlidir.

Nelerden hoşlanırlar?
Evde mutlaka bir düzen olmalıdır ,disiplinsever bu çocuklar otoriteye saygı duyarlar.
Espri yetenekleri doğuştan gelişkin olabilir.
Küçük yaşlarda yapboza ilgisini ölçebilirsiniz. Verdiğiniz her türlü sorumluluğu yerine getireceklerdir ,yeterki ona ve isteklerine saygılı olun.
Tarihe merakı çok olduğu için masallarla küçük yaştan itibaren bu alanda eğitilmeye başlayabilir.
Son olarak organize edilecek işleri onlara bırakarak başarı duygusunu tatmin edebilirsiniz.



                                              Kova burcu çocukları;
Süprizlerin çocuğu ,sevgili kova sizi şoktan şoka sokabilir. Ayrıca kimsenin güldürmediği kadar da güldürebilir. Fakat doğuştan soğuk ve mesafesi olan ,özgürlüğüne fazlasıyla düşkün çocuklardır. Orjinal ve yaratıcı yapıları hergün yeni deneyimler yaşatabilir. Uranüs yönetimindeki kova burcu çocuklarının uyku düzenleri olmayabilir. Huzursuz bir ruh halleri olabilir.
Küçük yaştan itibaren farklı olmak isteyecekleri için yetenekleri keşfedilirse kendini daha rahat ortaya koyabilir. Arkadaşları onlar için aileden bile değerlidir. Humanist bir ruhları olduğu için her türlü canlıya gereken değeri göstereceklerdir.
Sosyalliğini geliştirmeli ,özgürlüğünü kısıtlamamanız gerekir.Aksi takdirde sinir bozucu bir tepki alabilirsiniz. Arkadaşça yaklaşarak kurallarınızı yumuşakça ifade edebilirsiniz.
Nelerden hoşlanırlar?
Küçük yaştan itibaren teknolojiyle araları iyidir. Araba ve mekanik araçları tamir etmeyi seveceklerdir.Uzayla ve astrolojiyle ilgili konulara ilgi duyabilirler. Hava elementine mensup bu çocuklar zihinsel uyarısı olan aktivitelerde başarı gösterebilirler. Entellektüelliğini destekleyecek kitap ,oyun ve filmler önerilir.



                                             Balık burcu çocukları;
Su elementi mensubu balık burçları duygusal olarak inişli çıkışlı bir ruh haline sahiptirler.
Balık burcu bebeğini uyutmak için müzik ve loş bir ışık yeterli olacaktır.Etki altında kalabilen balık burcu çocuklarına yetenekleri konusunda destekleyerek kendilerine güvenleri ön plana çıkarılmalıdır.
Hayal dünyası oldukça gelişmiştir. Neptün ve jüpiter yönetimindeki boğa burçları yüksek sanatla ilgili alanlarda başarılı olabilirler.
Müzik ,sanat ve sahne dünyasında olmak ruhlarına iyi gelecektir.Çünkü içinde tüm burçların özelliklerini taşıyan kalıptan kalıba girebilen değişken bir ruhları vardır. Bu nedenle tiyatro ve sinema gibi alanlarda büyük başarı gösterebilirler.
Hayaldünyasını geliştirecek fantastik filmlere bayılırlar. Su elementi mensubu balık burcu çocukları havuz ve denizde yapılabilecek su sporlarına da ilgi gösterirlerç
Küçükken ona özel hayal dünyasını geliştirebilecek bir odası olması kendini huzurlu hissetmesine yardım edecektir.
Evrensel olana hizmet edecekleri ,ruhsal gelişim sağlayabilecekleri alanlarda çalışabilirler.


Mutlu ,sağlıklı ,özgüvenli biryeler yetiştirmek dileğiyle..
SEVGİLER
YEŞİM GENÇ







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan