Ana içeriğe atla

YAY BURCUNDA BİR YENİAY




Selam arkadaşlar ,
Yine bir yeniayla birlikteyiz , yeni gündemlerin konu başlıkları için sizlerleyim.
Yay burcunun 15 deresindeki yeniay en çok değişken nitelikteki çift vucutlu burçları etkileyecek. İkizler ,yay ,başak ve balıklar haritanızda 10-15 derece arasında gezegenler varsa bu gezegenlerin yönettiği hayat alanları gündemde olacak demektir.

 Yeni başlangıçları anlatan Ay ve Güneş yay burcunda birleşiyor. Ruh ve karakter hayli aşkın ve abartılı iken ,yeniayda aksiyon gezegeni Mars ile hayaller gezegeni Neptün kavuşum haliyle yeniaya kare açı yapmakta.. Of of tehlikle sularda yüzüyoruz diyebilirim , her yüzüne güleni dost sanmayın!

Bildiğiniz gibi yay burcu optimistik bir burç ,neptün ise aldanma ,aldatılma ,dalgın olma halimizi anlatır. Aslında neptün evrenselliği ,bütünleşmeyi ve yüksek sevgiyi gösterir. Ama olumsuz açılarında skandallar verebilir. Çünkü aşkınlık hali yüksektir ,ortam pusludur ,ne yöne gidildiği bilinmez . Açıkçası kararsızlık ve önünü görememe hali çok net olur.

 Yay burcu ve balık burcu kapışması iyilikten doğan maraz haline dikkat çekiyor. EE malum aşk gezegeni Venüs akrep burcunda ilerliyor. Aşktan gözümüz hiçbirşeyi görmeyebilir. Körkütük aşık olabiliriz. Aman diyeyim arkadaşlar Mars ile neptün kavuşumunda yaşanacak ilişkilerden pek hayır gelmez. Gözünüzü dört açın. Çok tehlikeli sularda yüzüyor olabilirsiniz. İletişim gezegeni Merkür ise durağan halde olacak. Bu konumda ne retroya benzer ne de gölgeli günlere. Bu enerji takıntıları abartır. Zihinsel hatalara sık düşülen dönemlerdir. Dolandırıcılıklar oluşabilir. Bu sebeple planlarınızı azıcık erteleyin .En çok aşk ve finans konularına dikkati çekiyorum ,bilginize..

Mars neptün kavuşumu zamanı yaşananlardan örnekler verirsem;  Cinsel fantezilerin arttığı bağımlılık ilişkilerinin sıklıkla görüldüğü ,sadist mazoşist saçma sapan bir enerjidir. Venüs akrep zaten sapkınlık enerjisi yüksek ilişkileri verecektir. Bu yüzden yeni başlayacak herşeye çok pozitif bakmamak lazım ve aklı bir karış hava dolanmayınız lütfen!!!Rica ediyorum:)

Allah korusun karşınıza çıkacak olan adam ya da kadın cebinizde beş kuruş para bırakmayabilir . Ama siz durumun farkına bile varamazsınız. Bu açının etkisi böyle çalışır. Bir diğer örnek hayatınıza birdenbire bir adam girer ama  kişi  bağımlıdır .Sizi de dipsiz bir kuyuya çekebilir. Bağımlılık geliştiren yönünüzü öyle bir tetikler ki o hayatınızdan çıksa bile siz o kötü alışkanlıkla bütünleşmiş bir halde kala kalırsınız. Demem o ki hayatın gerçeklerini göz önünde bulundurarak karar verin.
Bunun haricinde yay burcu seyahat ,eğitim ,din ,yurtdışı ,finans gibi alanlarıda kapsadığı için bu alanlarda da sansasyonel olaylar ortaya çıkabilir.

Yalancı peygamber mi dersiniz ,eğitimle ilgili yanılgılar mı bilemem ama örnekleri çokça mevcut ülkemizde ,umuyorum güzel şeyler gelişsin.
Mars ve neptün balık burcunda olduğu için deniz kazalarına ,sudan gelecek tehlikelere de vurgu yapmaktadır. Besin zehirlenmelerine açık olunan bu dönemde ,balık ürünlerini tüketirken ekstra dikkat etmenizi öneririm.
İlaç kullanırken tarihini iki kere kontrol etmenizde fayda görüyorum ,her ne olursa olsun ruhsal sağlığı etkileyecek bir yeniay. Duygusal dalgalanmalar depresyon riskini artırabilir.
Eh ne iç karartıcı haberler demeyin ,astrologunuz önlemleri almanız için var. Tedbir sizden ,takdir allahtan:)

Bedenle ilgili kısımlara değinirsem;
Ay yay burcunda olduğu için bedenin kalça bölümü ,basenler ,uyluklar yani bedenin kaba etlerinin bulunduğu bölgeler hassas olur. Düşme kaynaklı rahatsızlıklar olabilir.Alkol tüketimi artarsa karaciğer rahatsızlıkları nüksedebilir. Benden söylemesi..





Yükselen burçlara göre yeniay ;

YÜKSELEN KOÇ;
Yeniay 9.evinizde gerçekleşiyor. Uzak yerler ve seyahatler en arzu ettiğiniz şeyler arasında. Sizin yöneticiniz Mars zor kabul ettiğimiz 12.evde olduğu için ruhsal olarak dinlenmek istediğiniz bir zamandasınız. Meditasyon ve ruhsal şifayı uzaklarda bulacaksınız.

YÜKSELEN BOĞA;
Yeniay 8.evinizde gerçekleşiyor. Umut ve ufuk cebinize girecek parayla ilgili olacak. Bu daha çok eşin parası ,ortaklardan gelecek kazançlar ya da miras gibi konular olabilir. Ya da kredi gibi banka işlemleriniz varsa bu konular hayalkırıklığı yaratabilir.
Çok uç hayaller kurmadan ayaklarınız yere basarak hayaller kurmanız gerekir ki üzülmeyesiniz.Ve 12.evi yöneten Mars arkadaş evinizde olduğu için arkadaşlarınızın sizden gizlediği bazı olaylar ortaya dökülebilir.

YÜKSELEN İKİZLER;
Yeniay 7.evinizde gerçekleşiyor. Eş ,ortaklıklarla ilgili gündemler oluşacak. Eşinizin yüksek beklentileri kariyer hayatınızdaki belirsizlikler ne yöne gideceğinizi bilememek can sıkıcı olabilir. Aslında Jüpiter'in elinin değdiği yer bolluk ve bereket getirir. Biraz mantıklı ilerlerseniz herşey yoluna girecektir. Telaşe yapmayın:)

YÜKSELEN YENGEÇ;
Yeniay 6.evinizde gerçekleşiyor. İş ve hizmet alanında büyük umutlar besliyor olabilirsiniz. Hayatınızdaki yeni ufukları keşfedip ,sınırlarınızı aşmak isteyebilirsiniz. Fakat tereddütlü bir enerji mevcut. Bilmediğiniz alanlarda büyük riskler almamanızı öneriyorum. Sağlığınızla ilgili tedaviye başlayabileceğiniz bir yeniay olacak.

YÜKSELEN ASLAN;
Yenaiy 5.evinizde gerçekleşiyor. Aşk ,eğlence ve cinsellikle ilgili çok güzel gelişmeler mevcut. Daha doğrusu en çok arzu ettiğiniz şey tutkulu bir aşk bu yeniayda. Eee tabi ki eğlenmek parayla. Cebinizden güzel paralar çıkabilir. He birde şöyle bir riskiniz daha var hayatınıza girecek kişinin sizi parasal açıdan sömürmesine izin vermeyin. Aşktan gözünüz kör olmasın:)
Evliyseniz çocuğunuzun idealleri için para da harcanabilir.

YÜKSELEN BAŞAK;
Yeniay 4.evinizde gerçekleşiyor. Aile ,ev ,yuva ve yerleşimle ilgili konuları anlatmakta. Gelecekle ilgili yeni bir ufka ve amaca ihtiyacınız var. Eş ve partnerle ilgili belirsizlikler canınızı sıkıyor olabilir. Hayatınızdaki partnerle ilgili aldanma ve aldatılma riski büyük olabilir. Aileniz ile partneriniz arasında gerginlik de oluşabilir. Bence bu gerginliği kendi ufkunuza odaklanarak aşabilirsiniz.

YÜKSELEN TERAZİ;
Yeniay 3.evinizde gerçekleşiyor. İşinizle ve sağlığınızla ilgili iletişim ve haberleşme trafiği çok yoğun. Her halükarda kafanızda birsürü yeni fikir ve düşünce olacak. Bu süreç sizin için çok heyecan verici olabilir. Ama sağlığınızla ilgili ya da işyerinizle ilgili fikirler sizi ikileme düşürebilir. Günlük rutinleriniz yapmak istediklerinize izin vermeyebilir.Ruhsal sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir 10 gündesiniz. Belkide yakın çevre ve kardeşlerle ilgili haberler alacaksınız ,bence pozitif değerlendirin. Siz bence bolca seyahat edin , yeni eğitimlere başlayın .Sizi ancak siz kurtaracaksınız ,kimse için üzülmeye değmez.


YÜKSELEN AKREP;
Yeniay 2.evinizde gerçekleşiyor. Para kazanmakla ilgili büyük idealleriniz olacak. Nerden nasıl para eldebilirim gibi hayalleriniz mevcut. Aşk hayatınızda oluşan Mars ile neptün açısı ,özel hayatınızla ilgili harcamalara da sebep olabilir. Bir hobinizle ilgili eğitim almak isteyip bu alanda para harcayabilirsiniz. Olumsuz anlamda aşk hayatınızdaki hayalkırıklıkları içsel olarak para harcayarak tatmin olmaya itebilir.!!

YÜKSELEN YAY;
 Yeniay 1.evinizde gerçekleşiyor. Her halükarda özgürlük ,yenilik ve çoşku dolusunuz. Fakat aile içinde sizi bu anlamda engelleyecek birileri olabilir. Parasal sorumluluklarınız bunları yapmanıza engel olabilir. Gayrimenkul ve ev yerleşimiyle ilgili belirsizlikler ve idealleriniz arasındaki çatışma gerginliklere neden olabilir. Evde huzursuzluk hissiniz yüksek olacağı için özel hayat alanından uzaklaşma isteğiniz yüksek olabilir.

YÜKSELEN OĞLAK;
Yeniay 12.evinizde gerçekleşiyor. Kontrol dışı gelişmeler olabilir. Özellikle seyahatler ,eğitimler ve zihinsel anlamdaki belirsizlikler sizin dışınızda gelişen olaylar hüsrana sebep olabilir. Belki de uzak bir yerdesiniz ,zihninizde yapacak çok şey var. Ama yapmanız gerekenler ve sorumluluklar zihninizde olanları  hayata geçirmeye imkan vermiyor. Bence meditasyon en güzeli. Gizli kapalı bazı şeylerin ortaya çıkma ihtimali yüksek. Ona göre hareket edin:)

YÜKSELEN KOVA;
 Yeniay 11.evinizde gerçekleşiyor. Sosyal alanda çok güzel kazanımlar elde ediyor olabilirsiniz. Aşk eğlence ve sosyal hayat gündeminizde olacağı için arkadaşların verdiği gazla parasal anlamda hayal kırıklığı yalayabilirsiniz. Yani yeni bir iş girişimi ya da para kazanımıyla ilgili bir yönlendirme sizi gereğinden fazla alevlendirebilir. Bu nedenle yönlendirmeleri mantıklı bir çerçevede değerlendirirseniz ileriye dönük hedeflerinizle ilgili güzel fırsatlar edinebilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK;
Yenaiy 10.evinizde gerçekleşiyor. Kariyerle ilgili güzel gelişmeler ve hedefleriniz var. Mars ve neptün yükselen evinizde olduğu için kurban olma ve kurban etme psikolojiniz çok yüksektir. Yeniayla kare açı yapan mars ile neptün kariyerde yükselmek amacıyla birilerine kendinizi feda edebileceğinizi gösteriyor olabilir. Her halükarda Jüpiter sizin yöneticiniz ve bu yıl şanslı olacaksınız. Bu gibi olaylara yer vermemenizi öneriyorum.

Umarım herkesin olumlu açılarından değerlendirebileceği bir yeniay olur.
SEVGİLER
YEŞİM GENÇ












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİNASTRİ VE ZOR BİR AŞK

Bu yazımda sizlere sinastri haritalarının hayatımızdaki öneminden bahsedeceğim. Temel anlamıyla iki kişinin haritasının birbiriyle karşılaştırılması tekniğidir. Evlilik ,duygusal ihtiyaçlar ,ailelerin uyumu maddi kazanımları ve cinselliğe kadar tüm detaylar bu iki kişinin gezegenlerinin konum ve açılarına bağlıdır. Bu sebeple evlenmeden önce mutlaka bu analizi yaptırmalı anlaştığınız ya da anlaşamadığınız farkındalıklı durumları öğrenmeniz gerekir. Hani deriz ya  aslında öyle bir insan değil ama onla birlikteyken başka birşeye dönüşüyor diye ,evet işte orada enerjilerin çatışması ya da uyuşması devreye girmektedir. Aslında bir insan özünde iyi ve sakin olabilir. Fakat haritaların yaptığı eşleşimle kötü ya da iyi yanlarınız görünür bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu sebeple partnerinizin sizin haritanızda hangi alanlara  parmak bastığı çok önemli. Çok başarılı bir sanatçı olan Whitney Houstan'ın belgeselini izledikten ,eşiyle olan haritalarını inceleyip size de olayın

Tutkularımızı yöneten AY'IN FAZLARI

Doğum haritalarımızda ,Ay tutkularımızı ve ait olmak istediğimiz yeri anlatır. Güneş ise bilincimizi ,hayattaki otorite figürlerimizi ve karakterimizden bahseder. Güneş ile ay ilişkisi ise bize duygularımız ve karakterimiz arasındaki uyumu ya da çatışmayı anlatır. Güneş ile ayın arasındaki açı hayattaki başarı çizelgemizi ,içgüdülerimizi nasıl ve ne şekilde ortaya koyduğumuzu gösterdiği gibi hayatın hangi döneminde başarıyı yakalayacağımız hakkında da bize bilgi verir. Haritanın bütününü incelemekle birlikte aksi bir durum yoksa ,ay fazları bedenimizdeki metabolizmanın nasıl işlediğini ve buna dayanarak nasıl bir beden sağlığına sahip olduğumuzu da anlatır. Eğer güneşiniz ve ayınız kavuşum,sekstil ,üçgen gibi uyumlu açılar yapıyorsa erkek-kadın ilişkileriniz hayatınızda size uyum getirir ve kolay bir akış halindedir.Aynı şekilde içsel olarak da duygularınız ve karakteriniz uyum içinde şekillendiğinden ruhsal bir bütünlük içinde olursunuz. Diğer yönden Ay ve Güneş arasınd

ASTROLOJİDE ELEMENT VE NİTELİKLER

  Dünya temelindeki dört elementin ruhumuzda nasıl vuku bulduğunu gösteren  astrolojik metotlara değinelim.. Bu metotlarla doğum haritanızdaki gezegen yerleşimlerinin hangi element ve nitelikleri taşıdığını öğreneceğiz. Öncelikle ateş,su,hava ve toprak elementini tanımlarsak.. KOÇ,YAY,ASLAN ateş elementini temsil eder , sıcak ve kuru doğadadır. YENGEÇ,BALIK,AKREP su elementini temsil eder ,soğuk ve nemli doğadadır. TERAZİ,İKİZLER,KOVA hava elementini temsil eder ,sıcak ve nemli doğadadır. BOĞA,BAŞAK,OĞLAK toprak elementini temsil eder ,kuru ve soğuk doğadadır. Nemli doğa birleştirici, kuru doğa ayrıştırıcı, sıcak aktif ,soğuk ise pasif aktivasyonları anlatır. Örnek vermem gerekirse soğuk ve kuru doğayı taşıyan bir kişilik toprak elementi burçları daha çok barındırır ,çevresine mesafeli, tutucu ve melankolik ,endişeli bir izlenim verebilir ya da sorumluluk sahibi,iş odaklı,maddi manevi güvenceye dayalı bir hayat isteyen yapı çizerler. Diğer taraftan